Jan Jaap Janse winnaar snelschaaktoernooi ten behoeve van KWF-actie

 

- toernooiaankondiging

- uitslag op schakend sliedrecht


www.tomsschaakboeken.nl

 

 

26 mei 2013 JvR

SLIEDRECHT - Het snelschaaktoernooi dat deel uit maakte van het Blues Benefiet-festival waarvan de opbrengsten voor 100% naar het KWF gaan kende bij haar eerste editie op 25 mei maar liefst 28 deelnemers. Opvallend was dat de deelnemers zelfs uit BelgiŽ, Gouda, Utrecht en Leerdam kwamen. De organisatie van het snelschaaktoernooi was in handen van Schaakvereniging Sliedrecht.

††††

 

Helemaal links Jan Jaap Janse, winnaar van het KWF toernooi in Sliedrecht.

Het toernooi werd muzikaal begeleid door Ed Trompet.

 

Jerry van Rekom en Mark van Hulst hadden voor muzikale omlijsting gezorgd door Ed Trompet tijdens alle partijen verzoeknummers te spelen. Zo werd ook het taboe dat je bij schaken stil moet zijn weerlegd.

De uiteindelijke toernooiwinst ging naar Utrechter Jan Jaap Janse. In 14 partijen gaf hij maar 1,5 punten cadeau aan zijn tegenstanders. De voormalige Alblasserwaarder bleef ratingfavoriet Andries Dekker (Leerdam) 2,5 punten voor. De derde plaats was voor Gouwenaar Arjan van der Leij.

 

Op deze fotoís o.a. AndriesDekker en Jan Veenis

 

Beste Sliedrechter werd Theo Dekker op een vierde plaats en beste jeugdspeler werd Andrew Mensing op een achtste plaats, terwijl de poedelprijs naar wedstrijdleider Mark van Hulst ging, die op de laatste plaats eindigde.


Tijdens het toernooi was er ook een oefenmatch tussen volleyballer Ruben van Mourik en sponsor Leo Koppelaar. Deze match eindigde na een hevige strijd in remise.

 

Mede met dank aan Sliedrecht Sport die belangeloos De Stoeprand ter beschikking heeft gesteld werd  de nevenactie een groot succes. Eerdaags volgt de opbrengst die de schaaknevenactie heeft opgeleverd.

Zie voor de hele uitslag www.schakendsliedrecht.nl

 

 

www.tomsschaakboeken.nl