John and Paul almost unbeat(le)lable 2


HOOGENDOORNTOERNOOI | Ik moest de neiging onderdrukken om op de nieuwspagina een afbeelding te plaatsen van de apostelen Johannes en Paulus, maar om te voorkomen dat onze leden John van Waar­denberg en Paul de Roos voortaan zouden kunnen worden aangesproken met Saint John en Saint Paul, heb ik ervoor gekozen om daar een wat profaner tweetal met dezelfde voornamen af te beelden. Het gaf me meteen het idee voor de titel van dit stukje.

Vanwaar deze enigszins cryptische inleiding vraagt u zich af? Wel, "onze" John en Paul namen op 27 december deel aan het Hoogendoorntoernooi en speelden daar zeker niet onverdienstelijk. Met name John weerde zich daar geducht.

John van Waardenberg 27-12-2016 (Foto: Tom van Bokhoven)

John van Waardenberg 27-12-2016

Ik laat verslaggever Ton Slagboom, die de berichtgeving verzorgde op de website van SC Dordrecht aan het woord:"Met een opkomst van 53 spelers was het 11e Hoogendoorn toernooi, nu voor het eerst in eigen beheer door de SCD, al op voorhand een succes. Zeker omdat we o.a. deelnemers uit Duitsland, België, een trio uit Haarlem en een heuse Fide-Meester uit Tilburg mochten verwelkomen.

Winnaar werd, met 7 uit 7 (!), dan ook die FM met ELO 2208: de sympathieke Frans Konings. Het erepodium werd verder opgevuld door Erik van Esterik (Zeist) en Gijs van Dongen (Overschie). Die laatste speelde een sterk toernooi door o.a. onze eigen Lennard den Boer te verslaan en ook een gooi te doen naar de ratingprijs. Die bleef echter in Dordrecht dankzij een ouderwets op dreef zijnde John van Waardenberg (De Willige Dame). John tikte als vijfde aan met een superscore van 5½ uit 7!"

Paul de Roos 27-12-2016 (Foto: Tom van Bokhoven)

Paul de Roos 27-12-2016

Dat betekende dat John een toernooipres­tatierating van 1837 neerzette. Dik 300 punten meer dan zijn huidige rating. Daarmee gaf hij vele spelers met een rating van tussen de 1800 en 2100 het nakijken. Qua puntenaantal mag je zelfs zeggen, dat John gedeeld tweede is geworden. Reden om van onze kant John te feliciteren met deze uitstekende prestatie!

Ook Paul de Roos speelde een goed toernooi. Met 3 uit 7 eindigde hij weliswaar op een gedeelde 29ste plaats in de middenmoot, maar daarmee beantwoordde hij wel aan hetgeen op grond van de speelsterkte van het deelnemersveld van hem mocht worden verwacht. Goed gedaan Paul!

Voor het verslag van het toernooi op de website van SC Dordrecht klikt u hier.

Op tomsschaakboeken.nl kunt u bij "Fotover­slagen" de fotoreportage van het toernooi door Tom van Bokhoven bekijken.

De eindstand van het toernooi kunt u bekijken door hier te klikken.

© Wim Platje 2016


2 gedachten over “
John and Paul almost unbeat(le)lable”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.