De Willige Dame

 

Kampioenschap

 

Najaarscompetitie 2015

 

 

Uitslagen, standen, verslagen en foto’s

 

 

Op dinsdagavonden in

VISSER’s Poffertjessalon
Groenmarkt 9

Dordrecht

 

 

 

Afzeggen via de absentielijst in Visser of via tel. 078-6137373 tot uiterlijk 20.00 uur op de speeldag.

 

 

meer schaak- en ander nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

27-01-2016 Joop de Jong najaarskampioen 2015

20-01-2016 Nog één ronde te gaan in kampioenschap DWD

16-12-2015 Top drie stelt kandidatuur voor erepodium

09-12-2015 Cor Paans is (bijna) niet te houden

02-12-2015 Voorzitter verslaat secretaris DWD

25-11-2015 Kees van ’t Hoff: “Best of the rest”

18-11-2015 Soms krijg je meer dan je verdient

04-11-2015 Vertrouwde namen in de top van de interne bij DWD

     

21-10 2015 Achtervolgers morsen punten. De Jong loopt verder uit

14-10-2015 Hans Berrevoets beëindigt zegereeks Joop de Jong

07-10-2015 Een (Willige) Dame in ruil voor mat

30-09-2015 Verslag van ronde drie zonder verslag

25-09-2015 Top van het klassement ziet er al vertrouwder uit

16-09-2015 Eerste ronde najaarscompetitie DWD

14-09-2015 Loting najaarscompetitie 2015

 

   

Eindstand najaarscompetitie 2015: 1. Joop de Jong  2. Kees van ’t Hoff 3. Johan Went

 

Het najaarskampioenschap 2015 van De Willige Dame, dat vanaf 1987 in poffertjessalon Visser wordt verspeeld, had een verrassend slot. Toch oogt het erepodium logisch: 1. Joop de Jong, 2. Kees van ’t Hoff en 3. Johan Went. Op 0,7 keizerpunt werd Hans Berrevoets vierde en voorzitter Cor Paans verraste met een vijfde plek in de eindstand.

 

Op dinsdag 9 februari zal Cor Paans de schakers op het erepodium toespreken aan het begin van de eerste ronde van het voorjaarskampioenschap 2016. Schaakliefhebbers blijven natuurlijk welkom om mee te doen of weer mee te doen. De adresgegevens van De Willige Dame zijn te vinden op de site van de RSB: http://r-s-b.nl/schaakvereniging-de-willige-dame/ Het kampioenschap wordt vanaf 9 februari nog maar twee keer onderbroken door een externe wedstrijd op de dinsdag, namelijk op 1 en op 15 maart. Verder wordt het een strijd in één lange reeks tot ergens in mei.

 

    

 

Van links naar rechts: Kampioen Joop de Jong. Kees van ’t Hoff eindigde als tweede. Het brons is voor Johan Went.

 

Het verslag van de laatste ronde:

 

Het leek tot nu toe allemaal zo vanzelfsprekend met ze te gaan, maar toch gingen de nummers één en twee in de slotronde beiden onderuit. Aan het begin van de avond liep Johan Went wel wat schade op, door Joop de Jong een pion cadeau te doen. Joop zette zijn stukken recht en leek rustig en kalm via verdedigende zetten de overhand te kunnen krijgen want de ontwikkeling van Johan liep achter.

Intussen had Hans Berrevoets een tafel verder tegen Kees van ’t Hoff het initiatief. In het middenspel verzandde dat en had Kees met zwart een stelling waarin hij Hans vrijwel tot zetherhaling kon dwingen. Dat wilde de witspeler niet, maar hij tastte vervolgens zelf mis. Kees was toen heer en meester op het bord en van de stelling, waarbij de ongelijke lopers door de aanwezigheid van toren en dame aan beide zijden nog weinig gewicht in de schaal legden. Het punt voor Kees leek een kwestie van tijd en dat zou in deze competitie dan 2–0 geweest zijn tegen Hans. Een blunder van zwart leverde echter als uit het niets alleen wit een punt op en dus een onderlinge 1-1 in deze competitie. Hans had even het gevoel weer derde te worden in het kampioenschap.

Joop gaf intussen de pion aan Johan terug die toch lijnen wist te openen naar de koningsstelling van Joop. De tijdnood nam toe en Johan voerde de druk op. Mogelijk had Joop een verdediging, maar die kwam niet in stelling en met een verdere pionopmars zette Johan de koning van Joop eerst klem en daarna kon Joop opgeven, want mat met twee torens was niet meer te verhinderen.

 

Cor Paans kwam een pion achter tegen Teus Slotboom en ze hadden het samen ook gezellig. Cor kon daarna de aanval van Teus pareren en stortte zich met succes op een geïsoleerde pion, waardoor de puntendeling logisch was. Pieter Sandijck speelde het Siciliaans tegen Wim Platje, die de Boleslavsky-variant met het rustige 6. Le2 koos, maar daarna toch wat agressiever met f2-f4-f5 op de koningsvleugel naar voren ging. De partij bleef in evenwicht, tot Pieter besloot een pion te offeren. Dat pakte niet helemaal lekker uit en Wim had met 21. d5 een heel goed uitzicht op de winst kunnen hebben, maar hij koos ervoor een stel lopers en de dames te ruilen, waarna de partij op voorstel van Wim in remise eindigde.

 

In de tweede helft van het klassement waren er verrassende uitslagen. Paul de Roos had veel moeite met Gijs van der Willigen, die een goed seizoen heeft gehad. Toen Paul zijn toren in de aanbieding deed, wist Gijs daarr wel raad mee en zo steeg hij weer een aantal plaatsen in de eindrangschikking. Ton van der Breggen weerstond met een glimlach de aanval van Rob Truijens, die maar niet de controle over de wedstrijd kreeg. Ton zingt goed en na zijn winst ging hij (bijna) zingend op de fiets naar huis. Kleindochter Amber zal opa Ton zeker wel gelukwensen.

 

Pearl Uyttenhove boekte een belangrijke zege op Wim de Graaf na een tijd druk op zijn damevleugel te hebben gehad. Het tijdnoodduel met wederzijdse promotiekansen was voor de toeschouwers een waar spektakel. Piet Schuller had een ongelijke avond tegen viertalbroeder Anne Meeldijk, want te snel had hij materiaal ingeleverd.

 

Partijen in Ronde 14 - 26-01-2016.

