Blitzkampioenen: Naomi en John


RONDEVERSLAG | Eigenlijk is de titel van dit verslag niet geheel juist, want met de term "Blitz" worden tegenwoordig doorgaans schaakpartijen met hooguit vijf minuten bedenktijd per persoon aangeduid, al of niet met wat seconden toege­voegde tijd per zet.

Wij namen zeven minuten de tijd. Helaas past het woord "snelschaakkampioenen" net niet helemaal op één regel onder de afbeelding op de nieuwspagina. Vandaar de keuze voor "Blitz­kampioenen".

Naomi Snikkers en John van Waardenberg werden gedeeld eerste (Foto: Antonia van Wijngaarden)

Naomi Snikkers en John van Waardenberg werden gedeeld eerste

Deze keer werd het snelschaakkampioenschap van De Willige Dame in één groep van veertien spelers gespeeld. Na negen ronden bleken Naomi Snikkers en John van Waardenberg beiden acht punten te hebben verzameld en omdat de computer er abusievelijk vanuit ging, dat er een Round Robintoernooi gespeeld zou worden (iedereen speelt een keer tegen elke tegenstan­der) en niet negen ronden Zwitsers, luidde het Salomonsoordeel, dat Naomi en John zich snel­schaakkampioen mogen noemen. Derde werd Johan Went, die 7½ punt bijeen sprokkelde.

Snelschaakkampioenschap 24-01-2017 (Foto: Antonia van Wijngaarden)

Snelschaakkampioenschap 24-01-2017

Als altijd verliep het toernooi in een gemoedelijke sfeer. Natuurlijk werd er gespeeld voor de winst, maar er werd als vanouds genoeglijk geblunderd en gezellig door de vlag gegaan. Op alleraardigste wijze werden gewonnen stellingen verziekt en vrijwel verloren eindspelen aangenaam gewon­nen. De eigen schaakcapaci­teiten werden heel gezellig verketterd, waarbij gesmoorde kracht­termen als "Gotver..." en "Geef ik verdomme weer een stuk weg...." de lachspieren van de overige spelers uiterst behaaglijk kietelden en tussen de ronden door werd er over van alles behalve schaken prettig geconverseerd.

De "Arena" 24-01-2017 (Foto: Antonia van Wijngaarden)

De "Arena" 24-01-2017

Dat de oud-leden Giel van der Waals en Jannes Dijk ook deelnamen was gewoon heel erg leuk.

Na afloop ontving Naomi van mede-schaker en beeldend kunstenaar Paul de Roos een boekje met daarin een overzicht van zijn fraaie tekeningen, die je ook op zijn website kunt bewonderen door hier te klikken: Website Paul de Roos.

Naomi Snikkers ontving een boek met tekeningen van Paul de Roos (Foto: Antonia van Wijngaarden)

Naomi Snikkers ontving een boek met tekeningen van Paul de Roos

Alle uitslagen en de volledige eindstand kun je hier bekijken: Uitslagen snelschaken.

© Wim Platje 2017