DWD: We zullen doorgaan! 6


DOORGAAN | De Willige Dame gaat inderdaad gewoon door! Weliswaar gaan we  voor het eerst na zo’n dertig jaar buiten de ons zo vertrouwde en dierbare omgeving van Vissers’s Poffertjessalon spelen, waar we in de gelukkige omstandigheid verkeerden dat we geen zaalhuur hoefden op te brengen, maar dankzij  (vrijwel) alle leden en de eerste sponsoren hoeven we ons voor het komende seizoen 2016-2017 in ieder geval geen financiële zorgen te maken.

We_zullen_doorgaan
Vandaag is er definitief een einde aan het laatste restje onzekerheid over een “doorstart” van schaaksociëteit De Willige Dame gekomen. De penningmeester heeft het groene licht gegeven en heeft de beheerder van de Trinitatiskapel van de Evangelisch-Lutherse Gemeente bevestigd, dat we aldaar het komende seizoen op de dinsdagavonden in de kosterij zullen komen schaken.

We_zullen_doorgaan

Een aantal zaken is nog enigszins ongewis, maar daar wordt hard aan gewerkt. Allereerst is het nog niet helemaal zeker welke en hoeveel teams we op de been kunnen brengen voor deelname aan de RSB-competities. Het ziet er naar uit, dat we ondanks wat ledenverlies er toch in zullen slagen om weer twee achttallen en een viertal op de been te brengen. Dat zou prachtig zijn voor een zo kleine vereniging! Het is eveneens van belang om te trachten het aantal leden uit te breiden. Vanzelfsprekend spannen ook jullie je in je omgeving in om potentiële leden erop attent te maken, dat er nog steeds een vereniging in de historische binnenstad van Dordrecht is, waar men in een ongedwongen sfeer schaak kan spelen. Binnenkort gaan er ook nog een aantal persberichten de deur uit om dat nog eens bij een groter publiek bekend te maken.

We_zullen_doorgaan

Na het zomerreces worden jullie natuurlijk allemaal verwacht op de nieuwe locatie in de Vriesestraat 20-22. Besloten is, dat we meteen beginnen met de eerste ronde van het najaarskampioenschap 2016. Dan kunnen we na de periode van de zomertoernooien ook alvast weer wennen aan het serieuze speeltempo en voorbereid de externe competities ingaan. Die eerste ronde zal worden gespeeld op 13 september en staat inmiddels op de agenda, die je onder het menu-item “Informatie” vindt. Als alles op de website naar behoren functioneert, dan ben je tot hier gekomen via de nieuwe nieuwsbrief, die per e-mail naar alle leden is verzonden. Via die nieuwsbrieven zullen we alle leden van De Willige Dame op de hoogte houden en mededelingen doen van alle ontwikkelingen rond onze vereniging. En denk erom:

We_zullen_doorgaan

Namens het bestuur,
Wim Platje


6 gedachten over “
DWD: We zullen doorgaan!”

 • Harrie Snelder

  Hoi Willem,
  Ik vind het er mooi uitzien, wens jullie succes en speelplezier.
  Groet,
  Harrie Snelder

 • Onno Buijtenhek

  Perfect dat De Willige Dame behouden is. Een perfecte website.

  En de wens dat er het volgende seizoen mooie resultaten neergezet worden.

  Proficiat

 • Martin Zwanenburg

  Beste Willem,
  Gefeliciteerd met de doorstart. Zelf is mijn leven te onregelmatig voor DWD en ga ik af en toe naar de Klockelaer en misschien ook weer eens naar het dagtoernooi in Den Witten Haen. (En mijn schaakkennis is te onvoldoende voor vluggertjes)

  Succes en mvg,
  Martin Zwanenburg

 • Piet Schuller

  Wat een mooi bericht! Er spreekt vertrouwen uit, we zullen en moeten ons best doen om het waar te maken.

Reacties zijn gesloten.