Lennard den Boer wint prachtig

IDEKO-schaaktoernooi in Papendrecht

Anna-Maja Kazarian met eveneens 6/7 sterk tweede

 

Voor fotoverslag klik hier. Uitslagen en eindstanden staan hier

 

meer schaak- en ander nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

 

 

 

Hans van de Beukel, organisator namens Schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam, kijkt toe bij de prijsuitreiking door de heer Martin Schipper van sponsor IDEKO Interieurbouw B.V.

Anna Maria Kazarian (links) en Lennard den Boer eindigden precies gelijk

op de eerste twee plaatsen: alles gewonnen behalve hun onderlinge partij.

Omdat Lennard (iets) sterkere tegenstand had werd hij de winnaar.

Meinte Smink kwam als 3de door de finish,

als eerste in een groep van 5 man met elk 5 punten.

 

Papendrecht  - 8 november Meinte Smink

Zaterdagochtend om half 10 hadden zich 40 schakers uit regio aangemeld voor het Ideko schaaktoernooi. Dit betekende een vol Denksportcentrum, waar de gehele dag gezelligheid en spannende schaakpartijen hand in hand gingen. Onder leiding van Hans van den Beukel werd het ook dit jaar een perfect georganiseerd toernooi, inclusief lunch en barfaciliteiten.

 

De organisatie was blij verrast met de komst van de 14-jarige Anna-Maja Kazarian, die al vele malen Nederlands kampioen was. Dat ze het de winnaar van vorig jaar Lennard den Boer moeilijk zou maken, was van te voren duidelijk. In de vijfde ronde moesten de favorieten tegen elkaar spelen en bleken de topschakers dan ook gelijkwaardig. Andere spelers, die toen nog meededen voor de kunstzinnige wisselbokaal, waren Bert Terlouw, Ben Sitton en Meinte Smink. Terwijl zij gedurende de middag halve en hele puntjes weggaven bleven Lennard en Anna-Maja winnen. Uiteindelijk kwam Lennard, op grond van hogere punten voor betere tegenstanders als eerste over de finish. Anna-Maja werd tweede en Meinte derde.

 

Al met al een zeer geslaagd toernooi, waarbij met dank aan alle vrijwilligers, weer promotie is gemaakt voor het schaken.

 

Voor fotoverslag klik hier. Uitslagen en eindstanden staan hier

Zie ook website Sv Papendrecht/Alblasserdam

 

 

www.tomsschaakboeken.nl