Eerste team: “Over roeien en riemen”


WEDSTRIJDVERSLAG | Soms moet je roeien met de riemen met je hebt zegt het spreekwoord. De beste opstelling die mogelijk was konden we helaas door diverse oorzaken niet realiseren.

 

Door Hans Nunnikhoven en Wim Platje

 

We misten jammer genoeg drie van onze toppers in de wedstrijd tegen Dordrecht 2, want Freek Schouten en Arjon Severijnen speelden in een toernooi in Gibraltar en Edwin van Dongen kon ook niet aanwezig zijn.

Het eerste team van De Willige Dame moest derhalve (alweer) spelers uit het tweede team als invaller opstellen die weliswaar af en toe, simpelweg omdat ze verdienstelijke schakers zijn, voor verrassingen kunnen zorgen, maar die toch tegen tegenstanders van het kaliber als die van het tweede team van SC Dordrecht, en dan zou alles nog mee moeten zitten, hooguit voor een remise zouden kunnen vechten.

Ontnuchterend

Dat geschiedde helaas niet en omdat Naomi Snikkers en Remco van Vaalen na weliswaar prima partijen helaas slechts tot een puntendeling kwamen en Hans van Nunnikhoven, Wim van Dijk en Johan Went na fel verzet toch uiteindelijk het hoofd moesten buigen stond er na afloop een ontnuchterende 1-7 nederlaag op de scorebord.
Naomi Snikkers 29-01-2019 (Foto: Antonia van Wijngaarden)

Naomi Snikkers 29-01-2019

 

Vergevingsgezind

Dat een van de spelers van SC Dordrecht na afloop meende te mogen opmerken dat de punten in ieder geval in Dordrecht bleven en dan ook nog aan de "goede" kant, kunnen we hem natuurlijk, vriendelijk als we zijn en ondanks de pijn van de nederlaag, vergeven. Het is nu eenmaal niet iedereen gegeven om de juiste bewoordingen te bezigen waar enige tact wellicht op zijn plaats zou zijn.
Remco van Vaalen 29-01-2019 (Foto: Naomi Snikkers)

Remco van Vaalen 29-01-2019

 

Lede ogen

Captain Hans van Nunnikhoven schrijft ons over deze wedstrijd het volgende: "Op dinsdag 29 januari moesten we aantreden tegen Dordrecht 2. Gezien de stand op de ranglijst stonden we nagenoeg gelijk in bordpunten, alleen qua vorm en bezetting van de borden hebben we het al weken moeilijk.

Vaak op het allerlaatste moment vind ik nog een laatste invaller en dat komt onze samenstelling niet ten goede. Zelf houd ik mij vooraf met allerlei dingen bezig en moet ik elke wedstrijd met lede ogen aanzien dat mijn eigen partij snel verloren gaat. Ook nu weer.
Hans Nunnikhoven 29-01-2019 (Foto: Naomi Snikkers)

Hans Nunnikhoven 29-01-2019

 

Net verloren

Het 7-1 verlies doet niets af aan de kracht van Dordrecht 2, maar we hadden ook hier en daar nog een paar halfjes kunnen en moeten scoren.

Inhoudelijk valt over de partijen alleen te zeggen dat we misschien op twee borden weggespeeld zijn en dat er op vier borden geleidelijk aan met kleine verschillen toch net verloren werd. Alleen onze twee kopborden met Naomi Snikkers en Remco van Vaalen konden remiseren.
Wim van Dijk 29-01-2019 (Foto: Naomi Snikkers)

Wim van Dijk 29-01-2019

 

En nu winnen!

We zullen voor de komende twee ronden onze rug moeten rechten, tegen teams die nog steeds onder ons staan. Er zal gewonnen dienen te worden of in ieder geval niet verloren!"
Johan Went 29-01-2019 (Foto: Naomi Snikkers)

Johan Went 29-01-2019

 

Klik hier voor de volledige uitslagen van deze wedstrijd.

De ranglijst en een overzicht van alle uitslagen vind je nadat de competitieleider van de RSB deze heeft bijgewerkt via "Extern" ⇒ "DWD-1 Klasse 1B".

© Wim Platje 06-02-2019 14:33