---------------------------------------------------

1 Joop de Jong          -  Johan Went           0-1

2 Hans Berrevoets       -  Kees van't Hoff      1-0

3 Cor Paans             -  Teus Slotboom, Sr    ½-½

4 Wim Platje            -  Pieter Sandijck      ½-½

5 Pearl Uyttenhove      -  Wim de Graaf         1-0

6 Anne Meeldijk         -  Piet Schuller        1-0

7 Gijs van der Willigen  -  Paul de Roos        1-0

8 Rob Truijens          -  Ton van der Breggen  0-1

  

 

 

Bekijk hier de stand na de veertiende ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

Terug naar boven

Hans Berrevoets & Wim Platje

  

Nog één ronde in najaarskampioenschap De Willige Dame

 

Op dinsdagavond 26 januari 2016 zal ergens tegen kwart voor twaalf duidelijk zijn, hoe het najaarskampioenschap van De Willige Dame precies eindigt. In de voorlaatste ronde werden nog enkele posities aangevallen en verdedigd, zeker in de top- tien. Alleen bleef als een paal boven water staan, dat Joop de Jong de absolute kampioen is van de competitie. Joop bond ook Teus Slotboom Sr. aan zijn zegekar. Vanaf 9 februari 2016 moet echt uit een ander vaatje worden getapt.

 

John van Waardenberg had een ingewikkelde stelling in de tijdnoodfase met Pearl Uyttenhove, die uiteindelijk door zijn vlag ging. John klimt dus in het klassement. Pieter Sandijck en Wim de Graaf boekten remise in een stelling, die voor de kijkers eerst alle kanten op ging.

 

Johan Went had initiatief tegen Hans Berrevoets, die toch zijn positie langzaam verbeterde en het loper tegen paard eindspel na veel zetten won. Rob Truijens boekte een knappe remise met de zwarte stukken tegen Paul de Roos.

 

Viertalspeler Anne Meeldijk bleek te sterk voor tweede-teamspeler Willem Weerdesteijn, terwijl viertalspeler Fons Claessen de captain van zijn eigen viertal, Piet Schuller, versloeg. Gijs van der Willigen tenslotte, schaakte een punt binnen tegen Ton van der Breggen. Hieronder de volledige uitslagenlijst van de partijen in de dertiende ronde:

 

Partijen in Ronde 13 - 19-01-2016.

----------------------------------------------------

1 Teus Slotboom, Sr     -  Joop de Jong          0-1

2 Johan Went            -  Hans Berrevoets       0-1

3 Pearl Uyttenhove      -  John van Waardenberg  0-1

4 Wim de Graaf          -  Pieter Sandijck       ½-½

5 Anne Meeldijk         -  Willem Weerdesteijn   1-0

6 Fons Claessen         -  Piet Schuller         1-0

7 Paul de Roos          -  Rob Truijens          ½-½

8 Ton van der Breggen   -  Gijs van der Willigen 0-1

  

 

 

Bekijk hier de stand na de dertiende ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

Terug naar boven

   

Hans Berrevoets & Wim Platje

  

Top drie stelt kandidatuur voor erepodium

 

De top drie in het kampioenschap van de Willige Dame, Joop de Jong (1), Kees van 't Hoff (2) en Johan Went (3), heeft duidelijk de kandidatuur gesteld voor het erepodium. Met nog twee ronden in 2016 - op 19 en 26 januari - zijn de kaarten bijna geschud. Voorzitter Cor Paans gaf aan, dat het wel even duurt voor de competitie verder gaat, want op 5 januari (team 1) en 12 januari (team 2) zijn er externe wedstrijden. Dat haalt wel het ritme even uit de interne competitie of is voor sommige spelers een echt kerstreces. De eerste dinsdag in februari is er weer een promotieavond met snelschaken om de nieuwe aflevering van het kampioenschap in te luiden.

 

Aankomend kampioen Joop de Jong kreeg Hans Berrevoets te bestrijden, die hem tot nu toe de enige nederlaag had toegebracht in de competitie. Joop wist in het middenspel het initiatief te krijgen en bouwde dat stap voor stap uit, zodat het punt hem op zet vijftig logisch toekwam. De man in het zilver van de vorige competitie, Kees van 't Hoff, had een strijdbare Cor Paans tegenover zich. Het werd een spannende wedstrijd waarbij Kees voor ruimte in de stelling een pion achter stond, maar toch rond twaalf uur de langste partij van de avond won. Cor heeft ergens de remise laten glippen. Kees komt intern nog één keer in actie, want op 19 januari 2016 zal hij ziijn jaarlijkse schaakverplichting vervullen in Wijk aan Zee: meedoen in de vierkamp. Johan Went kan wellicht van plek drie nog een plekje opschuiven als hij wederom zo waardevast speelt als in de twaalfde ronde tegen Pieter Sandijck. Johan won ergens een pion en pakte ondanks verwoed tegenspel van Pieter in alle rust het punt. Hierdoor heeft hij een stevige voorsprong genomen op de spelers die op afstand naar het erepodium mogen kijken.

 

Ook Pearl Uyttenhove staat op afstand na zijn verlies tegen Teus Slotboom, die zeer tevreden was als tweede klas onderbondspeler met de zege op een tweede klas onderbondspeler. De toestand in de wereld volgens mr. G.B.J. Hilterman werd door Koos van Dalen besproken met Rob Truijens. In eerste instantie bezat Koos de bestee kaarten in handen, maar zijn toestand verslechterde zo stelde Koos G.B.J. vast en dus won Rob na promotie.

 

De van Geetopening van Piet Schuller ging over in een vierpaardenspel. Na 4. Lc4 van Piet bracht Wim Platje het schijnoffer Pxe4. Piet besloot op f7 te slaan met schaak. Wim kreeg goed spel voor het opgeven van de rokade en won door een fout van Piet een paard, waarna hij de partij na 39 zetten in zijn voordeel besliste. Anne Meeldijk ging lang gelijk op met John van Waardenberg, maar maakte ergens toch een fout. Willem Weerdesteijn bedwong de immer taaie Paul de Roos.

 

Remises waren er niet deze speelronde. De zwart-wit-puntenverdeling kwam uit op 4 – 4.

 

Partijen in Ronde 12 - 15-12-2015.

