Alblasserwaardtoernooi 2010

toernooipagina

 

21.03.10 Bart von Meijenfeldt en Robert Castelein kampioenen Alblasserwaard JvR

21.03.10 Fotoverslag Junioren

20.03.10 Fotoverslag Senioren

19.03.10 30ste Kampioenschap Alblasserwaard

15.02.10 Uitnodiging

14.02.10 Poster

 

meer schaak- en ander nieuws op www.tomsschaakboeken.nl    
 

 

 

Bart von Meijenfeldt en Robert Casteleijn

Schaakkampioenen van de Alblasserwaard

 

  

 

De winnaars: v.l.n.r. Bart von Meijenfeldt (1) en Jan Jaap Janse (2)

tijdens de finale. Op de rechterfoto organisator Jerry van Rekom

met de beide winnaars bij de jeugd:  Robert Casteleijn (r) en Jorik Klein.

 

21.03.10 Jerry van Rekom

SLIEDRECHT - Het dertigste schaakkampioenschap van de Alblasserwaard kende afgelopen zaterdag 20 maart een aantal deelnemers van maar liefst 81; 49 senioren en 32 junioren. Daarmee was de organisatie, welke voor de drieëntwintigste keer in handen was van Schaakvereniging Sliedrecht, zeer tevreden.

Qua speelsterkte van de deelnemers kende het toernooi twee sterke hoofdklassen, waarbij één van de hoofdklassen bestond uit talentvolle jeugdspelers. De andere hoofdklasse bestond uit routiniers en de gevestigde orde, waaronder de oud-winnaars Hans Klein, Jaco Vonk en Jan Jaap Janse.

 

De obs Henry Dunant, het fraaie

onderkomen van het Jeugdtoernooi

Schilderij in de hal van de school


Organisator Jerry van Rekom zag tevreden toe dat het toernooi op rolletjes liep, dat er fanatiek geschaakt werd, maar dat de gezelligheid opnieuw de boventoon voerde.

Het toernooi is uiteindelijk een prooi geworden voor de titelverdediger Bart von Meijenfeldt (van De Baronie uit Breda), die in de finale viervoudig winnaar Jan Jaap Janse wist te verslaan. Bart had zijn hoofdklasse overtuigend met 6,5 punten uit 7 gewonnen en moest alleen een remise toestaan aan Naomi Snikkers (Sliedrecht).

Lennard den Boer (Zwijndrecht) en Niels Mijnster (Sliedrecht) eindigden als tweede en derde.


Bij de senioren is de titel Open Kampioen van de Alblasserwaard evenals vorig jaar gewonnen door Bart von Meijenfeldt. In een bloedstollende finalepartij versloeg hij Jan Jaap Janse die ook vorig jaar finalist was.

 

Diagram: De beslissing in de finalepartij is op komst. Bart von Meijenfeldt (wit) staat op winst maar moet nog wel even goed uitvluggeren. Medefinalist Jan Jaap Janse ziet de bui hangen.

 

 

Er is een  uitgebreid fotoverslag van de seniorenwedstrijd én van het

JEUGDtoernooi 

 

Zie natuurlijk ook www.schakendsliedrecht.nl

voor verder verslag en nieuws over dit toernooi.

 

Cijfers verzorgd door Mark van Hulst en Evert Bos:

Complete uitslagen van de zes Seniorengroepen

Complete uitslagen van de twee Juniorgroepen

 

 


30ste SCHAAKTOERNOOI OM HET KAMPIOENSCHAP VAN DE ALBLASSERWAARD

Dit jaar vindt voor de dertigste keer het populaire schaaktoernooi om het kampioenschap van "De Alblasserwaard" plaats. Schaakvereniging Sliedrecht neemt voor de drieëntwintigste keer de organisatie voor haar rekening. Met wederom medewerking van de sponsors "De Groot Schagen b.v." en "Etos Koppelaar B.V." zullen schakers en schaaksters weer kunnen strijden om de zo fel begeerde titel van kampioen van de Alblasserwaard.

Dit jaar vindt het toernooi plaats op zaterdag 20 maart a.s., met als aanvangstijd 9.45 uur. Het  seniorentoernooi heeft opnieuw plaats  in de bovenzaal van bar “de Huifkar” aan de Kerkbuurt 138 te Sliedrecht.

