SCHAAKNIEUWS DRECHTSTREEK e.o. 2013-04

 

 

HANS BERREVOETS NAMENS DORDTENAREN BIJ INHULDIGING

 

Cor Paans: Erelid DWD Hans Berrevoets Koninklijke gast

 

 

Alle bijdragen aan de discussie m.b.t. vermeende competitievervalsing in de Promotieklasse RSB

 

Kees Brinkers*Rick Ensering*Tom van Bokhoven*M. den Hartog–Huijsman*Marcel Pluymert (nu ook met gedicht)* Arrian Rutten (RSB-bestuur)*Teus Slotboom sr*Eric Hoogenes

 

26.04.13 OKD Ronde 1: Broers Stoker worden ge-KLEIN-eerd, nou ja ...

26.04.13 Eerste ronde Open Kampioenschap Drechtstreek 2013 FOTO’S

26.04.13 Schaakfestival Buurtfeest Tuinen Den Witten Haen DE FOTO’S

25.04.13 DWD competitie: Koos van Dalen zet schaakopmars voort

25.04.13 Wim Lagendijk blijft aan de leiding in De Klockelaer

24.04.13 Klockelaer: Partijfragment Guus Oudheusden – Wim Lagendijk

24.04.13 Mooie simultaans op Buurtfeest Den Witten Haen Fotoreportage volgt

21.04.13 Pathena dag 3:  Liam Vrolijk koploper in de hoofdgroep

21.04.13 Laatste wedstrijd DWD 1 gaat verloren. Team wordt derde

21.04.13 DORDRECHT KAMPIOEN EN PROMOTIE NAAR 2DE KL KNSB

20.04.13 Sliedrecht ook in laatste wedstrijd onderuit

20.04.13 Zwijndrecht 1 sluit seizoen af met klein verlies

18.04.13 Fraaie partijen in derde ronde de Klockelaer: verslag en foto’s

17.04.13 Kamp. DWD: De eerste play-offklap is voor Joop de Jong  

17.04.13 DWD 1 eindigt eervol als derde in de promotieklasse

17.04.13 Nog vijf ronden lunchschaak. Alles is mogelijk

16.04.13 Dordrecht 2 – Sliedrecht 2   4-4  *  Beide teams blijven in promotieklasse

15.04.13 Donderdag 18/4 begint in ZUG het 3de Grand Prix Tournament

14.04.13 Sliedrecht 3 grootse kampioen in derde klasse RSB

14.04.13 Niels Mijnster winnaar Kemper Schaaktoernooi 2013

14.04.13 Sliedrecht 3 grootse kampioen in derde klasse RSB

14.04.13 Pathena Dag 2 op 6 april:  3 koplopers in de hoofdgroep

14.04.13 Het 9de Open Kamp. van de Drechtstreek begint op 25 april !!      

13.04.13 KEMPER Schaak- en Jeugdschaaktoernooi 2013 DE FOTO’S

13.04.13 De Willige Dame 2 blijft in Tweede Klasse RSB

12.04.13 In nieuwe zaal Nederburgh:Zwijndrecht 2 – Moerkap. 2:FOTO’S

11.04.13 Kamp. DWD: Joop de Jong en Koos van Dalen spelen hoofdrol

11.04.13 Lunchschaak: Volle pond voor Arno Slagboom

11.04.13 Klockelaer: Scherp spel tweede ronde Voorjaarscompetitie

11.04.13 Aantekeningen bij slot TvB – Guus Oudheusden 0-1

10.04.13 De Willige Dame Interne Competitie: Uitslagen en standen R10

10.04.13 Wethouder opent 24 april buurtfeest met schaken

08.04.13 VISSER’s Poffertjessalon bijzondere thuisbasis De Wilige Dame

07.04.13 Fantastische partij Giri gisteren in Duitse Competitie

06.04.13 Dordrecht heeft promotie in eigen hand

06.04.13 Schaakclub Zwijndrecht verhuisd naar nieuwe en gezellige speelzaal

05.04.13 Als wit start, verliest zwart! Lunchschaakverslag

04.04.13 Eerste ronde Voorjaarscomp. De Klockelaer met UPDATE

03.04.13 DWD klassement op zijn kop gezet

02.04.13 Kees Klok: Weblog over Gerrit de Wolf

02.04.13 Verslag Sliedrecht 2 – De Willige Dame 1 * Waarom geen 4-4?

02.04.13 Gelukwens voor Teun Koorevaar met Oranje Strik Nationaal Comité

01.04.13 Carlsen uitdager van Anand na krankzinnige slotronde

 