---------------------------------------------------

1 Hans Berrevoets       -  Joop de Jong         0-1

2 Kees van't Hoff       -  Cor Paans            1-0

3 Pieter Sandijck       -  Johan Went           0-1

4 Teus Slotboom, Sr     -  Pearl Uyttenhove     1-0

5 John van Waardenberg  -  Anne Meeldijk        1-0

6 Piet Schuller         -  Wim Platje           0-1

7 Willem Weerdesteijn   -  Paul de Roos         1-0

8 Koos van Dalen        -  Rob Truijens         0-1

  

 

Bekijk hier de stand na de twaalfde ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

Terug naar boven

Wim Platje

  

Kees van 't Hoff verzilvert tegen Joop de Jong zijn kansen

 

Met nog drie rondes voor de boeg op 15 december, 19 januari en 26 januari, hebben twee schakers een goed uitzicht op het erepodium. Kees van 't Hoff verzilverde tegen koploper Joop de Jong zijn kansen en haalde een mooie remise binnen. Joop heeft ook hierdoor de titel binnen handbereik. De top-twee kwam elkaar tegen in de eerste ronde van de play-offs. Kees kwam ook vorige competitie als tweede binnen en laat zien het niveau te kunnen vasthouden. Joop heeft wederom een iets hogere score, maar heeft wel 1½ punt in deze competitie moeten afstaan.

 

 

 

Foto uit 2009. Ook toen had Cor Paans (links) een onderonsje met Hans Berrevoets

 

Hans Berrevoets kwam niet langs Cor Paans. Een Cor in deze uitstekende vorm, betekent de beheersing van counterschaak. Hans had een licht initiatief, maar toen hij de zwarte lijnen voor zijn aanval dacht te openen, legde hij de loper uit voor Cor. Hans: “Ik dacht op f4 definitief het initiatief te pakken, maar ik opende lijnen waarop Cor sterk was zonder dat mijn witte loper iets anders voorstelde dan alleen te verliezen hout…” De remise was een terechte uitslag na heel lang schaken.

 

Johan Went gaf vol gas tegen Pearl Uyttenhove, die enkele weken geleden nog een vechtremise tegen Johan haalde. Ditmaal was de strijd snel voorbij. Johan: "Pearl speelde een opening, die ik graag zie". Johan staat nu op brons.

 

Paul de Roos speelde na hun partij van 17 november in deze eerste play-offronde opnieuw tegen Wim Platje. Toen was Wim de mazzelman, nu konden beide spelers aanspraak maken op deze kwalificatie. Eerst ging Wim opzichtig in de fout en had hij een paard kunnen verliezen. Wim zag het onmiddellijk na het uitvoeren van zijn zet wel, maar Paul niet. Verder in de partij was Wim zo bezig om de dames van het bord te krijgen, dat hij op zijn beurt paardwinst met bonus-pion over het hoofd zag. Enige zetten later informeerde Paul of een eerder remise-aanbod van Wim nog geldig was. Ondanks dat Wim toen de wat betere stelling had accepteerde hij de puntendeling.

 

Rob Truijens speelde met wit een ongebruikelijke variant van het Siciliaans tegen Piet Schuller. Het betekende door het te vroeg spelen van de dame wel tempoverlies. Piet trok het punt naar zich toe. Pieter Sandijck was als eerste klaar. Tegenstander Teus Slotboom Sr. merkte op, dat er bij hem iets helemaal fout ging.

 

Partijen in Ronde 11 - 08-12-2015.

---------------------------------------------------

1 Joop de Jong          -  Kees van't Hoff      ½-½

2 Cor Paans             -  Hans Berrevoets      ½-½

3 Pearl Uyttenhove      -  Johan Went           0-1

4 Pieter Sandijck       -  Teus Slotboom, Sr    1-0

5 Paul de Roos          -  Wim Platje           ½-½

6 Rob Truijens          -  Piet Schuller        0-1

  

 

Bekijk hier de stand na de elfde ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

Terug naar boven

Hans Berrevoets & Wim Platje

  

Wie het onderste uit de kan wil …

 

Vijf partijen kon voorzitter Cor Paans afroepen aan het begin van de avond. Het eerste team speelde uit in Nieuwerkerk aan den IJssel en had ook nog eens een drietal invallers nodig. Daarbij gevoegd nog een aantal afzeggingen en de telling van de aanwezige spelers stokte bij 10.

 

Het was – en schaken is nu eenmaal een verre van luidruchtige sport – dan ook stil in de poffertjessociëteit. Gestreden werd er als vanouds: Kees van ’t Hoff zette maar weer eens de Scandinavische verdediging in tegen Teus Slotboom Sr. In het Zwijndrechts onderonsje rokeerden beiden aan de tegenovergestelde zijde en dat garandeert doorgaans een partij met een aanval op twee fronten. Wie het laatst lacht…Teus trok met b4 op de damevleugel het eerst ten aanval, maar Kees lachte het best.

 

Voorzitter Cor Paans (links op de foto) bestreed de witte opzet van secretaris Wim Platje (rechts op de foto) met de Caro-Kann. Wim zette de partij gedegen op en kreeg een prima stelling. Hij koos echter voor een te opportunistische winstpoging. Wie het onderste uit de kan wil krijgt vaak het lid op de neus. Wim verloor door een aantal mindere zetten even de controle over de open d-lijn, maar slaagde er door goed te verdedigen in een gelijke stelling te bereiken rond de 30ste zet. Fouten in tijdnood werden hem echter fataal en hij werd door secuur spel van Cor uiteindelijk tot overgave gedwongen.

 

Piet Schuller opende met zijn favoriete 1. Pc3. Was volgens eigen zeggen “wat te inhalig”. Rob Truijens verloor weliswaar de kwaliteit, maar kreeg goed spel. Uiteindelijk slaagde Piet er, door wat foutjes van Rob, in zijn schaapjes op het droge te krijgen. Spreken is zilver, zwijgen is goud. In alle stilte won Willem Weerdesteijn van Gijs van der Willigen.

 

Partijen in Ronde 10 - 01-12-2015.

---------------------------------------------------

1 Teus Slotboom, Sr     -  Kees van't Hoff       0-1

2 Wim Platje            -  Cor Paans             0-1

3 Anne Meeldijk         -  Paul de Roos          1-0

4 Piet Schuller         -  Rob Truijens          1-0

5 Willem Weerdesteijn   -  Gijs van der Willigen 1-0

 

 

Bekijk hier de stand na de tiende ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

Terug naar boven

Redactie DWD

  

Wachten bij DWD is op de finalerondes

 

Omdat vaste verslaggever Hans Berrevoets niet aanwezig was (zie verderop in dit bericht) en omdat Wim Platje een externe wedstrijd speelde is er deze keer geen uitgebreid verslag van de gespeelde wedstrijden. We hebben natuurlijk nog wel iets te lezen, met de nadruk op “iets” en dat volgt hier:

 

Het kampioenschap van De Willige Dame staat aan de vooravond van de finalerondes. Op dinsdag 8 december, dinsdag 15 december zijn nog in 2015 de play-offs. In het nieuwe jaar wordt de competitie beslist op dinsdag 19 en 26 januari 2016.