De jeugd speelt in obs Henri Dunant, Kerkstraat 15 te Sliedrecht, op een steenworp afstand van de Huifkar.


Het toernooi zal dus bestaan uit een senioren- en een junioren (t/m 16 jaar)-toernooi. De senioren werken in groepen van acht spelers een halve competitie af, waarbij de bedenktijd 20 minuten per persoon per partij zal bedragen. De senioren zullen naar sterkte worden ingedeeld, waarbij voor huisschakers een aparte groep zal worden gevormd.


De Alblasserwaardse jeugd (t/m 16 jaar) speelt minimaal 7 ronden, waarbij de bedenktijd afhankelijk is van het aantal deelnemers. De jeugd zal worden ingedeeld in minstens 2 groepen.
Het inschrijfgeld bedraagt voor spelers van het seniorentoernooi € 7,00 en voor jeugdspelers € 5,00.

Belangstellenden, clubschakers en huisschakers kunnen zich telefonisch aanmelden bij Jerry van Rekom, tel. 0184 - 411212, of bij Mark van Hulst, tel. 078-6300400, of per e-mail op adres alblasserwaard@schakendsliedrecht.nl en wel tot uiterlijk 18 maart a.s., daarbij de speelsterkte vermeldend. Voor eventuele vragen kan men ook bij bovengenoemde personen terecht of op de site van Schaakvereniging Sliedrecht.
 

De toernooicommissie
P/a J. van Rekom
Beugelaar 27
3362 JL  SLIEDRECHT

 

Uitnodiging

 

Sliedrecht, 15 februari 2010

 

Geachte schaakvriend,

 

Dit jaar vindt voor de dertigste keer het populaire schaaktoernooi om het kampioenschap van "De Alblasserwaard" plaats. Schaakvereniging Sliedrecht neemt voor de drieëntwintigste  keer de organisatie voor haar rekening.

Met wederom medewerking van de sponsors "De Groot Schagen b.v." en "Etos Koppelaar B.V." zullen schakers en schaaksters weer kunnen strijden om de zo fel begeerde titel van kampioen van de Alblasserwaard.

 

Dit jaar vindt het toernooi plaats op 20 maart a.s., met als aanvangstijd 9.45 uur. Het  seniorentoernooi heeft opnieuw plaats  in de bovenzaal van bar “de Huifkar” aan de Kerkbuurt 138 te Sliedrecht. De jeugd speelt in het Denksportcentrum aan de Jan Steenstraat 2, op een steenworp afstand van de Huifkar.

Het toernooi zal dus bestaan uit een senioren- en een junioren (t/m 16 jaar)-toernooi. De senioren werken in groepen van acht spelers een halve competitie af, waarbij de bedenktijd 20 minuten per persoon per partij zal bedragen. De senioren zullen naar sterkte worden ingedeeld, waarbij voor huisschakers een aparte groep zal worden gevormd.

 

De jeugd (t/m 16 jaar) speelt minimaal 7 ronden, waarbij de bedenktijd afhankelijk is van het aantal deelnemers. De jeugd zal worden ingedeeld in minstens 2 groepen.

Het inschrijfgeld bedraagt voor spelers van het seniorentoernooi € 7,00 en voor jeugdspelers

€ 5,00.

 

Belangstellenden, clubschakers en huisschakers kunnen zich telefonisch aanmelden bij Jerry van Rekom, tel. 0184 - 411212, of bij Mark van Hulst, tel. 078-6300400, of per e-mail op adres alblasserwaard@schakendsliedrecht.nl en wel tot uiterlijk 18 maart a.s., daarbij de speelsterkte vermeldend. Voor eventuele vragen kan men ook bij bovengenoemde personen terecht of op de site www.schakendsliedrecht.nl.

 

Met vriendelijke schaakgroeten en graag tot ziens op het dertigste kampioenschap van "De Alblasser­waard",

 

 

Namens de Toernooicommissie

Jerry van Rekom

Beugelaar 27

3362 JL  Sliedrecht

Tel. 0184-411212

 

 

 

www.tomsschaakboeken.nl