Eerste team: “Over de knie bij Overschie”


Lourdes
WEDSTRIJDVERSLAG | Op dinsdag 24 oktober jl speelden we de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Overschie 1. Een sterk team dat net gedegradeerd is uit de 3de klasse KNSB, dus we waren gewaarschuwd.

 

Door Hans Nunnikhoven

 
Voor veel van onze spelers was dit ook het eerste moment weer achter het bord en moesten we even wennen aan bepaalde stellingen en tijdsindelingen. Dit zien we ook een beetje terug in de einduitslag: 2-6 voor Overschie. Langs de borden lopend dacht ik tijdens de wedstrijd dat er hooguit 3-5 had ingezeten, maar zoals eerder gemeld moesten we even wennen.Vlnr: Edwin van Dongen, Remco van Vaalen en Pearl Uyttenhove (24-10-2017. Foto: Antonia van Wijngaarden)

'Zwartborden' zonder punten

Als we de borden onder de loep nemen zien we dat op alle 'zwartborden' nul punten werd gescoord en we het daar heel zwaar hadden.
Pearl Uyttenhove speelde op bord één tegen een sterke tegenstander een solide partij maar werd gaandeweg de avond door ruimtegebrek onder de voet gelopen.
Edwin van Dongen deed op bord drie eigenlijk alles goed en belandde in een mijn inziens gewonnen stelling. Hij overzag echter een afruil en verloor alsnog.
Hans Nunnikhoven werd op bord vijf vanuit de opening opgezadeld met een geïsoleerde pion in het centrum en een dubbelpion op de f-lijn. Nadat ook een tweede pion verloren ging is de stelling verloren en moest hij opgeven.
Johan Went, op bord zeven, leverde lang strijd met een kwaliteit minder, maar verloor uiteindelijk door een matnet.Vlnr: Johan Went en John van Waardenberg (24-10-2017. Foto: Antonia van Wijngaarden)

'Witborden' sprokkelen er twee

De 'witborden' verzorgden deze avond onze punten. Op bord twee speelde Remco van Vaalen een goede partij waar lang rekening gehouden mocht worden met een vol punt. In het verre eindspel bleek dat dit ene pionnetje niet voldoende was en er werd tot remise besloten.
Op bord vier speelde Naomi Snikkers met wit een puike partij. In de loop van de strijd won ze drie pionnen, maar gaf die ook weer terug in het eindspel om te kunnen promoveren met een niet meer te achterhalen pion. Gefeliciteerd!
Op bord zes speelde Wim van Dijk, die in het middenspel met nog veel stukken op het bord een mataanval over het hoofd zag. Dit was helaas alleen af te wenden door veel materiaalverlies.
Tot slot speelde John van Waardenberg een gedegen partij met wit op bord acht en werd er remise aangeboden in het middenspel wat geaccepteerd werd.Vlnr: Naomi Snikkers en Edwin van Dongen (24-10-2017. Foto: Antonia van Wijngaarden)

Zo, de kop is eraf. Het enthousiasme was er. Ik vermoed dat de punten vanzelf komen nu er is ingespeeld.

Vlnr: Hans Nunnikhoven, Wim van Dijk en Johan Went (24-10-2017. Foto: Antonia van Wijngaarden)

Klik hier voor de volledige uitslagen van deze wedstrijd.

De ranglijst en een overzicht van alle uitslagen vind je nadat de competitieleider van de RSB deze heeft bijgewerkt via "Extern" ⇒ "DWD-1 Promotieklasse".

© Wim Platje 2017