 

Joop de Jong is duidelijk nummer één, mede door zijn overwinning op Paul de Roos. Kees van ’t Hoff hield op afstand aansluiting door van John van Waardenberg te winnen. Johan Went en Pearl Uyttenhove vochten een lange strijd uit en Pearl slaagde erin om ondanks hevige tijdnood een toren-eindspel te bereiken met een pion minder, dat door Johan remise werd gegeven.

 

Hans Berrevoets, op drie, kwam niet in actie in verband met zijn betrokkenheid elders aan de Groenmarkt bij de herdenking van de dertigste sterfdag van de Dordtse dichter/schaker C. Buddingh’. Overigens ging het bij Buddingh’ ook regelmatig over schaken en vertelde Kees Klok vanaf het podium dat Gerrit de Wolf, de talentvolle DFC-voetballer, gekozen had voor de schaaksport, omdat zijn lange haren hem heilig waren.

 

Op dinsdag 1 december speelt De Willige Dame 1 uit en dan zullen in poffertjessalon Visser de laatste partijen voor het begin van de play-offs op de agenda staan. Hieronder treft u de uitslagen van de negende ronde aan:

 

Partijen in Ronde 9 - 24-11-2015.

---------------------------------------------------

1 Paul de Roos          -  Joop de Jong         0-1

2 Kees van't Hoff       -  John van Waardenberg 1-0

3 Johan Went            -  Pearl Uyttenhove     ½-½

4 Rob Truijens          -  Teus Slotboom, Sr    0-1

5 Gijs van der Willigen -  Cor Paans            0-1

6 Koos van Dalen        -  Ton van der Breggen  1-0

     

 

Bekijk hier de stand na de negende ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

Terug naar boven

Hans Berrevoets & Wim Platje

  

Beter een half punt dan helemaal nop

 

Het gaat in deze competitie nu alleen nog maar om de bezetting van de plaatsen twee tot en met vijf”. Kees van ’t Hoff, de viervoudig kampioen van Zwijndrecht, was kort en bondig over het verloop van de bijna zestigste competitie van schaaksociëteit De Willige Dame in poffertjessalon Visser.

 

In de achtste ronde stonden er acht (!) partijen op het rooster. Wim de Graaf koos tegen kampioen en koploper Joop de Jong  voor de aanval, maar Joop toonde feilloos enkele fouten aan en won. Met zeven overwinningen en maar één nederlaag verwijderde Joop zich weer verder van zijn achtervolgers.

 

Hans Nunnikhoven had het initiatief tegen nummer twee Hans Berrevoets en won. Kees van ’t Hoff, derde in de rangschikking trok tegen Pearl Uyttenhove ook het initiatief naar zich toe, maar kwam toch niet verder dan remise. Hans Nunnikhoven, Naomi Snikkers en Johan Went, die kundig promoveerde tegen Pieter Sandijck, doen ook mee om de bezetting van de top-vijf-plaatsen.

 

Paul de Roos maakte van Wim Platje de mazzelman van de avond. Nadat de handen waren geschud en de remise een feit, bleek dat hij een idee had gehad, maar niet op het bord had gebracht, dat hem de winst had moeten opleveren. Piet Schuller zat het grootste deel van zijn partij hoofdschuddend en zuchtend aan het bord. Het liep deze keer helemaal niet lekker. Gijs van der Willigen won de Siciliaanse partij. Teus Slotboom Sr. schudde Willem Weerdesteijn van zich af en Ton van der Breggen moest in Rob Truijens zijn meerdere erkennen, die daardoor maar liefst zeven plaatsen op de competitieladder steeg.

 

Het kampioenschap gaat in 2015 op de komende dinsdagen aan de Groenmarkt verder op: 24 november (dan speelt ook het viertal thuis tegen de stadsgenoten van SC Dordrecht), 1 december, 8 december en 15 december.

 

Hieronder de individuele uitslagen van de achtste ronde:

 

Partijen in Ronde 8 - 17-11-2015.

----------------------------------------------------

1 Joop de Jong           -  Wim de Graaf         1-0

2 Hans Nunnikhoven       -  Hans Berrevoets      1-0

3 Pearl Uyttenhove       -  Kees van't Hoff      ½-½

4 Johan Went             -  Pieter Sandijck      1-0

5 Wim Platje             -  Paul de Roos         ½-½

6 Teus Slotboom, Sr      -  Willem Weerdesteijn  1-0

7 Gijs van der Willigen  -  Piet Schuller        1-0

8 Ton van der Breggen    -  Rob Truijens         0-1

     

 

Bekijk hier de stand na de achtste ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

Terug naar boven

Hans Berrevoets & Wim Platje

   

Vertrouwde namen in de top van de interne competitie

 

Halfweg het kampioenschap van de Willige Dame staan er alleen maar vertrouwde namen in de top vijf: Spelers en reserves van het eerste team en een eerste teamspeler van Zwijndrecht. Deze balans kon op 3 november worden opgemaakt na een ronde met een hoge opkomst: elf wedstrijden op het bord voor de bar. Hieronder ook weer Koos van Dalen, die op zijn vaste stoel kwam, zag en Rob Truijens overwon. Vooraf had Koos geoefend met Gijs van der Willigen, die wellicht zoveel enrgie kwijt was, dat Anne Meeldijk snel met hem klaar was.

 

Koploper Joop de Jong boekte een belangrijke overwinning op oud-kampioen Hans Nunnikhoven, die op plek vijf in de achtervolging komt. Kees van 't Hoff speelde een vier-puntenwedstrijd tegen eerste teamspeler Johan Went, die zijn koning opgesloten zag in het centrum. Kees won en blijft ook in de top drie. Naomi Snikkers - ook een oud-kampioen - ging eerst met drie pionnen op een rij ten aanval tegen Pieter Sandijck en brak vervolgens zijn stelling open. Vanaf plek vier doet zij volop mee bij de komende zeven ronden. Hans Berrevoets won geruisloos van Tabitha Snikkers en behield zo de tweede plek.

 

In de zevende ronde was er achter het bord nog een bijzonder weerzien. Pearl Uyttenhove begon zijn schaakleven als jeugdspeler bij S.C. Groothoofd en hij trof John van Waardenberg, die bij die club het schaken in verschillende functies had gediend. Het werd een remise. Kees Klok versloeg in stijl Ton van der Breggen. Piet Schuller, de succesvolle teamleider van team drie, verloor van Paul de Roos.

