Vanaf 1 september weer binnen schaken? 1


BESTUURSMEDEDELING | Van de KNSB ontving het bestuur op 8 mei de volgende nieuwe informatie in verband met de coronacrisis:

"Het kabinet heeft woensdagavond 6 mei de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Voor de sport houdt dat in dat:

• per 11 mei ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Sinds 29 april mocht de jeugd tot en met 18 jaar georganiseerd en onder begeleiding onder voorwaarden al weer samen sporten
• Als het virus onder controle blijft, kan per 1 september een volgende stap worden gezet: alle binnensporten zijn dan weer mogelijk voor alle leeftijden.

Voor schaken als binnensport verandert er dus voorlopig niets. Dus alleen buiten schaken voor de jeugd, met inachtneming van het sportprotocol en altijd in overleg met de gemeente (omdat de regels per gemeente kunnen verschillen).
Voor schaakclubs is de uitspraak dat er vanaf 1 september mogelijk weer binnen gesport mag worden met in achtneming van de 1,5 meter wel van belang.

Clubs kunnen alvast gaan nadenken op welke wijze dat bij hen zou kunnen. Zie het schaakprotocol als hulpmiddel daarbij.

Veel sporten (bridge, biljarten, schaken, bowlen) hebben NOC*NSF dezelfde vraag gesteld: de horeca gaan beperkt open, maar georganiseerd sporten binnen mag niet. Een mogelijk gevolg is dat mensen ‘wild’ gaan sporten zonder zich te houden aan een protocol. Deze vraag is doorgegeven aan RIVM/VWS. Het antwoord wordt verwerkt in het algemene protocol of in de FAQ (zie https://nocnsf.nl/sportprotocol). Als er ontwikkelingen zijn dan melden wij dat snel."

Het bestuur van De Willige Dame deelt de clubleden mede dat we ons inmiddels bezig houden met de volgende zaken:

• beëindiging van de voorjaarscompetitie 2020 na de inmiddels gespeelde zeven ronden of het alsnog eerst uitspelen van die competitie. (Een voorstel voor het eerst uitspelen van de competitie, het rapidtoernooi en het snelschaaktoernooi is door één van de leden bij het bestuur ingediend.)
• vanaf welke datum gaan we weer spelen? We zijn hoe dan ook in september weer van harte welkom in de Trinitatiskapel en aangrenzende ruimten.
• welke maatregelen moeten we nemen in verband met de veiligheid van de spelers. (Zie als voorbeeld speelsituatie B in het schaakprotocol)
• de mogelijkheden voor het samenstellen van teams in RSB-seizoen 2020-2021.

We houden jullie op de hoogte. Voorstellen en reacties zijn natuurlijk altijd welkom via het e-mailadres: secretaris@dewilligedame.nl.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van De Willige Dame

 

© Wim Platje 10-05-2020 12:27

Een gedachte over “
Vanaf 1 september weer binnen schaken?”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.