Eerste team start met winst bij Overschie 2 6


WEDSTRIJDVERSLAG | Het eerste team van De Willige Dame is de competitie in RSB-klasse 1B voortvarend begonnen. Uit werd bij Overschie 2 overtuigend met 2½-5½ gewonnen.

 

Door Hans Nunnikhoven

 

Op vrijdag 7 oktober zijn we begonnen met de eerste wedstrijd van het seizoen. Een uitwedstrijd tegen Overschie 2 en een frisse start in de eerste klasse van de RSB. Het was weer even geleden dat De Willige Dame in de eerste klasse speelde, maar vorig seizoen zijn we gedegradeerd in de laatste ronde op bordpunten. Gelukkig is iedereen behouden voor ons eerste en gaan we proberen om in ieder geval bovenin mee te draaien.

De eerste wedstrijd moesten we dus tegen Overschie 2, waar we ook jaren gehad hebben dat we tegen hun eerste speelden. Rustig aan beginnen was vooral merkbaar bij onze uit Bergen op Zoom komende medespelers. Iets te laat kwamen ze binnen met als excuus dat de Tom Tom op het laatst uitviel. Ik liep na 10 zetten langs de borden en merkte dat veel spelers weer even moesten wennen. Hun opstelling begon dan ook heel rustig.

Toch speelde Joop op bord 1 een snelle partij. Met tegengestelde rokades werd er volop aangevallen. Joop was hierin daadkrachtiger.

Remco van Vaalen (l) en Arjon Severijnen

Remco van Vaalen (l) en Arjon Severijnen

ok Freek drong al snel door in de stelling van de tegenstander en won een kwaliteit, met spoedig daarna ook de winst.

Arjon was in een Scandinavische opening aanvallend begonnen, speelde zijn g-pion ver naar voren, bracht zijn tegenstander aan het wankelen en won ook.

Zelf zat ik naast Remco die rustig begon maar tegen het einde van de partij zijn tegenstander met een aantal zwaktes opzadelde waarvan hij prima profiteerde en won.

Op het moment dat we al met 4-0 voor stonden werd zowel bij mijzelf (3 keer zelfde stelling) als bij Edwin tot remise besloten. Ik was nog een paar keer wezen kijken bij Edwin en constateerde dat hij in 20 zetten nog steeds geen stuk over de middenlijn had geplaatst.

Hans Nunnikhoven

Hans Nunnikhoven

Zijn tegenstander had meer ruimte maar toch werd tot remise besloten. Ook Johan Went stond veel beter, maar hier veranderde de stelling na een paar matige zetten in het voordeel van zijn tegenstander, waardoor hij toch nog verloor.

Pearl had vanaf het begin veel pionnen naar voren geschoven en moest er één in het middenspel cadeau geven. Toch hield hij het hoofd boven water en remiseerde. Al met al een prima overwinning!


Via de menu-optie "Extern" ⇒ "DWD-1 Klasse 1B" kun je de stand en de uitslagen in de eerste klasse B bekijken. Voor de Individuele uitslagen van de eerste ronde: Klik hier.

De Willige Dame 1 voert na de eerste ronde nu samen met Erasmus 2 en Dordrecht 2 de ranglijst aan. De tweede ronde speelt het eerste team op dinsdag 1 november uit bij grote broer Dordrecht tegen het tweede team van die vereniging.

De partij van Hans Nunnikhoven vind je bij "Extern" ⇒ "Partijen".6 gedachten over “
Eerste team start met winst bij Overschie 2”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.