 

Het kampioenschap over veertien ronden zal duren tot eind januari 2016. Soms is er geen interne, zoals komende dinsdag, in verband met de thuiswedstrijdt van het eerste team. Op 17 november komt ronde acht en op 20 november gaat team 2 naar Charlois/Europoort toe.

 

De individuele uitslagen van de zevende ronde:

 

Partijen in Ronde 7 - 04-11-2015.

  ----------------------------------------------------

  1 Joop de Jong          -  Hans Nunnikhoven      1-0   

  2 Hans Berrevoets       -  Tabitha Snikkers      1-0   

  3 Kees van't Hoff       -  Johan Went            1-0   

  4 Naomi Snikkers        -  Pieter Sandijck       1-0   

  5 John van Waardenberg  -  Pearl Uyttenhove      ½-½   

  6 Wim de Graaf          -  Teus Slotboom, Sr     1-0   

  7 Cor Paans             -  Willem Weerdesteijn   1-0   

  8 Paul de Roos          -  Piet Schuller         1-0   

  9 Rob Truijens          -  Koos van Dalen        0-1   

 10 Anne Meeldijk         -  Gijs van der Willigen 1-0   

 11 Ton van der Breggen   -  Kees Klok             0-1 

  

 

Bekijk hier de stand na de zevende ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

Terug naar boven

Hans Berrevoets

  

Achtervolgers remiseren. Joop de Jong loopt verder uit

 

Daags na het 19e Den Witten Haen-toernooi waren er toch nog zeven partijen in ronde zes van het interne kampioenschap. Enkele toppers ontbraken, maar in de zesde ronde was er genoeg te zien. Joop de Jong kreeg ditmaal Pearl Uyttenhove tegenover zich, die bij Charlois/Europoort in de hoofdgroep A als eerste wordt genoemd met 6 uit 9. Joop bleek gewaarschuwd en zag op de flanken een zeer aanvallende Pearl op zich af komen. Dat kostte Pearl echter wel een stuk in ruil voor vrij lopende centrumpionnen, maar Joop kon het allemaal opvangen en won.

 

Joop kon daardoor op de ranglijst weer wat verder uitlopen, want achtervolger Johan Went gaf (of verloor) een pion tegen Hans Berrevoets, maar zette de stukken van Hans vooral klem achter de paaltjes, waardoor die partij op een remise uitliep.

 

Hans Nunnikhoven versloeg na een lange zit Wim Platje. Vrijwel de gehele partij stond Wim onder druk, maar hij slaagde erin een toreneindspel met gelijk materiaal te bereiken. Op de veertigste zet kreeg Wim de gelegenheid om de partij in winst om te zetten na een grote fout van Hans, maar hij zag in tijdnood niet wat de computer thuis wel zag. In plaats van de winnende zet deed hij op zijn beurt een hele verkeerde, wat Hans in staat stelde de winst via een vrijpion op de a-lijn bekwaam naar zich toe te trekken. Jammer voor Wim, die zo een kans op een overwinning op een 1900+-speler niet kon grijpen.

 

Paul de Roos besloot tegen Teus Slotboom Sr. eens “gek” te doen, wat hem prompt op pionverlies en later op verlies van de kwaliteit kwam te staan, waarna Teus het volle punt kon bijschrijven.

 

Rob Truijens boekte zijn tweede overwinning bij De Willige Dame ten koste van Gijs van der Willigen. In de vorige competitie won Rob verrassend van Kees van ’t Hoff, die uiteindelijk als tweede zou finishen. Rob ruilde op het juiste moment zijn toren in voor de loper van Gijs en kon zijn betere pionnenformatie uiteindelijk omzetten naar winst. Het was de eerste overwinning van Rob in deze competitie.

 

Fons Claessen kwam tegen Willem Weerdestein in een eindspel terecht van dame plus pionnen tegen een toren plus pionnen. Willem merkte op, dat hij gelukkig in deze partij geen dame had weggegeven en blunderde vervolgens in verloren stelling de toren weg. Als op twee november de viertallencompetitie begint zitten Piet Schuller en Anne Meeldijk weer broederlijk naast elkaar. Nu zaten ze tegenover elkaar en deelden al even broederlijk ze het punt.

 

De individuele uitslagen van de zesde ronde:

 

Partijen in Ronde 6 - 20-10-2015.

----------------------------------------------------

1 Pearl Uyttenhove      -  Joop de Jong          0-1

2 Hans Berrevoets       -  Johan Went            ½-½

3 Hans Nunnikhoven      -  Wim Platje            1-0

4 Willem Weerdesteijn   -  Fons Claessen         0-1

5 Teus Slotboom, Sr     -  Paul de Roos          1-0

6 Piet Schuller         -  Anne Meeldijk         ½-½

7 Rob Truijens          -  Gijs van der Willigen 1-0

  

 

Bekijk hier de stand na de zesde ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

 

NB! Volgende week dinsdag 27 oktober is er geen interne competitie! Het tweede team speelt dan thuis tegen Onésimus 2 en hoopt op toeschouwers. Je kunt echter wel een “vrije” partij spelen als je een tegenstander hebt. Wellicht kun je afspreken met een andere schaker voor die avond. Houd er dan wel rekening mee, dat er tijdens de teamwedstrijd diepe stilte zal moeten zijn in Vissers’ Poffertjessalon. Op 3 november wordt er dan weer intern gespeeld!

Terug naar boven

Hans Berrevoets & Wim Platje

  

Hans Berrevoets maakt een einde aan de zegereeks van Joop de Jong

 

Het moest er eens van komen. Na een bij De Willige Dame ongeëvenaarde reeks van 20 overwinningen op rij moest Joop de Jong toch ooit eens een keer een half of een heel punt gaan verspelen. De overwinning van Hans Berrevoets met zwart mag dus wel een gedenkwaardige genoemd worden. Het was de laatste partij, die eindigde. Na een fout van Joop speelde Hans secuur om zijn aanval op de koningsvleugel met succes te bekronen. De h-pion speelde een cruciale rol. Hier volgt het commentaar van Hans op deze partij:

 

Elke tegenstander van Joop werd vooraf sterkte en succes geweest door leden, die met hem of haar wilden meeleven. Ook in de vijfde wedstrijd van de najaarscompetitie had witspeler Joop de Jong de stelling goed in handen met een sterk paard tegen mijn wat zwakke loper. Het gegeven was alleen, dat wanneer Joop zijn gesloten stelling wat opende, ik mijn loper meer kracht kon geven. Zo gebeurde het ook, alhoewel ik nog steeds blij had mogen zijn met een remise. Ik koos ook voor de aanval en toen deed Joop met een steeds meer open stelling kwam te zitten en een misgreep deed werd door mij via de open g-lijn zwaar materiaal aangevoerd. Zo kon ik naar een gewonnen eindspel afwikkelen: in 53 zetten werd het historische record uiteindelijk op 20 uit 20 gezet. Daarvan haalde Joop 15 uit 15 in de vorige competitie. In de huidige competitie, die bestaat uit tien rondes en vier play-offs, heeft Joop de ook mooie score van 4 uit 5.”

