SBS 6 smaakpolitie overvalt Den Witten Haen

 

Lunchroom de Witte Haen werd vrijdag 21 september gekeurd door 'De Smaakpolitie' van SBS 6. Keurmeester Rob Geus stond vrijdagmiddag rond half drie plotseling in de keuken aan de Groenmarkt in Dordrecht.

 

Geus was na zijn rondgang zeer tevreden over de aanblik van de keuken en Den Witten Haen. Op alle punten scoorden de lunchroom positief, maar op n punt scoorde helaas de Witte Haen niet.

 

Logo Den Witten Haen

 

Door de vakantietijd was het zogeheten temperaturenverslag niet bijgehouden. Hierdoor liep Den Witten Haen net de bekende Smaakpolitie-sticker mis. Met het gehele personeel om zich heen, liet Rob Geus zich wel positief over Den Witten Haen uit. Het is immers een bijzondere instelling waar mensen ondanks een bepaalde beperking toch een volwaardige baan in de horeca hebben. Het ziet er altijd kraakhelder en schoon uit.

 

In Den Witten Haen kunnen al schaaktoernooien plaats vinden en er werd onlangs nog op het buitenterras een lezing gegeven door Bas de Wit over de geschiedenis van het pand met een gereformeerd verleden in de vorm van bejaardenhuis Johanna.

 

Overigens: Geheel toevallig was trouwens de Smaakpolitie niet in Den Witten Haen terecht gekomen. En van de medewerksters had een mailtje gestuurd naar SBS 6 om haar werkplek eens te komen keuren. Na afloop serveerden zij en haar collega's de ploeg van SBS 6 een colaatje. ,,Wil de politie wat drinken", was de openingszin van n van de bekende gezichten van Den Witten Haen.

 

De opzet is dat op zondagavond 14 oktober Den Witten Haen in de uitzending zit van de Smaakpolitie. Soms wordt dat ook aangekondigd op de website van het TV-programma.

 

 

 

www.tomsschaakboeken.nl