Soep, soepel, soepeler, soepelst


BESTUURSMEDEDELING | Van de KNSB ontving het bestuur op 29 mei de volgende nieuwe informatie in verband met de coronacrisis:

"In de persconferentie van het kabinet van 27 mei werden opnieuw een aantal versoepelingen aangekondigd die ook perspectief bieden voor de schaaksport. Op de foto hierboven ’Versoepeling coronamaatregelen sport’ een beknopt overzicht van die routekaart voor de sport. Wij zullen het schaakspecifieke protocol gaan aanpassen aan de hand van de laatste inzichten en dat zo snel mogelijk communiceren."

Voor de geïnteresseerden onder ons hierbij de link naar de 'update coronacrisis gevolgen schaakwereld' van 29 mei en tevens de link naar het 'Mulier onderzoek schaakverenigingen' dat de KNSB heeft laten uitvoeren.

Er komt zo langzamerhand wat tekening in de mogelijkheden voor het weer kunnen schaken in de toekomst. Voorlopig wachten we nog even af. Over wat ons te wachten zou kunnen staan gaat een filmpje over het spelen volgens het KNSB-schaakprotocol en twee alternatieve wijzen van coronair schaken uitgebeeld door het Denksportcentrum Leiden: Drie manieren om te schaken in het coronatijdperk.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van De Willige Dame

 

© Wim Platje 29-05-2020 17:27