 

Ook nummer twee, Kees van ’t Hoff,  had met zwart zeker geen gemakkelijke avond. Integendeel, Pieter Sandijck legde Kees het vuur na aan de schenen. Twee torens dreigden zich op de zevende rij te verbinden. Een paard van Kees voorkwam dat onheil. Laat in de avond werd tot remise besloten.

 

         

 

Hans Berrevoets maakte knap een eind aan de zegereeks van Joop de Jong.

Tabitha Snikkers staat verrassend vierde

 

De ranglijst kreeg zo dan toch een ander aanzien. Van de top-drie is nu geen enkele speler zonder puntverlies. Dat is wel Tabitha Snikkers, die fraai de vierde plaats inneemt. Ze versloeg verrassend Wim de Graaf, die na afloop constateerde, dat hij langzaam maar zeker “van het bord geschoven was”, door een aantal creatieve zetten van zijn opponente. Johan Went en Naomi Snikkers hadden ook een interessante avond, waarbij het voor de omstanders niet duidelijk was of het de partij betrof of het goede gesprek. De landelijke speler Johan en de kopvrouw van team twee waren na afloop met een remise tevreden.

 

Paul de Roos zette ergens met “de verkeerde toren” en leverde die uiteindelijk in bij Pearl van Uyttenhove. John van Waardenberg won de kwaliteit van Teus Slotboom. Vervolgens werd het volgens Teus “een moeizame partij”. Toen vervolgens ook nog een paard verloren dreigde te gaan, gaf Teus op.

 

De vijfde ronde gaf tevens een dubbele broedermoord te zien. De vier spelers van het kampioensviertal van vorig seizoen troffen elkaar. Wim Platje kreeg de Naidorfvariant van het Siciliaans voorgeschoteld door teamcaptain Piet Schuller. Wim trok direct ten aanval door op a6 met het flexibele f4 te antwoorden. Piet deed een mindere zet en Wim maakte al in de opening een pion buit. Piet kreeg hiervoor wel tegenspel, maar blunderde jammergenoeg zomaar zijn sterk opgestelde loper weg, waarna het pleit snel was beslecht. Fons Claessen trof teamgenoot Anne Meeldijk, die een flinke aanval van Fons’ witte stukken te verduren kreeg. Volgens Anne werd hij door Fons vakkundig aan de kant gezet.

 

Willem Weerdesteijn versloeg Rob Truijens, die nog even op zijn eerste overwinning zit te wachten. Gijs van der Willigen moet nog eens zijn eindspelen doornemen. Hij zette Ton van der Breggen pat door onzorvuldigheid in een eindspel met koning en dame tegen de koning alleen. De individuele uitslagen:

 

Partijen in Ronde 5 - 13-10-2015.

-----------------------------------------------

Joop de Jong          – Hans Berrevoets     0-1

Pieter Sandijck       – Kees van ’t Hoff    ½-½

Johan Went            – Naomi Snikkers      ½-½

Tabitha Snikkers      – Wim de Graaf        1-0

Paul de Roos          – Pearl Uyttenhove    0-1

John van Waardenberg  – Teus Slotboom Sr    1-0

Wim Platje            – Piet Schuller       1-0

Willem Weerdesteijn   – Rob Truijens        1-0

Fons Claessen         – Anne Meeldijk       1-0

Gijs van der Willigen – Ton van der Breggen ½-½

  

 

Bekijk hier de stand na de vijfde ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

Terug naar boven

Wim Platje & Hans Berrevoets

  

Een (willig) dame-offer in ruil voor een punt

 

Het werd een langdurige strijd, maar uiteindelijk won koploper Joop de Jong van Johan Went. Het is zo langzamerhand een traditie geworden dat Joop zo duidelijk in het geel zit. Joop won overigens voor de 20ste keer op rij! Johan maakte het de koploper behoorlijk lastig. De pionzet d4 noopte Joop tot diep nadenken bij het zoeken naar de juiste weg in een woud van varianten. Joop forceerde later dameruil en in het eindspel was uiteindelijk de h-pion van Joop door Johan niet meer te stoppen.

 

Kees van 't Hoff kwam wat naderbij door een willige dame te schenken aan Wim de Graaf in ruil voor mat. Hans Berrevoets speelde in het eindspel met een loper en drie pionnen tegen John van Waardenberg, die een paard en twee pionnen bezat. John maakte het Hans zeer lastig en had volgens Hans absoluut een remise verdiend, maar hij kwam na meer dan 50 zetten net één zetje (tempo) tekort. Naomi Snikkers en zus Tabitha kwamen al vrij snel remise overeen.

 

Piet Schuller verdedigde zich uit alle macht tegen Pieter Sandijck, maar kwam een loper achter. In het eindspel was een van Pieters pionnen onstuitbaar op weg naar de achterlijn en toen vond Piet het tijd om de koning om te leggen.

 

   

 

Pearl Uyttenhove (links) bestreed Wim Platje op zijn favoriete “chess-spot” helemaal rechts achterin de salon: remise

 

Pearl Uyttenhove trof met de witte stukken Klockelaermaatje Wim Platje, die voor het eerst deze competitie in actie kwam. Wim trad de Bird-opening 1.f4 van Pearl onbevreesd tegemoet. Pearl maakte een foutje wat hem een pion kostte, maar hij kreeg wel het initiatief. Wim verdedigde zich inventief, maar verloor op zijn beurt een pion, waardoor hij echter op zijn beurt een prima stelling op het bord kreeg. Remise, op voorstel van Wim, was een terechte uitslag.

