Lege reservebank bij DWD-1 tegen HZP-1


De escape die ik dacht te zien door Te1 te doen bleek helaas onjuist...
WEDSTRIJDVERSLAG | Ook deze keer was het niet gemakkelijk om een achttal voor een wedstrijd te formeren. Cor Paans: "Ik werd 's ochtends gebeld door Han van Gorkom, die zich flink beroerd voelde en aangaf niet te kunnen spelen. Gelukkig werd Piet Schuller bereid gevonden voor Han in te vallen.

 

Door Cor Paans en Wim Platje

 
Aan het eind van de middag had ik contact met John van Waardenberg, onze captain, die onverwachts naar Maastricht moest aangezien zijn zoon eerder het ziekenhuis mocht verlaten dan verwacht. John had al contact gehad met Rob Truijens en Rob kon gelukkig voor John invallen. Zo vielen alle puzzelstukjes nog net op hun plaats.

Door al deze malheur had ik een mailtje rondgestuurd aan het team om graag op tijd aanwezig te zijn in verband met het opstellen van het materiaal. Toen ik naar de kapel fietste kwam ik Nick Kimenai al tegen en aangezien beheerder Jan Lokhorst voor ons om 19.15 de deur al opende konden we meteen beginnen met het klaarzetten van de spullen. Ook andere spelers waren prima op tijd aanwezig en zodoende zaten we keurig om acht uur achter de borden en was het wedstrijdformulier al uitgedraaid uit de gelukkig weer werkende printer.

Er waren er net acht, maar de reservebank was leeg...

 

No escape

 
Het duurde vrij lang voordat de eerste beslissing kwam, maar na tienen kwam er toch wat tekening in de strijd. Ikzelf was toch een beetje van het juiste pad afgeweken en ja, dat pakte niet lekker uit. En omdat ik naliet om op het juiste moment voor een torenruil te gaan kwam ik zeer gedrongen te staan. Op de 25ste zet zette tegenstander Johan Dijkhuizen me schaak met de loper en ik moest deze wel slaan. Door dit offer kwam ik met mijn koning niet van de achterste lijn af. De escape die ik dacht te zien met toren e1 was fout, toren d1 had misschien nog een kansje geboden. Na mijn verlies bleven rond die tijd ook Nick, tegen Gerard Turkenburg, Rob, tegen Hans Schrumpf en Piet, tegen Dick Vons, helaas zonder punten, maar Fons Claessen won wel, zodat de tussenstand 1-4 was."

Cor Paans 05-11-2019

 

Stukwinst niet nodig

 
Wim Platje schrijft over de partij van Fons: "De tegenstander van Fons, Marco Zwanenberg, verspeelde met zetten als a3, h3 en later met Ph2 kostbare tempi, maar had al in de opening een pion aan Fons verloren. Fons speelde zeer goed en kwam zeer overwegend te staan. Toen hij een tweede pion won was de partij beslist, daar was stukwinst (er ging een loper op f3 verloren, omdat die niet meer kon worden gedekt) op het einde niet eens voor nodig."
Fons was zelf minder te spreken over zijn partij: "Ik heb op mijn biljet geschreven: 'leer openingen'. Dat zou me echt helpen, want ik moest vanuit een matige opening terugvechten. Alleen omdat de tegenstander duidelijk geen plan heeft en a3, h3 en Ph2 speelt win ik uiteindelijk door een Lf3-foutje."

Piet Schuller (links) en Fons Claessen (midden) 02-04-2019

 

Avondverdediging

 
Rob Truijens over zijn partij tegen Hans Schrumpf: "Toen het paard voor mijn zwarte koning gepend werd door een witte toren was het klaar na een avond verdedigen met een paard in de koningshoek en een toren inactief in de andere hoek. Mogelijk dat ik net als mijn tegenstander meer bier had moeten drinken, maar ook zijn rating zal wel net als zijn naam deutschgruendlicher zijn dan die van mij."

Rob Truijens 15-10-2019

 

Keurige Pearl

 
Cor Paans: "De drie partijen in de vergaderkamer waren toen nog bezig. Gelukkig won Pearl Uyttenhove keurig netjes van Pieter Hofstee, volgens mij was hem dat in onze interne competitie, waar Pieter ook speelt, nog niet gelukt.

Pearl Uyttenhove 27-11-2018

 

Twee halven niet genoeg

 
Op de borden van Remco van Vaalen, tegen Daniël van Loenen, en Hans Nunnikhoven, tegen Theo van Zessen, zag het er knap remise-achtig uit. Zowel Remco als Hans bleven nog wel spelen voor wat meer, maar verder dan remise kwam het niet. De uitslag werd derhalve 3-5.

En nu maar hopen dat het team van RSR Ivoren Toren 2 thuis zijn sterkste spelers kan opstellen tegen De Pionier 2, want bij een 3½-4½ uitslag, komen wij op de laatste plaats.

P.S. Het was overigens een heel prettige avond met deze tegenstander, zoals altijd met HZP."

Remco van Vaalen 06-11-2018

 

Klik hier voor de volledige uitslagen van deze wedstrijd.

De ranglijst en een overzicht van alle uitslagen vind je nadat de competitieleider van de RSB deze heeft bijgewerkt via "Extern" ⇒ "DWD-1 RSB Klasse 2C".

© Cor Paans & Wim Platje 11-05-2022 18:10