Geen schaken t/m 31 maart i.v.m. corona!


BESTUURSMEDEDELING | De Koninklijke Nederlandse Schaakbond heeft zich met onderstaand bericht gericht tot de besturen van de Nederlandse Schaakverenigingen:

Geacht bestuur,

In verband met de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de KNSB alle activiteiten tot en met 31 maart afgelast. Aansluitend op deze maatregelen adviseert de KNSB u om alle activiteiten van uw club tot en met 31 maart af te gelasten, ook als aan deze activiteiten minder dan 100 personen deelnemen. Het gaat dus om de clubavond (of middag of ochtend), en ook om trainingen, bijeenkomsten etc.

Wij hebben de regionale bonden gevraagd hun competities en toernooien ook tot en met 31 maart af te gelasten.

De kans bestaat dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. De KNSB ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laat de KNSB zich adviseren door het RIVM en NOC*NSF. Wij zullen u daar dan over informeren.

Met vriendelijke groet,

Koninklijke Nederlandse Schaakbond,
Dharma Tjiam
Directeur


Wat betekent dit voor De Willige Dame?

Het bestuur van De Willige Dame heeft besloten dat het verstandig is dat onze vereniging zich conformeert aan de adviezen en maatregelen van het RIVM, NOC*NSF, de KNSB en de RSB.

De RSB heeft besloten dat alle externe wedstrijden voor de komende weken worden geschrapt. Afgelast zijn derhalve voor De Willige Dame de volgende wedstrijden:

Maandag 16 maart: Erasmus 2 - De Willige Dame 1
Dinsdag 17 maart: Dordrecht Viertal 2 - De Willige Dame Viertal 1
Maandag 30 maart: Fianchetto/HZP 3 - De Willige Dame 2

Omdat de KNSB adviseert de clubavonden tot en met 31 maart stil te leggen betekent dit voor ons dat er op 17 en 24 maart geen interne competitieronde zal worden gespeeld. Op 31 maart gaat de de tweede ronde van het rapidtoernooi niet door.

Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van De Willige Dame

 

© Wim Platje 14-03-2020 15:21