 

Bij Anne Meeldijk en Teus Slotboom bleven beide legers lange tijd voltallig op het bord. Teus kwam een pionnetje voor, maar Anne had zeker tegenkansen. Een remise leek voor de hand te liggen, maar Teus slaagde erin met zijn dame de witte stelling binnen te dringen en toen was het pleit beslecht. Rob Truijens speelde lange tijd verdienstelijk tegen Paul de Roos. Toen hij echter een toren liet insluiten en die prijs moest geven speelde Paul de Roos het solide uit. Last but not least: Cor Paans won geruisloos van Ton van der Breggen en reed zich na twee eerdere nederlagen tegen zware tegenstanders in de punten.

 

Partijen in Ronde 4 - 06-10-2015.

---------------------------------------------------

1 Johan Went            -  Joop de Jong         0-1

2 Wim de Graaf          -  Kees van't Hoff      0-1

3 Naomi Snikkers        -  Tabitha Snikkers     ½-½

4 Hans Berrevoets       -  John van Waardenberg 1-0

5 Piet Schuller         -  Pieter Sandijck      0-1

6 Pearl Uyttenhove      -  Wim Platje           ½-½

7 Anne Meeldijk         -  Teus Slotboom, Sr    0-1

8 Rob Truijens          -  Paul de Roos         0-1

9 Ton van der Breggen   -  Cor Paans            0-1

  

 

Bekijk hier de stand na de vierde ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

Terug naar boven

Wim Platje en Hans Berrevoets

   

Derde ronde: Vier partijen. Nul remises.

 

Vier partijen kwamen er uit de computer rollen. Teus Slotboom bediende deze avond de knoppen. De spelers van het tweede team speelden uit bij Shah Mata 2 en dat verklaart voor een deel, waarom de bezetting deze avond wat magertjes was.

 

Omdat de verslaggevers allen niet aanwezig waren bij deze ronde kan er derhalve ook geen verslag worden gepubliceerd. We volstaan dus met het vermelden van de uitslagen. Voor wie toch nog iets te lezen wil hebben:

 

Kees van ’t Hoff, met de witte stukken, trof kampioen Joop de Jong en redde het niet. Joop de Jong is alweer aan een demarrage bezig en Kees ging van drie naar vijf. Teus Slotboom moest in Johan Went zijn meerdere erkennen, waardoor Johan nu de tweede plaats in het klassement bezet. Hans Nunnikhoven rekende af met Paul de Roos en komt hierdoor op plaats vier. John van Waardenberg speelde zijn eerste partij bij De Willige Dame en pakte het volle punt tegen Ton van der Breggen. Reden genoeg, om zijn foto bij dit verslag (dat het niet is) te plaatsen.

 

 

Partijen in Ronde 3 - 29-9-2015.

---------------------------------------------------

1 Kees van't Hoff       -  Joop de Jong         0-1

2 Teus Slotboom, Sr     -  Johan Went           0-1

3 Hans Nunnikhoven      -  Paul de Roos         1-0

4 Ton van der Breggen   -  John van Waardenberg 0-1

  

 

Bekijk hier de stand na de derde ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

Terug naar boven

Wim Platje

  

Joop de Jong verder in het geel bij De Willige Dame

 

Eén week voor de eerste externe wedstrijd van De Willige Dame 2 ziet de top van het interne klassement er al weer vertrouwder uit. Twee spelers, die de vorige competitie op het erepodium stonden, staan er reeds weer. Titelhouder Joop de Jong versloeg de koploper na één etappe, Teus Slotboom, en heeft zijn vertrouwde geel weer aan. De man van het zilver, Kees van 't Hoff, zag dankbaar Hans Berrevoets remise door eigen schaak weigeren en kon enkele zetten later het volle punt bijschrijven. Wim de Graaf vindt zichzelf na een interne zege op de tweede plek terug. De top-drie weet wel Johan Went in de buurt, die zijn mede-eersteteamspeler Hans Nunnikhoven op remise hield.

 

Het kampioenschap van De Willige Dame in poffertjessalon Visser staat overigens in een geschiedenis vanaf eind 1987-begin 1988, toen Jaap Mol voor de eerste keer gastvrijheid verleende aan de schakers van De Willige Dame. De schaaksociëteit van toen, die in 1983 werd opgericht, werd ook voor de bond een echte schaakclub door deelname aan de externe competitie. Nabij het Scheffersplein heeft de schaaksport overigens nog oudere historische papieren, want aan de zijde van de Voorstraat zat in de negentiende eeuw al een schaaksoos.

 

In deze goede sfeer kan dus gezellig worden geschaakt op verschillende niveaus. Dat blijkt wel uit het gegeven dat dinsdag 29 september team 2 naar Shah Mata reist voor de eerste wedstrijd terug in de tweede klasse. De Willige Dame 1 gaat eerst op bezoek bij de oudste club van de RSB, Messemaker 1847 uit Gouda. Dat overigens pas halfweg in oktober.

 

Partijen in Ronde 2 - 22-9-2015.

----------------------------------------------------

1 Joop de Jong          -  Teus Slotboom, Sr     1-0

2 Wim de Graaf          -  Piet Schuller         1-0

3 Kees van't Hoff       -  Hans Berrevoets       1-0

4 Johan Went            -  Hans Nunnikhoven      ½-½

5 Anne Meeldijk         -  Rob Truijens          ½-½

6 Paul de Roos          -  Gijs van der Willigen 1-0

7 Cor Paans             -  Pearl Uyttenhove      0-1

  

 

Bekijk hier de stand na de tweede ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

 

(Naschrift: Het verslag van de tweede ronde is deze keer wat verlaat. Niet op de vertrouwde woensdagmorgen, maar pas op de vrijdag kunt u het verslag van deze ronde nalezen. DWD-webmaster en secretaris Wim Platje kreeg namelijk op dinsdag rond half vijf in de middag onverwacht bezoek. Stilstaand voor een verkeerslicht als laatste in de file werd die rij auto’s door de bestuurster van een Renault Twingo totaal over het hoofd gezien, met als gevolg dat Wim, in zijn Renault Megane, frontaal achterop werd geraakt. Een nogal turbulente variant van de Franse opening zou je kunnen zeggen. Gelukkig zag hij in de achteruitkijkspiegel het onheil naderen, maar de klap was toch zo hevig, dat hij er behoorlijk pijnlijke nekspieren aan overhield. In schaaknotatie zou men die knal toch al gauw van minstens drie uitroeptekens voorzien. Bovendien schoof hij door de klap op de auto van een voorgangster. “Normaal gesproken”, aldus Wim, “heb ik er geen enkele moeite mee om door twee dames in de sandwich te worden genomen. Integendeel zelfs! Maar in ingeblikte vorm vind ik dat toch wel wat minder plezierig…”. De woensdag, ook nog Wims verjaardag, ging derhalve, net als een deel van de donderdag, op aan de administratieve romslomp, die de afhandeling van verkeersongevallen nu eenmaal met zich meebrengt. )

