Onverschrokken helden van DWD in ronde 4 1


.. stukken niet verder dan de 6e rij en afschuwelijke dubbelpionnen ..
Comicbook Heroes

"Het is gemakkelijk om dapper te zijn op een veilige afstand" (Aesopus)

RONDEVERSLAG | Deze week was het tijd voor een uiterst georganiseerde vierde ronde. Door de afwezigheid van Cor en Wim meldden er zich een vervangend voorzitter Naomi en secretaris Tabitha voor deze speciale ronde.

Door Naomi en Tabitha Snikkers

 
Door de grote nieuwsgierigheid onder de leden, bleek om acht uur bijna iedereen al binnen te zijn. Tenslotte begint om acht uur natuurlijk ook de competitie. Doordat we grote sleutelfiguren deze ronde misten, moesten de andere leden hun superkrachten bundelen om de ronde tot een groot succes te maken.

De partijen werden gegenereerd en iedereen kon al snel op de goede plek en tegenover de goede tegenstand(st)er plaatsnemen. De koekjes werden uit de kast gehaald, het drinken besteld en om tien over acht kon er begonnen worden met de superwedstrijden van de vierde ronde.

Tabitha Snikkers 01-10-2019 (Foto: Naomi Snikkers)

Wedstrijdsleidster Tabitha Snikkers 01-10-2019

 

Ghostrider down

 
Bij de partij van Nightcrawler Naomi en Ghostrider Gijs ging het supersnel. Gijs is niet van de boekjeswijsheid en gooide er zo een eigen bedachte opening uit. Bij zet 10 vertelde Gijs dat hij zijn eerste overwinning al had behaald, namelijk doorspelen tot de tiende zet. Helaas bleek het op zet 11 ineens totaal mis te zijn en werd Gijs, na deze korte doch vurige strijd, mat gezet.

Naomi Snikkers 01-10-2019 (Foto: Tabitha Snikkers)

Indelingsdeskundige Naomi Snikkers 01-10-2019

 

No wonder

 
Na deze partij volgde de wedstrijd Rocket Red Rob tegen de Wonder Woman Willie. Het was duidelijk dat Rob zich op deze wedstrijd goed had voorbereid. Rob speelde deze wedstrijd supersterk. De witte stelling werd prachtig opgezet en al snel stond Rob erg aanvallend. Willie maakte een aantal strategische fouten, waardoor de stelling van zwart het moest doen met stukken die niet veel verder kwamen dan de 6e rij en afschuwelijke dubbelpionnen. Niet veel later maakte Willie een fout door een penning toe te laten. Rob greep zijn kans en kwam hierdoor een stuk voor te staan. Hierna kon Willie geen tegenspel meer krijgen. Langzaam maar zeker werd ze door Rob het bord afgeschoven.

Rob Truijens 01-10-2019 (Foto: Naomi Snikkers)

Rob Truijens 01-10-2019

 

Kick-Ass kicks Thunderbirds ass

 
Daarna volgde toch wel meest spectaculaire partij van de avond. Dit was de superscherpe wedstrijd tussen Thunderbird Ton en Kick-Ass Koos. Al na een paar zetten kreeg Ton een waanzinnige stelling op het bord. Koos probeerde zijn bekende gevaarlijke offers uit, maar Ton is natuurlijk niet zomaar te verslaan met deze foefjes. Daardoor blies de stelling in Koos zijn gezicht op. Niet veel later zat er voor Ton een prachtige damewinst in. Helaas werd deze zet net gemist, waardoor Koos terug in de partij kon komen. Ton en Koos vochten tot in de late uurtjes, maar uiteindelijk bleek Koos de langste adem te hebben. Ton kon naar huis met het verhaal dat hij deze week toch bijna gewonnen had...

Ton van der Breggen (l) en Koos van Dalen 01-10-2019 (Foto: Naomi Snikkers)

Ton van der Breggen (l) en Koos van Dalen 01-10-2019

 

Phantom punished

 
Punisher Pearl en Phantom Paul gingen er voor deze ronde eens goed voor zitten. In een superstrategische stelling werd er hier op bijna-grootmeesterniveau gespeeld. Pearl zocht de hele wedstrijd naar zwaktes in de stelling van Paul, maar Paul wist iedere keer toch net weer de goede verdediging te vinden. Toch kreeg Pearl na een behoorlijke tijd twee pionnetjes van Paul in handen. Maar zelfs in deze stelling leek de partij nog gelijk op te gaan. Uiteindelijk maakte Paul toch een klein foutje, door de gevaarlijke keus te maken om de dames te ruilen. Het eindspel bleek daarna toch iets te lastig uit te spelen met twee pionnen minder. Pearl mocht met het punt naar huis.

Pearl Uyttenhove (l) en Paul de Roos 01-10-2019 (Foto: Naomi Snikkers)

Pearl Uyttenhove (l) en Paul de Roos 01-10-2019

 

Joker draws in titan clash

 
De enige partij die niet in een genadeloze slachtpartij eindigde, was de supersociale partij tussen Titan Tabitha en Joker Johan. De partij begon als een geweigerd damegambiet. Enige druk op het paard op d2 deed Tabitha besluiten voor een lange rokade te kiezen, wat achteraf een verkeerde beslissing bleek, gezien de niet-aflatende druk op de koningsstelling gaandeweg een steeds groter probleem werd. De vele interessante tactische wendingen hielden de beide spelers scherp, hoewel in de analyse bleek dat Johan gedurende het grootste deel van de partij de overhand had. Desalniettemin aanvaardde hij op zet 21 Tabitha's remise-aanbod. Het punt kon gedeeld worden.

Johan Went 01-10-2019 (Foto: Naomi Snikkers)

Johan Went 01-10-2019


De dank is groot voor de superhelden die deze ronde mogelijk hebben gemaakt. Jullie hebben de avond gered! Wordt vervolgd...

De nieuwe ranglijst en een overzicht van de uitslagen vind je via "Intern" ⇒ "Ranglijst".
Alle foto's van deze ronde kun je zien bij "Intern" ⇒ "Foto's".
Reacties zijn altijd welkom. Plaats ze helemaal onderaan bij "Een reactie plaatsen". Je e-mailadres wordt niet zichtbaar bij de publicatie.

© Wim Platje 03-10-2019 13:10

Sponsor van deze ronde:

Erik Brok - Speler van De Willige DameEen gedachte over “
Onverschrokken helden van DWD in ronde 4”

  • Gijs

    Dames,

    Ik vind dat jullie een geweldig verslag geschreven hebben. 1000 likes van mij!

    Gijs

Reacties zijn gesloten.