SCHAAKNIEUWS 2013-03

 

INDEX ARCHIEVEN SCHAAKNIEUWS

 

schaak- en ander nieuws op www.tomsschaakboeken.nl 

 

Hans Berrevoets namens Dordtse inwoners bij inhuldiging nieuwe koning

 

De heer Berrevoets uit Dordrecht mag namens de Dordtse inwoners aanwezig zijn bij de beëdiging en inhuldiging van de nieuwe Koning in de Nieuwe Kerk in Amsterdam op dinsdag 30 april 2013. De heer Berrevoets is op verzoek van de gemeente Dordrecht en de Commissaris van de Koningin voorgedragen.

 

Voordracht
De voordrachten van de commis-sarissen van de Koningin vertoonden een grote diversiteit. Zo zijn er vrijwilligers, mantelzorgers, onder-nemers en jongeren voorgedragen. Allemaal mensen die een actieve rol binnen de gemeente vervullen waarin ze wonen, ieder op hun eigen wijze.


De heer Berrevoets is een bekende in het Dordtse. Hij is zeer actief betrokken bij de ontwikkelingen in de samenleving, is initiator van het platform stedelijke herdenkingen, actief betrokken bij verschillende stichtingen die interreligieus en intercultureel werken en bekend als prominent schaker. Kortom een man die mensen op diverse terreinen weet te enthousiasmeren en samen te brengen.

 

Fotoproject
Van 150 van de voorgedragen personen zal een individuele portretfoto gemaakt worden.

De heer Berrevoets is ook uitgekozen om hieraan deel te nemen.

 

Alle portretten worden apart afgedrukt en samen als een dwars-doorsnede van de Nederlandse Samenleving opgehangen worden in één grote lijst. Doel is om de traditie in ere te herstellen van het maken van een groepsportret ter gelegenheid van de inhuldiging van een nieuwe vorst.

 

De foto’s maken deel uit van een expositie die op 11 mei in de Nieuwe Kerk in Amsterdam wordt geopend.

 

De 12 commissarissen van de Koningin hebben op verzoek van de voorzitter van de Eerste Kamer, de heer F. de Graaf, 501 burgers voorgedragen om bij de beëdiging en de inhuldiging van de nieuwe Koning te zijn. Uiteindelijk zijn er 550 burgers uitgenodigd.
Ook de gemeente Dordrecht heeft burgers voorgedragen. Daaruit is de heer Berrevoets gekozen om daadwerkelijk te mogen gaan.

----------------------

 

N.B. De redactie van tomsschaakboeken.nl sluit zich volledig en van harte aan bij de aanwijzing van Hans “Mister Dordrecht” Berrevoets als vertegenwoordiger van de Dordtse samenleving bij de inhuldiging van de nieuwe koning.

Hans, van harte gefeliciteerd!! tvb

 

 

 

 

 

 

Mooie simultaans op buurtfeest Den Witten Haen

 

 

24.04.13

 

Een uitgebreide fotoreportage van Ben van Bloppoel volgt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sliedrecht 1 ook in laatste ronde onderuit

 

20.04.13 Kees Wessels

In de negende en laatste ronde van de KNSB-competitie moest het reeds gedegradeerde Sliedrecht 1 het in klasse 2B thuis het thuis opnemen tegen Het Witte Paard uit Haarlem. Nou ja thuis, in een zaaltje van Sporthal de Stoep dan. Tegelijkertijd speelden enkele dames-volleybalteams van Sliedrecht Sport thuis, dus het was een rumoer van jewelste. Zowel sportliefhebbers (schaken en volleybal) als liefhebbers van vrouwelijk schoon waren massaal naar de sporthal getogen en kwamen volledig aan hun trekken (excusez le mot). Blijkbaar als je op de 17e tegenwoordig te oud bent voor mannequin of actrice, dan kun je altijd nog gaan volleyballen.


