Denksporten op de

derde huiskamerdag

27 december

Wilhelminakerk21.12.08  Bridgedrive op Huiskamerdag

08.12.08  Drechtstedenkampioenschap Klaverjassen
01.12.08 
Denksporten op de derde Huiskamerdag in Wilhelminakerk


op deze site meer schaak- en ander nieuws: www.tomsschaakboeken.nl

 

 

Bridgedrive op Huiskamerdag

21.12.08

Zaterdag 27 december is er een bridgedrive bij gelegenheid van de derde huiskamerdag in de Wilheminakerk. Blekersdijk 41 te Dordrecht.

 

 

Inschrijfgeld: € 5,-- per paar

Opgave op email ina.zoetemeijer@bridgedocent.nl

 

Kerk open 09.30 uur

Aanvang:  10.00 uur

Lunchtijd: 12.30 – 13.30 uur *)

Uitslag:    16.30 uur

 

 

*) Van 12.30-13.30 uur vindt de verkiezing van de Dordtenaar van het Jaar plaats, waarna de middagronde gespeeld wordt.

Op deze dag zijn er nog meer activiteiten.

Zie hieronder of ga naar Huiskamerdag

www.dewilhelminakerk.nl geeft ook alle informatie.

Organisatie: Gijs van Willigen

 

 

Drechtsteden  Kampioenschap  Klaverjassen

 

DORDRECHT - Tijdens de derde Huiskamerdag is De Wilhelminakerk ook het toneel van het eerste officieus Drechtsteden Kampioenschap Klaverjassen.

 

Ron Ouwerkerk, zelf een fanatiek beoefenaar van deze gezellige sport, vond het wel eens tijd om een serieus tintje te geven aan zijn hobby. Ouwerkerk: “Ik speel dit spel al jaren met vrienden en familie, maar ook op de verenigingen waar ik lid van was. Het leek me nu wel eens leuk om een echt toernooi te organiseren”. Er wordt gespeeld volgens de Rotterdamse regels, waarbij je ook de slag moet introeven die aan je maat ligt.

 

Ouwerkerk is een kenner en een geducht tegenstander op de kleine tafel met de 32 kaarten. Des te meer een reden om dit jaar andere spelers aan tafel te krijgen die de strijd willen aangaan om de officieuze eretitel “Klaverjaskampioen van de Drechtsteden”.

 

De strijd vindt plaats in de Wilhelminakerk aan de Blekersdijk op zaterdag 27 december  vanaf 10.00 uur. De hele dag wordt gespeeld in diverse rondes zonder vaste medespelers. Ouwerkerk:” Het komt dus echt aan op je eigen inschattingsvermogen van kansen en medespelers”.

 

Deelnemers kunnen zich opgeven bij Ron via

rtouwerkerk@tiscali.nl (tel 078-6149425).

Deelname aan dit toernooi kost slechts drie euro per persoon, waarvoor je ook nog een consumptie krijgt. Wees er wel snel bij, want er is slechts ruimte voor 60 deelnemers.

 

Denksporten op de derde huiskamerdag

27 december Wilhelminakerk

 

DORDRECHT - Schaken, bridgen, catan en klaverjassen zijn de denksporten die aan bod komen op de totaalmanifestatie De Huiskamerdag op zaterdag 27 december in de Wilhelminakerk aan de Blekersdijk 41.  Daarnaast zijn er andere spelvormen te beoefenen, zoals risk. Onder de toren van de kerk komt een gamehoek.

 

De Schaaksport speelt voor de derde keer in de kerk om de Hoogendoornbokaal. Deze trofee is genoemd naar de tweevoudig open-kampioen van Nederland. P.A. Hoogendoorn. Internationaal meester Xander Wemmers, die in de Dordtse Stadspolders woonde, won de tweede aflevering. De bijzondere onderscheiding de Van Alphenbokaal zal ook voor de derde keer worden uitgereikt door de weduwe van de voormalig rector van het chr. Lyceum, Lous van Alphen.

 

Jonge schakers spelen in een simultaan (2e huisk.dag)

 

De schakers spelen vanaf tien uur het toernooi over zeven ronden, dat in de middagpauze wordt onderbroken voor de finale van de verkiezing Dordtenaar van het jaar.  De organisatie ligt in handen van de clubs Zwijndrecht, Sliedrecht en de Dordtse Willige Dame. Aanmelding is mogelijk bij

Kees van 't Hoff,

Telefoon: 078-6141418. 

E-mail: vanthoff138@freeler.nl.

info ook op de schaak/Internetpagina: www.tomsschaakboeken.nl

 

Bridgen

Denksportliefhebber Gijs van Willigen is de aanjager van een eerste bridgetoernooi op de huiskamerdag. Met meer dan honderdduizend landelijke leden is dit de grootste denksport in het land. Organisator Van Willigen verwacht dat deze sport snel een eigen plaats zal veroveren op de huiskamerdag. Aanmeldingen bij Gijs van Willigen,  f2hgpvanwil@hetnet.nl,  078-6315065.

Zie ook de bridge-aankondiging hierboven.

 

Klaverjassen

De klaverjassers spelen onder leiding van Ron Ouwerkerk een regionaal toernooi. Gezelligheid en ontmoeting staan voorop. Vorig jaar bleek de formule op de huiskamerdag direct aan te slaan en daarom is voor de klaverjassers op voorhand meer ruimte gemaakt in de grote kerkzaal. Aanmeldingen bij  Ron Ouwerkerk rtouwerkerk@tiscali.nl078-6149425.

 

Catan / Gamehoek

Jongeren hebben zeker belangstelling voor het spelen van Catan, waarvan Auke Bijl alles weet. Hij is bereikbaar via gerrieenaukebijl@hetnet.nl en 078-6132818.

Bram en Hanneke Naaktgeboren regelen de zogeheten Wil/gamehoek onder de toren. ,,Voel je je ook te oud om te gamen, maar zou je toch stiekem in een 'race-auto' willen stappen om flink te scheuren? Een wedstrijdje snowboarden tegen de buurman? Of met echte 'buzzers' een quiz spelen?
Kom 'onder de toren' en speel fantastische games met de Playstation tijdens de huiskamerdag in 'de WIL'.`

 

 

De huiskamerdag trok eind 2007 ruim zevenhonderd bezoekers. Alle informatie ook op www.dewilhelminakerk.nl

 

 

 

www.tomsschaakboeken.nl