05.05.14 De Jeugdkampioenen 2014

28.04.14 Strijd in Topsportcentrum losgebarsten

28.04.14 FOTO’s PATHENA NK Jeugd R2: 5. C-Jeugd (34x)

28.04.14 FOTO’s PATHENA NK Jeugd R2: 4. B-Jeugd (31x)

28.04.14 FOTO’s PATHENA NK Jeugd R2: 3. AB-Meisjes + A-Jeugd (37x)

28.04.14 FOTO’s PATHENA NK Jeugd R2: 2. C-Meisjes (24x) + allerlei (12x)

28.04.14 FOTO’s PATHENA NK Jeugd R2: 1. Accom, concentratie en start (17x)

14.02.13 Persbericht aankondiging toernooi

 

Officiële PATHENA toernooi-website !!!

Alle nieuws, foto’s, verslagen, uitslagen, standen

én partijen + partijstellingen

meer schaak- en ander nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

 

 

 

Jeugdkampioenen 2014

]

05.05.14

A-Jeugd:

Bart von Meijenfeldt

 

A-Meisjes:

Rosa Ratsma

B-Meisjes:

Anna Maja Kazarian

B-jeugd:

Thomas Beerdsen

C-Jeugd:

Max Warmerdam

C-Meisjes:

Cheryl Looyer

(score 9 uit 9 !!)

 

 

 

Strijd in Topsportcentrum losgebarsten

 

ROTTERDAM -  Na twee dagen schaken in het Topsportcentrum is de strijd echt losgebarsten.  Het Pathena NK Jeugdschaken Rotterdam is na twee ronden al wat verrassingen rijker en wellicht al wat illusies armer.

 

In de A categorie (t/m 20 jaar) melden zich 5 spelers met 2 punten na 2 ronden.  Onder hen bevind zich IM Quinten Ducarmon, die met niet alleen de hoogste rating heeft, maar door dit toernooi ook boven de 2500 ratingpunten wil uitkomen.

 

  

Anna-Maja Kazarian  en  Quinten Ducarmon  (foto’s tvb)

Locale favoriet Julian van Overdam moet na zijn verlies in de tweede ronde even afhaken bij de topposities, maar opvallend is wel dat Robby Kevlishvily (13 jaar) “gewoon” start met 2 uit 2 in deze categorie.

 

In de B categorie (t/m 16 jaar) zijn alle favorieten nog ongeslagen en worden in de 3e ronde de eerste toppartijen geschaakt. Dan zal duidelijk worden wie er bij het selecte gezelschap van ongeslagen spelers zal blijven.  De gecombineerde A/B categorie voor meisjes geeft een ander beeld. WFM Anna-Maja Kazarian is als enige speelster ongeslagen en heeft een gaatje van een half punt geslagen.  Zij boekte in de tweede ronde een spectaculaire overwinning.  Een partij die het naspelen waard is.

 

In de C categorie (t/m 14 jaar) zijn 6 spelers met de maximale score van 2 punten. Hier vinden morgen dus 3 toppartijen tussen deze 6 plaats.  De enige echte verrassing was de overwinning van Andrew Mensing op Kevin Nguyen. Bij de meisjes is Cheryl Looijer voorlopig de nummer 1 samen met Sterre Kruijsen. Zij vechten morgen om de koppositie.  Cheryl heeft deze categorie al 2 keer gewonnen en wil graag dit toernooi voor een derde keer winnen.  Dit is nog niet eerder gedaan, dus een mooie uitdaging.

 

Op 28 april, om 11 uur start ronde 3. Alle 60 partijen zijn live te volgen via internet.  Via nkjeugd.pathena.nl en nkjeugd.schaakbond.nl zijn niet alleen alle partijen live te volgen, maar zijn ook verslagen te lezen en foto’s te vinden.

 

Het Topsportcentrum Rotterdam is vanaf 26 april ’14 het strijdtoneel voor NK Schaken voor jeugd t/m 20 jaar. 120 jeugdschakers die in drie leeftijdscategorieën negen dagen lang schaken om de titels. Het evenement wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Stichting Pathena en de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

 

Voor meer informatie:  pers@pathena.nl

 

 

 

 

PATHENA haalt NK Jeugd 2014 naar Rotterdam

13.02.14

Het Topsportcentrum Rotterdam is vanaf 26 april ’14 het strijdtoneel voor NK Schaken voor jeugd t/m 20 jaar. 120 jeugdschakers die in drie leeftijdscategorieën negen dagen lang schaken om de titels. Het evenement wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Stichting Pathena en de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

 

Rotterdam
Wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) is enthousiast over het NK Jeugdschaken: "Schaken is een sport, die bij kinderen een grote positieve bijdrage kan leveren aan hun geestelijke ontwikkeling zoals concentratie en analytisch denkvermogen, maar het vraagt ook veel discipline. Door side events te koppelen aan het evenement, zetten we in op een breed bereik van het evenement en willen we de Rotterdamse jeugd laten proeven van de sport."

Pathena
Stichting Pathena wil met de organisatie van dit evenement een aantal zaken bereiken. Voorzitter Marcel Klein: “In de doelstelling van de Stichting staat duidelijk dat wij jeugdtalent willen ontwikkelen. Met dit toernooi, willen wij bereiken dat de beste jeugd van Nederland gaat strijden om de titels en daarmee steeds beter en sterker wordt. Ook voor onze regionale talenten is dit toernooi belangrijk. Het voornemen is om ook voor de jaren 2015 – 2017 het evenement in Rotterdam te laten plaatsvinden."

KNSB
Dharma Tjiam van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, reageert: “We zijn heel erg blij met Rotterdam als locatie voor onze volgende generatie schaaktalenten. De keuze voor Rotterdam is door het enorme enthousiasme van de Stichting Pathena en de daadkracht van de gemeente ook heel logisch. Het schaken krijgt in Rotterdam de aandacht die het verdient.”

Side Events

De side events gaan in maart al van start. Rond de openingsdatum van het Centraal Station staat er een levensgroot Rotterdams Schaakspel, ook is er een simultaanschaker aanwezig. Aanvullend is er nog schoolschaken, een toernooivorm waarmee de deelnemers werken aan een plek in The Final Rotterdam in juni ’14 in Ahoy.

Voor meer informatie:  pers@pathena.nl

 

 

www.tomsschaakboeken.nl