Goed, we laten even het hormonale leven van uw verslaggever rusten en keren terug tot het schaken, want daar draait alles in deze wereld tenslotte om.
Hoewel er voor beide teams niets meer op het spel stond, deed iedere speler zijn sportieve plicht, zodat er volop gestreden werd aan ieder bord. De eerste twee uren was het een gelijkopgaande strijd en met een beetje fantasie kon je zelfs een klein plusje voor de thuisploeg waarnemen.  Dat resulteerde ook om 14:45 in het eerste punt voor de baggeraars.

 

Aan bord 8 speelde (uw verslaggever) Kees Wessels (hier op foto tijdens het OKD 2012) met wit het Roel van Duyngambiet in het Siciliaans. Zijn tegenstander wist er niet goed raad mee en Kees kreeg het initiatief. Via een pionoffer in het middenspel wist hij af te wikkelen naar een gewonnen eindspel, waarin de tegenstander de onaangename keuze had tussen mat en torenverlies.

 

Een half uur later trokken de Haarlemmers de stand weer gelijk, doordat Tobias Dekker verloor aan bord 6. Met wit kreeg hij de Aljechin-verdediging tegen en er ontspon zich een werkelijk bijzonder ingewikkeld gevecht, waarbij het doorlopend moeilijk in te schatten was wie er nou beter stond. Het hele bord stond in brand. Uiteindelijk won de brutaalste en gelukkigste en dat was de Haarlemmer.

 
Vijf minuten later remiseerde Wim Pool met wit aan bord 4. In een soort Koningsindisch in de voorhand met Poolse trekjes laaide er in het middenspel een gevecht over een breed front op, waarbij het er af en toe op leek dat Wim in het voordeel was, of zelfs een pion kon winnen, maar dat was blijkbaar steeds optisch bedrog, want uiteindelijk eindigde partij met herhaling van zetten.

 

Om 15:35 werd het ook bij Robert van Rekom aan bord 7 remise. Met zwart kreeg hij de Tarrasch-variant van het Frans tegen en er ontstond een spannend partij met rokades en bestormingen op verschillende vleugels. Plotseling trok de kruitdamp op en bleef er een remise-achtig toreneindspel over. Beide spelers probeerden nog wat, maar dat kon een puntendeling niet meer verhinderen. Goed, 2 - 2 dus met nog vier spannende partijen gaande.

 
Om 15:55 namen de Haarlemmers voor het eerst de leiding, doordat Hans Klein aan bord 1 het hoofd moest buigen. Met zwart kreeg hij de Engelse opening tegen en hij pakte het origineel aan. Hij kreeg met een pion een voorpost op e4 die enerzijds de witte ontwikkeling belemmerde, maar anderzijds ook een schietschijf voor de witte stukken was. Om zijn voorpost te handhaven moest Hans het loperpaar opgeven en na dameruil in het eindspel waren de beide lopers oppermachtig, waarna de Haarlemmer de zaak professioneel uittikte.

 

Vijf minuten later capituleerde Joost Stoker aan bord 5. Met zwart speelde hij de Caro-Kann met g7-g6. In eerste instantie leek het erop dat ‘t het Gurgenidze-systeem (blockade on the white squares) zou gaan worden, maar een originele koningsmars van Joosts koning door de vuurlinie naar g7 toe, gaf de partij een interessante wending. Deze koningsmars bleek geen gelukkige keuze, want wit ging er gretig op in en begon met prijsschieten op de overmoedige monarch. Uiteindelijk was het raak, wat de stand op 2 - 4 voor de bezoekers bracht. De partijen van Peter van den Bergh en Theo Dekker waren nog aan de gang en beiden hadden kansrijke posities, dus met een beetje geluk zat er nog 4 - 4 in.

