RSB-bekersprookje van DWD is ook uit


WEDSTRIJDVERSLAG | Met min of meer een gelegenheidsgezelschap trad De Willige Dame aan tegen het bekerteam van grote broer Dordrecht in de tweede ronde van het RSB-bekertoernooi.

 

Door Wim Platje

 
De vier spelers van De Willige Dame die het vorig seizoen nog de RSB-bekerfinale in hun voordeel beslisten ontbraken allen op het appèl en doordat sinds dit seizoen de competities van RSB en KNSB gescheiden zijn kunnen verenigingen nu ook hun sterkste spelers opstellen om aan de RSB-bekercompetitie deel te nemen. Dat leidt tot een flinke stijging van het niveau en voor de kleinere verenigingen wordt het zo wel heel moeilijk om nog een kans op succes te hebben.

Ratingverschil

Misschien hadden we tijdens de onderhandelingen over een speeldatum meteen de uitslag kunnen vaststellen, want dat DWD gezien de enorme ratingverschillen op voorhand kansloos zou zijn was wel duidelijk. De gemiddelde rating van Dordrecht bedroeg 2109, terwijl DWD daar slechts 1694 punten tegenover kon stellen. Aan het tweede bord bijvoorbeeld bedroeg het ratingverschil tussen de spelers zelfs 625 punten!
Het bekerteam van De Willige Dame 04-12-2018 (Foto: Ton Slagboom)

Het bekerteam van De Willige Dame 04-12-2018

 

Knap van Hans

Vanzelfsprekend kun je een wedstrijd niet schriftelijk afdoen en weet je natuurlijk nooit hoe de spreekwoordelijke koe een al even spreekwoordelijke haas vangt, maar meer dan het halfje dat Hans Nunnikhoven bevocht tegen Rene Krul aan het eerste bord - een knappe prestatie van Hans - zat er waarschijnlijk niet in.

SC Dordrechtspelers Rik de Wilde, Lennard den Boer en Jacques Hennekes waren te sterk voor respectievelijk Pearl Uyttenhove, Johan Went en John van Waardenberg. De einduitslag werd daardoor derhalve 3½ - ½ voor SCD.
Het bekerteam van SC Dordrecht 04-12-2018 (Foto: Ton Slagboom)

Het bekerteam van SC Dordrecht 04-12-2018

 
Klik hier voor de volledige uitslagen van deze wedstrijd.

© Wim Platje 07-12-2018 21:33