1e Sliedrechts Herfsttoernooi 2


HERFSTTOERNOOI | Dat schaken overdag draagvlak heeft, hebben de toernooien die de afgelopen jaren in de schoolvakanties werden gehouden ruimschoots bewezen. Op gewone doordeweekse dagen kon de organisatie vaak tegen de 50 deelnemers (en soms meer) noteren.

Herfsttoernooi. Voorheen het Den Witten Haen-toernooi.

Den Witten Haen-toernooi

De afgelopen tien jaar had het Den Witten Haen toernooi twee keer per jaar een vaste plaats op de regionale schaakkalender. Na 20 toernooien heeft de organisatie echter besloten er een punt achter te zetten en was het toernooi in februari 2016 het laatste.

Kort daarna hebben bestuursleden van de verenigingen Dordrecht, Sliedrecht en PASCAL de koppen bij elkaar gestoken en gezamenlijk besloten dat er in de toekomst ook weer overdag geschaakt kan worden in de regio. In de herfstvakantie zal Sliedrecht op 17 oktober a.s. het eerste toernooi in de nieuwe cyclus organiseren. SC Dordrecht zal in de kerstvakantie het traditionele toernooi (voorheen het Hoogendoorn-toernooi organiseren en in de voorjaarsvakantie neemt PASCAL het stokje over.

De formule van de toernooien zal in grote lijnen gelijk zijn: zeven ronden rapid, ingedeeld in groepen naar sterkte. Iedere vereniging zal de verdere uitvoering naar eigen inzicht invullen. De toernooien zijn voor iedereen toegankelijk, zowel toppers als huisschakers zullen er een plaats kunnen vinden. Ook voor jeugdschakers is het toernooi een mooie gelegenheid om in de vakantie een gezellig toernooi te kunnen spelen.

Zoals vermeld zal dus het eerste toernooi volgens de nieuwe formule plaatsvinden in Sliedrecht, met als naam “Eerste Sliedrechtse Herfsttoernooi”. Het toernooi wordt gespeeld in het thuishonk van SV Sliedrecht, Aktiviteitencentrum “De Havik” aan de Thorbeckelaan 110. Bij de speelzaal en in de directe omgeving is volop parkeerruimte en voor invaliden is er parkeerplaats voor de deur.

Per trein wordt Sliedrecht vanuit Dordrecht en Gorinchem ieder kwartier bediend en het is dan een klein kwartiertje lopen naar de speelzaal. Ook vanaf de Waterbushalte Sliedrecht Middeldiep is het 15 minuutjes lopen.

Er worden zeven ronden rapid gespeeld en het speeltempo bedraagt 20 min. per persoon per partij. Deelnemers worden opgedeeld in groepen naar sterkte. Deelname kost slechts 5 euro en in de middagpauze zullen er aan de deelnemers broodjes en soep worden verstrekt.

De start is om 10:00 uur en de zaal is open vanaf 9:30 uur. De prijsuitreiking zal tegen 16:30 uur plaatsvinden. Er zijn prijzen in natura voor de eerste 3 per groep.

Aanmelden kunt u doen, bij voorkeur per e-mail, bij Mark van Hulst: onder vermelding van rating en vereniging of eventueel telefonisch: 06-42943348. Er is plaats voor maximaal 60 deelnemers, dus wees er snel bij!

Graag tot ziens op 17 oktober in Sliedrecht!
Mark van Hulst

sliedrecht-05a-1024x1982 gedachten over “
1e Sliedrechts Herfsttoernooi”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.