Koninklijke onderscheiding

Hans Berrevoets

 

 

meer schaak- en ander nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

 

29.04.10

De lintjesregen bracht vandaag 17 dames en heren uit de Dordtse samenleving naar de Grote Kerk. Een van de gelukkigen was Hans Berrevoets.

Burgemeester Arno Brok van Dordrecht spelde hem tijdens de feestelijke bijeenkomst, de versierselen op behorende bij de Orde van Oranje Nassau.

 

 

Op de receptie in de Grote Kerk

 

Hans Berrevoets; wie kent hem niet?

Op deze site is hem al eens lof toegezwaaid in een artikel dat is opgenomen in de rij “Bijzondere schakers”.  Voor Hans geldt: een dag geen idee, is een dag niet geleefd. Hij loopt over van de goede ideeën en tips op alle terreinen die er in de stad bestaan.

Aan de indrukwekkende opsomming van activiteiten etc. kan intussen weer een hele lijst worden toegevoegd. Zoals zijn werk voor de daklozen, de herdenkingen, de naamgeving van zalen in Den Witten Haen, de historische kalender, enz. enz. Onlangs trad hij nog op de voorgrond als woordvoerder van de Ontmoetingskerk in Sterrenburg, rond de uitvaart van Milly Boele.

 

  

Links burgemeester Arno Brok.

Hans Berrevoets tussen de schakers

Journalist/schaker Gerard Bons neemt er vast een.

 

Het Dordtse schaakleven is ondenkbaar zonder Hans Berrevoets. Talloos zijn zijn initiatieven om tot nieuwe activiteiten te komen, ook in de sfeer van het overdagschaak. In de samenwerking tussen de clubs in de regio verricht hij wonderen. Thans is hij onder meer voorzitter van een Reglementen-commissie van de RSB.

En intussen schaakt hij zelf bij De Willige Dame in de hoogste regionen mee.

 

  

In de zonnige tuin van Den Witten Haen

Links ceremoniemeester (en schaker) Bert Braanker,

Verder Frank Stoute en Jerry van Rekom

 

Het feest van de gedecoreerde Hans – Mister Dordrecht – Berrevoets en zijn Gerda Vroon, werd met een bont gezelschap, in Den Witten Haen voortgezet. Daar verrasten Jerry van Rekom en Frank Stoute hem met een bij zijn “ridderschap” behorend harnas. Een luchtige toespraak van Jerry bewees de sportieve verhoudingen tussen de clubs. Frank droeg een gedicht, “een rijmelarij hoor!”, voor waarvan de tekst hier nog eens te lezen is.

Het team van Den Witten Haen lauwerde Hans zeer toepasselijk met een levensgrote haan van witte chocolade. Dat wordt het hele weekend smullen.

 

Wij, schakers, feliciteren Hans met zijn hoge onderscheiding, die hem in alle opzichten toekomt. Hij werd, ook letterlijk, uitgebreid in het zonnetje gezet.

Een Hans Berrevoets, stralend in het middelpunt van de belangstelling; dat is een nieuwe  prachtige  ervaring.

 

Fotoverslag

Gedicht voorgedragen door Frank Stoute

”Hans Berrevoets, een fenomeen” als bijzondere schaker

 

29.04.10 Tom van Bokhoven

 

www.tomsschaakboeken.nl