 
Deze illusie verdween om 16:25 in de prullenbak, nadat Peter met wit aan bord 2 eeuwig schaak moest toestaan. Hij speelde de Tarrasch-variant van het Frans en dit leidde tot een spannend gevecht in het middenspel, waarbij er veel dreiging uitging van Peters ondernemende spel. Dit resulteerde in kwaliteitswinst, maar in een stelling, waarbij de tegenstander zeker niet kansloos was. Peter moest af en toe zelfs heel goed opletten. Door de vele dreigingen over en weer ontstond er een dynamisch evenwicht, dat uiteindelijk in herhaling van zetten uitmondde.

 

Als laatste bleef Theo Dekker aan bord 3 langdurig doormelken. Met zwart speelde hij de Nimzowitsch-verdedging in het Frans en ook hier leidde dit tot rokades en frontale bestormingen op verschillende vleugels. In eerste instantie moest Theo goed keepen om zijn langerokadestelling droog te houden, maar toen dat uiteindelijk lukte, begon zijn offensief op de koningsvleugel. Wit kon zich ternauwernood redden en met een speculatief kwaliteitsoffer hield Theo zijn aanval gaande. Toen dit offensief dreigde te verzanden zette hij het momentum dat hij had om in een eindspel met twee pionnen meer in ruil voor de kwaliteit. Lange tijd zag het er naar uit dat Theo zou gaan winnen, maar zijn behendig manoeuvrerende tegenstander wist nog net, balancerend langs de afgrond, de voeten droog te houden, wat tot remise leidde. Een 3 - 5 verlies dus voor de Sliedrechters, die met opgeheven hoofd de 2e klasse kunnen verlaten.

 

Met dank aan Kees Wessels voor alle uitgebreide en prompte verslagen. Volgend jaar vast met betere scores van het Sliedrecht-team. tvb

 

 

Dordrecht Kampioen en promotie

 naar 2e klasse KNSB

 

21.04.13

Met een klinkende uitoverwinning op Paul Keres 3 heeft Dordrecht zich verzekerd van promotie naar de 2de klasse van de KNSB. Een geweldige prestatie en een schitterende cadeau bij het 125-jarig jubileum van Sc. Dordrecht.

 

De KNSB-nieuwsbrief en de KNSB-site geven de volgende cijfers:

 

Paul Keres 3

2008

Dordrecht

2093

1.

Jaap van Oosten

1906

Lukas van der Linden

2244

0

1

2.

Rijk Schipper

1991

Mark Timmermans

2280

0

1

3.

Bert Both

2127

Rene Krul

2158

1

0

4.

Laurens Snuverink

2031

Berend Eikelboom

2121

0

1

5.

Colijn Wakkee

2036

Wijnand den Dekker

2016

0

1

6.

Evert van Heel

2025

Dirk Pulles

1940

0

1

7.

Mark Uildriks

2034

Lennard den Boer

2014

½

½

8.

Leo van Houwelingen

1914

Melvin Holwijn

1970

1

0

 

 

    Klasse 3G            Mp Bp  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10

1.  Dordrecht            15 46  x  4½ 6½ 3½ 4  5½ 5  5½ 6 

2.  DSC Delft 3          13 40  3½ x  6  4½ 4½ 4  2  4½ 5  6

3.  Souburg              12 40  1½ 2  x  4½ 5½ 5  7½ 3½ 6 

4.  Eindhoven 2          11 38  4½ 3½ 3½ x  3  4½ 4½ 5  5½ 4

5.  LSG 3                10 35  4  3½ 2½ 5  x  2  4½ 4½ 5  4

6.  Philidor Leiden 1    7  35½ 2½ 4  3  3½ 6  x  3½ 5  3½ 4½

7.  Charlois Europoort 2 7  32  3  6  ½  3½ 3½ 4½ x  2  5  4

8.  DD 2                 6  34  2½ 3½ 4½ 3  3½ 3  6  x  4  4

9.  Spijkenisse 2        5  30  2  3  2  2½ 3  4½ 3  4  x  6

10. Paul Keres 3         4  29½ 2½ 2  3½ 4  4  3½ 4  4  2  x

 

