Onésimus vloert DWD


Met de blunder 20.f4 die drie pionnen kostte was het eigenlijk wel klaar...
WEDSTRIJDVERSLAG | Bijna alle wedstrijdverslagen die worden gemaakt na een uitduel beginnen met de reis naar de speellocatie van de vijand. Meestal wordt er van de Burgemeester de Raadtsingel vertrokken vanaf het verzamelpunt bij de H. Antoniuskerk.

 

Door Wim Platje, John van Waardenberg en Fons Claessen

 
Lastiger wordt het als je een verslag moet maken van een wedstrijd waar je zelf helemaal niet eens bij bent geweest. Ik neem aan dat het verzamelen en het vertrekken ook deze keer weer op de bovenstaand beschreven wijze heeft plaatsgevonden en dat ook de reis naar de locatie van schaakvereniging Onésimus, de Gaffelstraat 61B in het Oude Westen van Rotterdam, zonder problemen verliep. Goed, Onésimus 2 versus De Willige Dame 2, want daar gaat het om, was de vierde wedstrijd van het seizoen 2022-2023 van het eerste team. Matchpunten waren er behaald in de tweede ronde tegen CSV 3. Verloren werd er tot nu toe van Dordrecht 3 en Shah Mata 2.

Cor Paans 06-11-2019

 

Blunder in Londen

 
Ik zal trachten het ultrakorte wedstrijdverslag van ploegleider John van Waardenberg en het superkorte partijverslag van Fons Claessen, waar ik overigens wel de partijnotatie van ontving, tot een leesbaar stukje te kneden:

John meldde de redactie dat we door het snelle verlies van Willem Weerdesteijn en Fons Claessen al vrij snel op een 2-0 achterstand kwamen. Fons speelde met wit 1.d4. Na 1..d5 2.Nf3 Nf6 en na 3.Bf4 stond er iets op het bord dat bekend staat als 'Queens Pawn London'. Fons: "Na de tiende zet ging het mis. Ik had beter met een eerder h3 een plekje voor mijn loper op h2 kunnen maken. Nu werd de loper geruild op g3. Met de blunder 20.f4, die drie pionnen kostte, was het eigenlijk wel klaar. Na nog wat gespartel van wit was het uit."

John van Waardenberg 26-11-2019

 

Cor puntenpakker

 
Cor Paans doet het altijd goed in externe partijen en zo ook deze keer. Hij maakte er fraai 2-1 van, maar daarna druppelden de punten richting Onésimus. Han van Gorkom, Pearl Uyttenhove en Wim Jongeneel moesten hun meerdere erkennen in hun Rotterdamse tegenstanders. Met een 5-1 achterstand was de wedstrijd natuurlijk toen al gespeeld.

Aan het eind van de avond ging Hans Nunnikhoven accoord met remise. "In mijn partij", aldus John, "gaf mijn tegenstander zijn voordeel uit handen. Daarna deed hij ook nog een pion in de aanbieding en won ik het eindspel gemakkelijk. Het was inmiddels inmiddels wel al half 12 geworden." (Onésimus 2 - DWD 1 5½-2½)

Door de nederlaag staat De Willige Dame 1 nu op de gedeelde zesde plaats met CSV 3. Beiden hebben twee matchpunten en 13 bordpunten. Achtste en laatste is De IJssel 1 dat nul matchpunten en 12½ bordpunten heeft.

Hans Nunnikhoven10-11-2020

 

Klik hier voor de volledige uitslagen van deze wedstrijd.

De ranglijst en een overzicht van alle uitslagen vind je nadat de competitieleider van de RSB deze heeft bijgewerkt via "Extern" ⇒ "DWD-1 RSB Klasse 2B".

© Wim Platje 20-02-2023 22:34