Terug naar boven

Hans Berrevoets & Wim Platje

  

Tien partijen: een mooi begin van een mooi seizoen bij De Willige Dame

 

Elke week kunnen er natuurlijke nieuwe spelers indraaien, maar tien partijen op de eerste avond van het seizoen najaar 2015 was al een prachtig begin. Cor Paans hield voor de 59ste keer zijn openingstoespraak voor de nieuwe competitie. Zoals altijd zette hij even een erepodium op voor de top-drie van de voorgaande competitie. Hans Berrevoets moest met brons genoegen nemen. De vorige keer was het nog zilver. Cor Paans noemde daarna uitgebreid Kees van 't Hoff, die voor de eerste keer op het erepodium stond van De Willige Dame. Wie de website van Zwijndrecht volgt, ziet dat Kees daar in het afgelopen seizoen op bijna alle erepodia op de hoogste tree stond. Bij het snelschaken moest overigens de vice-kampioen na drie avonden wel op basis van de weerstandspunten met zilver genoegen nemen, maar zijn naam prijkt na één ronde wel op één bij De Willige Dame. Joop de Jong kwam aan honderd procent net zoals eerder Pierre Smeets had laten zien, maar Joop had meer ronden gespeeld. Enerzijds wenste Cor hem daarmee oprecht succes. Anderzijds zag hij er een aansporing in voor de gehele club om Joop van zijn honderd procent score af te houden.

 

   

 

Pieter Sandijck (links) was de rating-verrassing van de avond. Teus Slotboom Sr staat na de eerste ronde aan de leiding.

 

Anne Meeldijk deed een eerste poging en had zeker 35 zetten een remisestelling, ook volgens Joop, in handen. ”Toen ik zelfs op tijd beter stond, had ik remise moeten aanbieden", aldus Anne. Joop vond dat terecht gezien de stelling, maar liet weten dat te hebben moeten weigeren. Op zet 40 was de strijd voorbij en het eerste punt ging naar Joop.

 

Kees van 't Hoff zijn zilver had een gouden uitstraling op Paul de Roos, die ouderwets de aanval koos en mogelijk gewonnen stond na de rookpauze van Kees. Toen hij maar de aanval bleef zoeken, had volgens Kees een remise-aanbod door hem aangenomen moeten worden. Paul maakte het nog mooier en verloor creatief.

 

Hans Berrevoets had een zware avond tegen Pearl Uyttenhove die ergens wel beter stond in het middenspel, maar Hans wist toch rustig naar een beter eindspel af te wikkelen. De top-drie begon dus goed. Dat deed ook Pieter Sandijck, die knap Hans Nunnikhoven op remise hield. Qua rating was dat direct de grootste verrassing.

 

Aanstaande dinsdag zal rond 20.15 uur weer de tweede ronde uit de computer rollen en hebben enkele spelers aangekondigd dan in de competitie te willen debuteren. Het belooft op voorhand een spannende avond te worden, want Teus Slotboom zit in het geel met Naomi en Tabitha Snikkers op het vinkentouw, maar Joop de Jong staat in de buurt in een eerste poging om zijn vertrouwde leiderstrui al te pakken.

 

Wie mee wil spelen bij De Willige dame is vanzelf welkom om 20.00 uur in Poffertjessalon Visser aan de Groenmarkt nabij het Scheffersplein in Dordrecht. De secretaris van de RSB, Willem Platje, is ook de secretaris van de club dus gemakkelijk voor informatie bereikbaar. En: bij De Willige dame is schaken natuurlijk gelijk een gezellig avondje uit en direct spelen op eigen niveau.

 

Partijen in Ronde 1 - 15-9-2015.

----------------------------------------------------

  1 Teus Slotboom, Sr     -  Ton van der Breggen   1-0   

  2 Kees Klok             -  Naomi Snikkers        0-1   

  3 Joop de Jong          -  Anne Meeldijk         1-0   

  4 Tabitha Snikkers      -  Rob Truijens          1-0   

  5 Gijs van der Willigen  -  Wim de Graaf         0-1   

  6 Piet Schuller         -  Willem Weerdesteijn   1-0   

  7 Pieter Sandijck       -  Hans Nunnikhoven      ½-½   

  8 Paul de Roos          -  Kees van't Hoff       0-1   

  9 Pearl Uyttenhove      -  Hans Berrevoets       0-1   

 10 Cor Paans             -  Johan Went            0-1 

  

 

Bekijk hier de stand na de eerste ronde: Sevillarapport (Klik daar op: Normal ranking of scroll naar beneden)

Terug naar boven

Hans Berrevoets & Willem Platje

  

De startnummers voor de najaarscompetitie 2015 zijn bekend

 

Voorzitter Cor Paans heeft de loting verricht voor de najaarscompetitie 2015 van De Willige Dame. Hieronder ziet u de startlijst op basis waarvan de eerste ronde zal worden ingedeeld:

 

  

Interne Competitie De Willige Dame - Najaar 2015

 

Rangschikking voor aanvang ronde 1. Datum: 14-9-2015

 

01 Teus Slotboom, Sr                               1587

02 Wim Platje                                      1377

03 Willem Verschuren                               1400

04 Hans Verberg                                    1780

05 Ton van der Breggen                             1109

06 Kees Klok                                       1338

07 Naomi Snikkers                                  1898

08 Joop de Jong                                    1972

09 Anne Meeldijk                                   1466

10 Tabitha Snikkers                                1555

11 Koos van Dalen                                  1296

12 Nick Kimenai                                    1448

13 Rob Truijens                                    1250

14 Gijs van der Willigen                           1326

15 John van Waardenberg                            1600

16 Wim de Graaf                                    1658

17 Jaap Mol                                        1578

18 Willem Weerdesteijn                             1533

19 Wouter de Bruin                                 1649

20 Han van Gorkom                                  1618

21 Piet Schuller                                   1385

22 Jannes Dijk                                     1250

23 Hans Nunnikhoven                                1912

24 Pieter Sandijck                                 1726

25 Kees van't Hoff                                 1801

26 Paul de Roos                                    1557

27 Hans Berrevoets                                 1875

28 Fons Claessen                                   1381

29 Pearl Uyttenhove                                1677

30 Johan Went                                      1767

31 Cor Paans                                       1515

  

  

Terug naar boven

Cor Paans

  

Meer schaak- en ander nieuws op www.tomsschaakboeken.nl