Dordrecht is kampioen

Spijkenisse 2 en Paul Keres 3 zijn gedegradeerd

 

Spijkenisse 2             - LSG 3                        3  - 5

Eindhoven 2               - DD 2                         5  - 3

Charlois Europoort 2      - DSC Delft 3                  6  - 2

Paul Keres 3              - Dordrecht                    2½ - 5½

Philidor Leiden 1         - Souburg                      3  - 5

 

 

 

Zwijndrecht 1 sluit seizoen af met klein verlies

 

20.04.13 Kees van ‘t Hoff

De laatste match van dit seizoen van Zwijndrecht 1 in de 1e klasse B is helaas verloren gegaan.

 

Piet van Rijs (6) moest als eerste de koning omleggen, daarna volgden remises bij Martijn Vos (2) en Marcel den Boer (3). Jaap Euser (8) wist te winnen, net als Coen Dortmond (7). Ik zelf speelde op bord 4 en kreeg een remiseaanbod maar wilde toch door (pionnetje in de plus). Helaas greep ik mis waardoor ik uiteindelijk toch op moest geven. Frank Stoute (5) moest naar eigen zeggen keepen maar wist toch een remise uit het vuur te slepen. Laatste was Ronald van Keeken (1) en die moest uiteindelijk het onderspit delven. Eindstand 3½-4½.

 

 

 

 

3de Grand Prix Tournament

 

18 t/m 30 april in Zug Zwitserland

 

15.04.13

Op 18 april begint het 3de Grand Prix Tournament. Een van de deelnemers is Anish Giri.

De officiële toernooisite is:

 

http://zug2013.fide.com/en/main-page

 

De spelers zijn:

 

Radjabov, Teimour

AZE

2793

Karjakin, Sergey

RUS

2786

Caruana, Fabiano

ITA

2772

Topalov, Veselin

BUL

2771

Nakamura, Hikaru

USA

2767

Mamedyarov, Shakriyar

AZE

2766

Morozevich, Alexander

RUS

2758

Leko, Peter

HUN

2744

Kamsky, Gata

USA

2741

Ponomariov, Ruslan

UKR

2733

Giri, Anish

NLD

2727

Kasimdzhanov, Rustam

UZB

2709

 

 

 

 

 

 

Wethouder Dordrecht opent woensdag 24 april buurtfeest met schaken

 

10.04.13

De Dordtse wethouder Bert van de Burgt (foto) opent op woensdag 24 april een buurtfeest achter lunchroom den Witten Haen aan de Groenmarkt 19-21. Aangezien het onderkomen in poffertjessalon Visser van de Willige Dame tot de buurt wordt gerekend, wordt er ook geschaakt.

 

De aanleiding tot het feest is de herinrichting van het gehele gebied rondom het Johannaterras van den Witten Haen en andere delen van het zogeheten binnengebied. Het is historische grond, want in 1877 woonde Vincent van Gogh er vier maanden op kamer. Het huis van de familie Rijken werd helaas in de jaren vijftig van de vorige eeuw gesloopt.

 

Schaakliefhebbers krijgen vanaf drie uur de kans om de schaakstellingen van twee spelers van de Willige Dame passend te slopen.  Hans Berrevoets en Jacques Hennekes zullen het graag opnemen tegen schaakliefhebbers van alle niveaus. Jacques en Hans waren al meermalen kampioen van de Willige Dame.

De verwachting is dat in elk geval spelers van de dagclub de Klockelaer naar de binnenstad zullen komen om te pogen de simultaanspelers minstens tot een remise te dwingen.

 

Uiteraard gebeuren er achter den Witten Haen en achter de poffertjessalon Visser op 24 april nog meer feestelijke dingen.

 

Den Witten Haen is ook een bekende naam in de schaakwereld, want al veertien keer werd er het zogeheten Witten Haen toernooi gehouden. In de herfstvakantie van 2013 komt de volgende aflevering. Nummer vijftien! Kees van ’t Hoff is op 24 april ook bij de schaaksimultaan aanwezig namens de toernooiorganisatie en weet alles over deze bijzondere vorm van dagschaak in Dordrecht.

