Eerste team DWD:
“Weggefianchetteerd?”


WEDSTRIJDVERSLAG | Hoewel hier oorspronkelijk vermeld stond dat er van de op 29 november gespeelde wedstrijd Fianchetto 1 - De Willige Dame 1 geen verslag was ontvangen, kan ik nu melden dat er van de hand van captain Hans Nunnikhoven alsnog een wedstrijdverslag is binnengekomen.
 
In mijn ongeduld had ik besloten om hier dan toch maar iets te schrijven hoewel ik behalve het uitslagenformulier en een losse opmerking over de wedstrijd van een van de spelers verder niets had om me op te baseren. Het voordeel is nu dat we mijn aannames kunnen vergelijken met het wedstrijdverslag van de captain zelf.

Ik schreef het volgende: "Voorzitter Cor Paans, Pearl Uyttenhove en Erik Brok waren invallers in het team dat het zonder Arjon Severijnen en Edwin van Dongen moest stellen. De invallers zullen niets anders gedaan hebben dan hun best, maar dat was kennelijk niet genoeg. Naar verluidt waren de beste kansen nog voor Pearl Uyttenhove, die schijnt echter in goede stelling door de genadeloos doortikkende klok geveld te zijn..." En nu is het woord aan de verslaggever die er bij was:

Door Hans Nunnikhoven

 

Drie invallers

Op donderdag 29 november jl moesten we aantreden tegen de koploper Fianchetto 1 in Schiedam. Op papier een tegenstander waar we qua rating op zijn minst gelijkwaardig aan zouden moeten zijn, maar wel een team dat inmiddels beide wedstrijden uit de eerste twee ronden had gewonnen. Dus aan zelfvertrouwen geen gebrek lijkt mij.

Ver van te voren wist ik dat Naomi en Arjon verhinderd waren, zodat ik twee invallers had geregeld. Op de dag zelf was ook Edwin ziek, waardoor een derde invaller toegevoegd moest worden.

Voor de opstelling was dit ingewikkelder omdat de kleuren door elkaar gehusseld worden, maar ik dacht dat we in deze opstelling een goede kans zouden maken.
Freek Schouten 22-11-2016

Freek Schouten (22-11-2016)

 

Drie en een half uit vier

Freek Schouten op bord 1 en Remco van Vaalen op bord 3 deden het met wit uitstekend zoals verwacht. Wim van Dijk met een vlotte remise met zwart en Johan Went met een keurige overwinning met zwart brachten ons totaal op 3½ punt.
Remco van Vaalen 22-11-2016

Remco van Vaalen (22-11-2016)

 

Zat er meer in?

Helaas gingen de andere partijen verloren, maar ik heb achteraf toch het gevoel gehad dat er bij de verliespartijen wel eentje tussen zat die op remise had kunnen eindigen. Zelf stond ik vanuit de opening een pion achter en vocht mij terug in de partij met een aanval op de koningsstelling van mijn tegenstander. Deze aanval sloeg echter niet door en ik won ook geen pion terug.
Wim van Dijk 16-03-2018

Wim van Dijk (16-03-2018)

 

Tweemaal een nul is weinig

Cor Paans speelde mijns inziens ook een goede partij waar remise-achtige stellingen naar voren kwamen, maar toen zijn tegenstander via de f-lijn binnenkwam was het snel klaar. Erik Brok speelde met een pion minder zekere zetten. Hij werkte toe naar het eindspel, maar vergat helaas een tussenschaakje en kon opgeven.
Johan Went 14-11-2017

Johan Went (14-11-2017)

 

De vlag streek zichzelf

Tot slot de partij van Pearl Uyttenhove. Met zwart op bord 2 speelde hij een goede partij, waarbij de remisemarge nooit doorbroken werd. In het verre uitspel bleef Pearl proberen om een vrijpion te krijgen maar verloor hij zelf een pion in het centrum en ging bovendien door zijn vlag.
Wedstrijdformulier Fianchetto1 - DWD 1 29-11-2018

Wedstrijdformulier Fianchetto1 - DWD 1 29-11-2018

 
Al met al een verlieswedstrijd met een nasmaakje, maar nu eerst kerst en oud en nieuw. We spelen pas eind januari weer onze volgende wedstrijd te weten op dinsdag 29 januari tegen het sterke Dordrecht 2. Een team dat momenteel op de derde plaats staat.

Klik hier voor de volledige uitslagen van deze wedstrijd.

De ranglijst en een overzicht van alle uitslagen vind je nadat de competitieleider van de RSB deze heeft bijgewerkt via "Extern" ⇒ "DWD-1 Klasse 1B".

© Hans Nunnikhoven & Wim Platje 09-12-2018 16:14