In Memoriam Hans van Steenis 1


IN MEMORIAM | Op donderdag 14 juli is Hans van Steenis, oud-lid van De Willige Dame,  op 83-jarige leeftijd in Haren (Gr) overleden.

Hans van Steenis

 Hans was een zeer gewaardeerd lid van onze sociëteit en speelde er van oktober 1986 tot mei 2005. In 1999 was hij kampioen van onze vereniging.  Na zijn verhuizing naar het noorden van het land bleef Hans het schaakspel beoefenen en was hij lid bij SC Haren en het Groningse Schaak­gezelschap Staunton. Daar bleef hij graag het nieuws over De Willige Dame via e-mail en de mededelingen op de website volgen.

Hans was mede-oprichter van een schaaksociëteit die vanaf 1994 enige tijd wedstrijden speelde in een ruimte aan de Taankade in Dordrecht. Een soort vrije competitie en een vorm van extra schaaktraining. Zijn leuze voor het gezellige gezelschap was:

“In onderlinge harmonie en wedijver”

Op 21 september 2015 werd Hans onderscheiden met de gouden erespeld van de KNSB. De zoon van de in 1965 overleden KNSB-voorzitter Henk van Steenis  was 50 jaar lang onder meer lid van de schaakclubs Utrecht, Groothoofd, Dordrecht, De Willige Dame en Staunton.

Hans heeft, als echte natuurvriend, laten zien meer dan alleen een schaker te zijn. Hij verstond met veel liefde de kunst van de natuurfotografie, een apart specialisme. Met name het wondere leven van de vele soorten libellen had zijn grote interesse. Hans bracht daarvoor het geduld op het juiste moment af te wachten om een bijzondere natuurgebeurtenis  in zijn lens te vangen. Hierdoor wordt de loop van de natuur in één beeld tastbaar: één beeld zegt meer duizend woorden.

Het bestuur en de leden van De Willige Dame wensen de familie alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Rouwkaart Hans van Steenis Binnenzijde

Rouwkaart Hans va _Steenis Voorzijde

U kunt eerdere publicaties over Hans van Steenis via onderstaande links nog eens nalezen:

Hans van Steenis, een bijzondere schaker

Twee partijen van Hans van Steenis

Hans van Steenis, meer dan alleen schakerEen gedachte over “
In Memoriam Hans van Steenis”

  • Franca Wijnhoven

    Gecondoleerd met het verlies van de schaker en natuurfotograaf Hans van Steenis!
    Ik wens de familie van hem veel sterkte en kracht toe de komende tijd.

Reacties zijn gesloten.