 

 

 

 

Poffertjessalon Visser bijzondere thuisbasis van de Willige Dame Dordrecht

 

08.04.13

DORDRECHT - Poffertjessalon VISSER aan de Groenmarkt in Dordrecht is in de ogen van sommige mensen een cultureel instituut. In de bijzondere thuisbasis van schaakclub de Willige Dame lijkt de tijd stil te staan, zo brengt dichter Kees Klok op zijn eigen manier als vaste klant onder woorden.

 

 

Jaap Mol in zijn VISSER’s Poffertjessalon aan de Groenmarkt

 

De inrichting is vol historie en op foto's in de zaak zijn alle rivieren rondom Dordrecht bevroren, zoals in de jaren dertig van de vorige eeuw bijvoorbeeld. Jaap Mol (1948) is de jonge eigenaar en al pakweg 45 jaar bij Visser betrokken. Schaakclub de Willige Dame wordt er op dinsdagavonden schaaksociëteit genoemd. Cor Paans is er voorzitter, pardon: preses voor het leven bij de vereniging die dit jaar dertig jaar bestaat (!). Kees Klok schaakt er ook en schreef zijn beleving over zijn stamcafé één dag na zijn verliespartij tegen Gijs van der Willigen in de competitie van de Willige Dame:

 

Kees Klok: "Met kerst en pasen is mijn stamcafé gesloten. Ik ben het daar niet mee eens, maar ik ben de kastelein niet. Ik draag wel bij aan zijn welzijn, ik ben eigenlijk een soort aandeelhouder, maar dan zonder stemrecht. In mijn stamkroeg is in vele jaren niets veranderd, op de komst van een nieuw koffiezetapparaat na. Dat alles zoveel als mogelijk blijft zoals het was, maakt het etablissement extra aantrekkelijk. Ik weet al meer dan veertig jaar waar ik aan toe ben. Ook aan die slechte gewoonte om met kerst en pasen dicht te zijn.

Of aan de ontstelde blik van de kastelein als iemand een bittergarnituur bestelt of een bakje noten. In mijn stamkroeg eet je poffers, een broodje bal of desnoods een tosti. Wij hebben daar al meer dan veertig jaar vrede mee. Weten waar je aan toe bent is een groot goed en dat weet ik niet in de zaak waar ik nu min of meer op goed geluk ben gaan zitten. Een mooi uitzicht op de rivier, dat wel, maar schreeuwend meubilair en een ober die al ongeduldig aan mijn tafel stond voor ik goed en wel zat. Zo'n zaak die om het jaar van eigenaar en inrichting verandert. Pure hopeloosheid op een prachtige plek.

 

Ondanks de pooltemperatuur zijn er toch paastoeristen in de stad. Je ziet ze wat verloren rondlopen door het vrijwel uitgestorven centrum, wantrouwig nagestaard door de enkele Dordtenaar op straat. Als ze een gidsje hebben van de VVV, waarin de poffers van mijn stamkroeg terecht worden aangeprezen, komen ze voor een gesloten deur en niet alleen daar. Dordrecht laat zich voorstaan op haar status als evenementenstad, maar kerst en pasen worden niet gezien als evenement. Dan heerst de strenge ongastvrijheid van de Dordtse Synode. Dan wordt er geen water in wijn veranderd".

 

(Kees Klok publiceert ook op de Dordtse nieuwssite www.dordrecht.net van de Papendrechtse schaker Hans Huisman.

 

 

 

Dordrecht heeft promotie in eigen hand

Sliedrecht degradeert

 

06.04.13

Uitslagen in de KNSB Competitie zaterdag 6 april:

 

Klasse 2B: Sliedrecht 1 - Westlandse Combinatie 3½-4½

Sliedrecht is gedegradeerd. Ook met een winst van 8-0 in de laatste ronde kunnen ze de voorlaatste club – Groninger Combinatie 3 - niet meer inhalen.

