Laatste Nieuws! DWD 1 is Kampioen!!


KAMPIOEN | Beste leden van De Willige Dame en beste abonnees van de website van DWD,

Gisteren schreef ik jullie in het verslag van de wedstrijd DWD-1 - Charlois/Europoort-5: "Op het moment, dat ik dit bericht aan u toestuur is het vrijdagmiddag 31 maart 2017 en vanavond moet concurrent Dordrecht 2 naar Schaakgenootschap Overschie 2. Bij winst voor Dordrecht zijn er in ieder geval Dordtenaren kampioen van klasse 1B, maar bij een gelijkspel of verlies ook! De uitkomst is onvoorspelbaar. Ik ga vanmiddag nog even wat vlinders in mijn tuin opjagen in de hoop dat dat vanavond leidt tot een orkaan in Overschie!"

Ik zal kort zijn, dit is tenslotte een "Laatste Nieuws!!": Het eerste team van De Willige Dame is dan toch nog kampioen geworden van de eerste klasse 1B.

Het vlindereffect waarover ik gekscherend schreef, heeft uiteindelijk op een wel heel onvoorspelbare manier gewerkt.

Door een overtreding van de invallersbepaling in het competitiereglement van de RSB, is de uitslag van Overschie 2 - Dordrecht 2 door de competitieleider bepaald op 4-4 (was: 3-5). Daardoor is nu niet Dordrecht 2, maar het eerste team van De Willige Dame kampioen geworden! Het verschil tussen Dordrecht 2 en De Willige Dame 1 bedraagt in de eindstand slechts één bordpunt!

Het spreekt vanzelf, dat ook wij liever een andere ontknoping van de competitie zouden hebben willen zien, maar op hoe het nu gelopen is konden wij hoe dan ook geen enkele invloed uitoefenen.

Namens alle overige leden feliciteert het bestuur captain Hans Nunnikhoven en alle spelers van het eerste team met dit kampioenschap en de promotie naar de hoogste klasse van de RSB!

Bij menu-optie "Extern" ⇒ "DWD-1 Klasse 1B" zijn alle uitslagen en standen te vinden.

© Wim Platje 2017