Harikrishna vervangt Mamedyarov


Harikrishna vervangt Mamedyarov op Tata Steel Chess Tournament
PERSBERICHT | Pentala Harikrishna zal op het Tata Steel Chess Tournament Shakhryar Mamedyarov vervangen. Mamedyarov heeft laten weten dat hij de 83e editie van het Tata Steel Chess Tournament niet kan bijwonen in januari.

 

De 34-jarige Harikrishna is 22e op de wereldranglijst, met een rating van 2732 . De laatste keer dat Harikrishna in actie kwam op het Tata Steel Chess Tournament was in 2017. Hij eindigde toen als 9e. Het Tata Steel Chess Tournament 2021 vindt plaats in De Moriaan in Wijk aan Zee van 15 tot en met 31 januari 2021.

“Harikrishna is een solide schaker”, aldus toernooidirecteur Jeroen van den Berg. “Ik ben blij dat hij meedoet aan ons toernooi. Pentala heeft meerdere malen bewezen dat hij de allerbeste spelers van de wereld aankan. Zijn hoogste klassering was 10e op de wereldranglijst. Ik verwacht dat hij sterk voor de dag zal komen in Wijk aan Zee”.

Midden: Pentala Harikrishna TaTa Steel Chess Tournament 2017

Midden: Pentala Harikrishna TaTa Steel Chess Tournament 2017

Reacties zijn altijd welkom. Plaats ze helemaal onderaan bij "Een reactie plaatsen". Je e-mailadres wordt niet zichtbaar bij de publicatie.

© Wim Platje 18-12-2020 17:13