Oproep tot Solidariteit met
Roberto Saviano

Gomorra in Dordrecht

23 NOVEMBER 2008 - KUNSTKERK

 

op deze site meer schaak- en ander nieuws: www.tomsschaakboeken.nl

 

 

††††††† Roberto Saviano - Foto: Piero Tasso

 

Roberto Saviano (1979), is onderzoeksjournalist in Napels. Hij leeft ondergedoken sinds de publicatie van zijn boek Gomorra, dat een nauwkeurige beschrijving geeft van de camorra, de Napolitaanse maffia. Zijn boek is een aanklacht tegen de greep die de camorra heeft op Napels en omgeving. Er zijn wereldwijd miljoenen exemplaren van verkocht. De verfilming van het boek werd bekroond op het Filmfestival van Cannes.

 

In ItaliŽ groeide Saviano uit tot symbool van de strijd tegen de maffia. Maar na de nieuwe bedreiging van de camorra, heeft de schrijver besloten ItaliŽ voorlopig te verlaten.

De auteur ontvangt massale steunbetuigingen, meer dan 250.000 mensen tekenden een petitie waarin bij de Italiaanse autoriteiten op effectieve bescherming en maatregelen tegen de maffia wordt aangedrongen. Als teken van solidariteit worden in heel ItaliŽ leessessies van zijn boek gehouden.

Stichting de LuiaardVrouwe en Stichting Perspektief organiseren op zondag 23 november in de Kunstkerk te Dordrecht een Nederlandse leessessie van Gomorra. De leessessie begint om 10.00 uur en beŽindigd om 17.00 uur.

Iedereen die delen van het boek wil voorlezen is van harte welkom.

 

Gomorra

Kunstkerk

Zondag 23 november 2008

Vanaf 10.00 t/m 17.00

Museumstraat 65

Dordrecht

 

Gomorra: Een reis door het imperium van de camorra
Roberto Saviano

Vertaling: Karoline Sabbatino-Heybroek en Elke Parsa

Uitgeverij: Rothschild & Bach
ISBN 9789049950613

 

 

www.tomsschaakboeken.nl