 

6 april 2013:

SLIEDRECHT - Het doek is na 8 rondes in de tweede klasse van de KNSB-competitie gevallen voor het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht. In het degradatieduel tegen WSC 1 leed het team van teamleider Jerry van Rekom een 3½ - 4½ nederlaag.


Het werd een spannend degradatieduel waarin de Sliedrechste promovendus aanvankelijk op een overwinning leek af te stevenen. Bert van de Donk maakte zijn come back met een fraaie zege, terwijl Kees Wessels ook op weg naar de winst leek, maar uiteindelijk met remise tevreden moest zijn.

Lees dit verslag verder op schakendsliedrecht.zijn.

 

Klasse 3G: Dordrecht 1  - Charlois Europoort 2   5-3

 

Het wordt in de laatste ronde voor Dordrecht nog een spannende wedstrijd. Winst is voorwaarde en liefst zo ruim mogelijk, want de nummer 2 – DSC Delft 3 - staat maar 2½ bordpunt achter.

Promotie zou heel mooi zijn in het jubileumjaar!!

 

 

 

 

Voorzitter Frank Stoute:

Schaakclub Zwijndrecht is verhuisd naar gezellige nieuwe speelzaal

 

06.04.13

ZWIJNDRECHT – Schaakclub Zwijndrecht is verhuisd. Het eerste toernooi werd vrijdagavond gespeeld en gewonnen op een nieuwe plek door drievoudig kampioen van de club Kees van ’t Hoff.

 

Hij scoorde 7 uit 9 voor erkende spelers zoals Hans Nunnikhoven, Henk van Gemerden en Martien Vos. Kees van ’t Hoff, die in Dordrecht woont en op dinsdagavond ook bij de Willige Dame schaakt, zou geen snelschaker zijn. Die uitstraling werkt in zijn voordeel soms.

 

Voorzitter Frank Stoute had vooraf als een trotse huisvader zijn leden en oudleden opgeroepen om op de nieuwe plek te komen kijken.Na vele mooie jaren in “ons” clubgebouw ’t Hoff aan de  Lindtsebeneden-dijk 153 is het inmiddels na al die jaren een ruimte geworden die we niet makkelijk meer gezellig kunnen vullen.


Als bestuur zijn we al enkele jaren voorzichtig om ons heen aan het kijken naar een andere, beter en bovenal gezelliger clublokaal. En jawel, we hebben dat eindelijk gevonden! Vanaf vrijdag 05 april is ons nieuwe domicilie:

 

Service & activiteitencentrum Nederburgh

Duivenvoorde 211 A

3334 EH Zwijndrecht

Telefoon: 078 -6122597

 

 

 

Gelukwens voor onze Teun Koorevaar

 

02.04.13

Op de website Schaaksite wordt oud-RSB-voorzitter Teun Koorevaar vanuit Dordrecht geluk gewenst met zijn Oranje strik van het nationaal comité. Teun krijgt een compliment. De KNSB niet.

 

””Graag wil ik onze Teun Koorevaar van harte geluk wensen met deze mooie vorm van schaak PR en dat vooral voor de jonge generatie. Bij een troonswisselingen horen dromen over de toekomst. Met een Oranje strik erbij kan de schaaksport dromen over de toekomst en het feestjaar 2023


Jammer dat de schaaksite van de KNSB dit nieuws nog niet heeft gemeld. Ik heb eerder gepleit voor een gesprek over beeldvorming, PR, beter benutten van sociale media. Ik heb één keer informeel een db lid van het KNSB bestuur gesproken en daarna viel de stilte in...


Helaas is het niet vermelden van de oranje strik op de nationale KNSB site een nieuw bewijs voor de stelling, die ik toen heb betrokken om hardop na te denken over een mooie toekomst voor de schaaksport. TEUN KOOREVAAR verdient wat mij betreft een oranje lintje van het comité voor 30 april a.s. TEUN geniet ervan en ga vooral door met je enthousiasme dat zo schaak verwarmend is.


Groet uit Dordrecht

Hans Berrevoets””

 

 

 

 

 

 

 

www.tomsschaakboeken.nl