Bekerteam wint ook van SO Rotterdam! 1


Stanleycup

DWD bekert verder | We hebben dit jaar voor het eerst een team dat deelneemt aan de RSB-bekercompetitie, een competitie gespeeld door viertallen met doorgaans de beste spelers van een vereniging die speelgerechtigd zijn voor de RSB-clubcompetitie. De eerste ronde overleefde het team door de wedstrijd tegen Fianchetto op miraculeuze wijze met 2½-1½ te winnen. In de tweede ronde wachtte ons het team van SO Rotterdam, een geduchte tegenstander...

Speciale verslaggever Cor Paans reisde met het team mee naar de accomodatie van korf­balvereniging WION aan de Max Planckplaats in Rotterdam waar SO Rotterdam sinds 1 december van dit jaar zijn domicilie betrekt. We laten Cor aan het woord:

Links het bekerviertal van DWD tegen SO Rotterdam 6-12-2017

Links het viertal van DWD in de bekerwedstrijd tegen SO Rotterdam 6-12-2017


Opgeblazen structuur

"Na een heel spannende strijd trok het bekerteam toch nog aan het langste eind. Nadat de eerste kruitdampen opgetrokken waren zag het er goed uit. Freek Schouten op bord twee liep zijn snel opgebouwde tijdachterstand in zijn partij tege Marc Schroeder in en leek het iniatiatief naar zich toe te halen. Arjon Severijnen bouwde met zwart op bord één zijn stelling tegen M. Besseling rustig op en hield de zaak keurig dicht. Op bord drie van Edwin van Dongen had tegenstander Marius Strijdhorst al snel een verbrokkelde pionnenstructuur. Een dubbelpion op a2 en a4 en een geisoleerde op c4, het leek flink opgeblazen.

Wim van Dijk (en niet 'van Wijk', zoals abusievelijk op het wedstrijdformulier vermeld staat) was op bord vier wat huiverig aan zijn match tegen Frans Vreugdenhil begonnen, maar deze partij zal hem zeer veel deugd gedaan hebben. Wim deed namelijk alles goed! Toen Wim zijn eerste paard op veld d5 posteerde zag je de bui eigenlijk al hangen. Ook kwam er nog een loper bij die werkelijk van alles pende. Wim gaf er ook nog een keer schaak mee, kon zelf bepalen wanneer hij de kwaliteit maar eens ging binnenhalen en kon zo ongedwongen allerlei materiaal er bij slepen. Om half tien was het eerste punt voor De Willige Dame binnen. 0-1.

Langs het randje

Bij Arjon begon het tij toch een beetje te keren en nadat de aanval van wit toch wel heel vervelende vormen begon aan te nemen, restte Arjon niets anders dan remise te maken via eeuwig schaak. ½-1½.
Freek bewoog zich inmiddels langs de rand van de afgrond en ook nu weer was Freek hierbij ijzig kalm en scherp. Freek stuurde aan op dame- en torenruil en toen dat voor de tegenstander onontkoombaar was gaf deze op aangezien Freek een vrijpion op de a-lijn had en dat was een te grote handenbinder. ½-2½.

En toen was alleen Edwin nog bezig. Hij had een stuk voor dus dat had er lang goed uitgezien. Jammer was dat Edwins' paard niet echt meedeed in het spel en ja hoor, daar was-tie dan! De a-pion werd in het eindspel de grootste boosdoener. 1½-2½Uitslagen bekerwedstrijd SO Rotterdam - DWD 6-12-2017 (Foto: Cor Paans)

Uitslagen bekerwedstrijd SO Rotterdam - De Willige Dame 6-12 2017


Maar de winst was binnen. De volgende tegenstander komt uit de wedstrijd 3 Torens - Krimpen aan den IJssel die op 9 januari gespeeld zal worden."

© Cor Paans en Wim Platje 7-12-2017 16:34


Een gedachte over “
Bekerteam wint ook van SO Rotterdam!”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.