BIBELOT VIERT 40-JARIG BESTAAN

- INFADELS luiden 40ste jaar Bibelot in

- Poppodium Bibelot 40 jaar in Dordrecht

- Bibelot schreef ook schaakgeschiedenis

- Bibelot op WIKIPEDIA

- website Bibelot

 

meer (schaak)nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

Infadels luiden 40e jaar Bibelot in

 

De Dordtse popzaal Bibelot viert haar veertigjarig bestaan met een concertmarathon, die wordt afgesloten door het Britse Infadels. De electrorockers werken momenteel aan de opvolger van We Are Not The Infadels (2006). Deze plaat zal naar verwachting in maart volgend jaar verschijnen

 

Vanaf zaterdagochtend 8 december passeren veertig acts de revue in Bibelot. Onder meer I Against I, The Zipps, Snowflake, pEp, Rick de Leeuw zullen in Dordrecht te zien zijn. Het concert van Infadels op zondag 9 december is de enige in Nederland.

Meer informatie: www.bibelot.net.Poppodium Bibelot 40 jaar in Dordrecht

 

 

10 oktober 2007

 

Poppodium Bibelot in Dordrecht bestaat veertig jaar en viert dit met een concertmarathon, een slotconcert en een reünie voor (ex) medewerkers.


Op vrijdag 7 december 2007 is het veertig jaar geleden dat Bibelot werd opgericht. Dit wordt een weekend lang gevierd. Op zaterdagochtend 8 december wordt er een concertmarathon gehouden. Van zaterdagochtend tot zondagnacht passeren veertig bands, acts en dj’s de revue. De entree is veertig cent per persoon. Het slotconcert vindt plaats op zondagavond.  


Het jubileumweekend van Bibelot
wordt op zondag 9 december afgesloten
 met een concert door de Infadels

Bibelot werd in 1967 opgericht en is naar eigen zeggen het oudste ‘poppodium’ van Nederland. In de periode ’67 – ’81 was jeugdsociëteit Bibelot gevestigd in Crabbehof en aan de Dordtse Steegoversloot. In 1981 verhuisde Bibelot naar de Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat. In de loop van de tijd is de functie van jeugdsociëteit veranderd in die van culturele organisatie/poppodium met een brede programmering en dito publiek. 

In de komende weken wordt het hele programma bekend gemaakt. Meer informatie vind je op www.bibelot.net  

Zie ook: Bibelot op Wikipedia

 

Bibelot schreef ook schaakgeschiedenis

 

 

14.10.2007

Poppodium Bibelot viert in december het veertig jarig bestaan. In die tijd schreef de voormalige jongerensociëteit ook schaakgeschiedenis.

In februari 1973 werd in de huisvesting aan het Steegoversloot 34 het wereldduurrecord schaken gevestigd door Piet Pluymert, Hans Berrevoets, Hans Broekhuijzen en Co Sterrenburg. Ze zaten 30 uur achter het bord in een uitverkocht Bibelot. Dat was toen nog een record, dat overigens snel veel scherper werd gesteld.

 

De voorzitter van schaakclub Dordrecht Leo Jansen hield toen ook een pleidooi voor een tweede club in de stad. Fred van Dongen schreef het op in dagblad de Dordtenaar en precies vijf jaar later (16 februari 1978) werd Groothoofd opgericht. Deze vereniging is vijf jaar geleden geïntegreerd in Dordrecht, maar hoort nog steeds bij de schaakhistorie waarvoor Jansen mede een basis legde in Bibelot.

 

Pluymert en Berrevoets zijn actief gebleven in de schaakwereld. Ze vormden in de jaren zeventig ook het hart van het team van Bibelot dat tweemaal bij het zeer populaire teamschaken won. Daarna nam Paul's tapperij (een beetje Sliedrecht 1) de eerste plaats over.

 

In Bibelot werden ook schaaktoernooien gehouden. Verder werd Buddingh bij het schaken betrokken, zoals hij zelf ook in zijn dagboek heeft beschreven. Het schaken leefde ook toen met verbindingen in de stad met sociale cafe's, Bibelot, produktiegroep Bibelot enz.

Ron Hofman, nu nog Dordrecht 1, was er ook aktief en speelde op een sierlijke wijze mee in het tafeltennissen. Verder waren toen nog bekende mensen zoals Bert van Antwerpen en de broers Malschaert in Bibelot aktief. Later kwam in Bibelot de klad in schaken en ook in lokaliteiten zoals Yin, de Stadsherberg, Caput Ovis.

 

www.tomsschaakboeken.nl