Jorden van Foreest wint Tata Steel 2021 2


Jorden van Foreest wint Tata Steel Chess Tournament 2021
PERSBERICHT | 31 januari 2021. Jorden van Foreest heeft vandaag het Tata Steel Chess Tournament 2021 gewonnen. Het buitengewoon spannende toernooi kreeg een passend slot, met een zinderende tiebreak tussen Jorden en Anish Giri.
 
Bij de start van de laatste ronde maakten nog vier spelers kans op de overwinning. Anish Giri werd tweede en Andrey Esipenko legde beslag op de derde plek. Wereldkampioen Magnus Carlsen eindigde als zesde. Jorden is de eerste Nederlander die het schaaktoernooi in Wijk aan Zee wint sinds de overwinning van Jan Timman in 1985. Door zijn overwinning op Grandelius vandaag heeft Jorden de in het schaken magische ratinggrens van 2700 weten te doorbreken. Zijn resultaten in Wijk aan Zee betekenen dat Jorden, die de op twee na laagste ranking had aan het begin van het toernooi, nu op de wereldranglijst van de 66e naar de 37e plek is gestegen. Het Tata Steel Chess Tournament 2021, dat vanwege het coronavirus zonder amateurs en publiek werd gespeeld, heeft online alle records gebroken. Tijdens de voorlaatste ronde volgden maar liefst 705.000 mensen de klassieke schaakpartijen via de livestream van het toernooi.“
 
Ik ben enorm trots dat de 83e editie van het Tata Steel Chess Tournament zo succesvol is verlopen”, aldus toernooidirecteur Jeroen van den Berg. “Miljoenen mensen over de hele wereld hebben genoten van het eerste klassieke top­schaaktoernooi in lange tijd. En de 14 grootmeesters hebben de schaakliefhebbers een spectaculair toernooi voorgeschoteld, met een zinderende finale. En die krijgt een vervolg: de 84e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 14 tot en met 30 januari 2022.”
 
Het laatste nieuws en informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.

Tiebreak TaTa Steel Chess Tournament 2021 tussen Anish Giri en Jorden van Foreest

Tiebreak TaTa Steel Chess Tournament 2021 tussen Anish Giri en Jorden van Foreest

Reacties zijn altijd welkom. Plaats ze helemaal onderaan bij "Een reactie plaatsen". Je e-mailadres wordt niet zichtbaar bij de publicatie.

© Wim Platje 02-02-2021 14:39


2 gedachten over “
Jorden van Foreest wint Tata Steel 2021”

 • Ton van Smirren

  Hallo,
  Mijn naam is Ton van Smirren. (Oh, ja, joh…) LOL.
  Ik heb heel veel leuke herinneringen aan jullie schaakvereniging.
  Ik bezoek jullie site dan ook regelmatig. De actuele info die je nog krijgt op schaakgebied is geweldig!

  Groetjes en tot ziens,
  Ton

  • Wim Platje Bericht auteur

   Dag Ton,
   Leuk weer eens wat van je te horen. Hier vonden we jou en je medespelers van het viertal van De IJssel ook altijd heel prettige en gezellige tegenstanders. Bedankt voor de complimenten!
   Met vriendelijke groeten,
   Willem Platje

Reacties zijn gesloten.