De Willige Dame

 

Kampioenschap

 

Najaarscompetitie 2012

 

 

Uitslagen, standen, verslagen en foto’s

 

 

Op dinsdagavonden in

VISSER’s Poffertjessalon
Groenmarkt 9

Dordrecht

 

 

 

Afzeggen via de absentielijst in Visser of via tel. 078-6137373 tot uiterlijk 20.00 uur op de speeldag.

 

 

 

meer schaak- en ander nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

25-01-2013 Pierre Smeets toch DWD-kampioen!

16-01-2013 Pierre Smeets of Joop de Jong?

19-12-2012 Nog twee ronden te gaan in 2013

05-12-2012 Pierre Smeets als leider naar de play-offs

04-12-2012 Nog vier ronden te gaan

21-11-2012 Drie toppers winnen in de elfde ronde

14-11-2012 Top schuift in elkaar bij DWD

07-11-2012 Eerste verlies van Joop de Jong

31-10-2012 Smeets rukt op naar de tweede plaats

25-10-2012 Joop de Jong blijft ruim aan de leiding

09-10-2012 Joop slaat een gat. Jaap Verhoef neemt afscheid

02-10-2012 Twee Slotboomen in de top vijf!

25-09-2012 Twee volle punten voor de Slotbooms!

18-09-2012 Twaalf partijen in ronde drie

11-09-2012 Marcel Pluymert aan de leiding

04-09-2011 Vier remises op de eerste avond

 

Het zit erop! 1. Pierre Smeets 2. Joop de Jong 3. Jacques Hennekes

 

De medailles zijn verdeeld in de najaarscompetitie 2012. De laatste rond werd op dinsdag  22 januari 2013 gespeeld. Er waren op deze laatste en beslissende avond negen partijen.Gelukkig was Koos van Dalen er weer, hij is door een val een flink poosje uit de running geweest, maar hij heeft al aangekondigd er de nieuwe competitie voluit voor te gaan.

 

Vooral de partijen van Pierre Smeets en Joop de Jong hadden natuurlijk de meeste aandacht. Joop de Jong was gekoppeld aan Willem Weerdesteijn. Willem was vast van plan zijn uitstekende zesde plaats vast te houden.Beide spelers speelden agressief en er werd lang gewacht met een rokade. Pierre Smeets speelde tegen Jacques Hennekes,dus dat beloofde vuurwerk.

 

  

 

Van links naar rechts: kampioen Pierre Smeets, runner-up Joop de Jong en second runner-up Jacques Hennekes

 

Halverwege de avond stond Teus Slotboom jr. een kwaliteit achter tegen Tata-vierkampkampioen Pieter Sandijck en hij gaf zichzelf niet veel kans meer.Bij Kees van ‘t Hoff en Paul de Roos werd er stevig geruild. Kees had  in het eindspel een pionnenrij van de b- tot en met de f-lijn. Kees won de partij omdat hij de goede loper had en Paul dus de verkeerde. Anne Meeldijk verloor van Teus Slotboom sr. die steeds beter wordt, dus Teus jr. moet nog oppassen voor het familiekampioenschap.Teus sr. had een kwaliteit voorsprong en dat gaf de doorslag in het eindspel. Jaap Mol, die graag wilde spelen nu er op de nieuwe computer geen spelletjes meer staan, won in een gedegen gespeelde partoj van Piet Schuller.

 

Johan Went vond dat Teunis den Rooijen en hij een heel leuke partij hadden gespeeld. Dat vond Teunis ook en dat stond los van het feit dat Teunis de pot gewonnen had. Cor Paans speelde tegen Wim de Graaf, zij waren iets later begonnen want Wim was vertraagd. Wim moest de hele partij keepen, maar dat deed hij goed genoeg. Remise was de uitslag. Mark van Hulst won zijn partij tegen Koos van Dalen.

 

Inmiddels Teus Jr. had zijn partij volledig gekeerd. Teus dreigde met een mat door een aftrekschaak en dat kostte Pieter veel materiaal. Joop trok ondertussen zijn partij tegen Willem naar zich toe. Pierre stond op dat moment echter al twee pionnen voor en Joop wist het al: weer tweede, nadat hij vanaf ronde drie tot en met ronde negen de eerste plaats had bezet. Pierre won zijn partij en was wederom de verdiende kampioen van de najaarscompetitie 2012.

 

Volgende week start ronde 1 van de voorjaarscompetitie 2013. Vrijdag 25 januari wordt de loting verricht om ongeveer 17.30 uur in, waar anders?, Visser’s Poffertjesalon. Mario Popma zal de komende competitie ook weer meedoen. Jaap Verhoef heeft vanuit het  's nachts barkoude Oostenrijk aangegeven de nieuwe competitie ook langs te komen. In zijn mail gaf hij aan, dat hij ruim de tijd genomen heeft om zich in zijn huisje aldaar voor te bereiden met allerlei nieuwtjes.

 

De uitslagen en de stand staan op de De Willige Dame-website via Sevilla: 

Terug naar boven

Cor Paans

 

Pierre Smeets of Joop de Jong de nieuwe kampioen?

 

Zeven ronden in de voorlaatste ronde van het clubkampioenschap en nog steeds is de vraag: Wordt Joop de Jong toch nog kampioen of houdt koploper Pierre Smeets de eerste plaats? Jacques Hennekes lijkt de derde plek vast in houden te hebben.  Een aantal spelers was afwezig in verband met Tata Chess, waar Pierre Smeets (2 uit 2) en Kees van ’t Hoff 1½ uit 2) het goed doen.

 

Dat internationaal schaken is niet altijd een garantie voor volle punten bij het clubkampioenschap, Pieter Sandijck had uitstekend schaakwerk laten zien in Wijk aan Zee met promotie naar een hoger vierkamp-niveau, maar moest dinsdag het punt laten aan Teus Slotboom sr. In deze op één na laatste ronde was de partij van Hans Nunnikhoven en Jacques Hennekes de langst durende. Na dameruil leek Hans de partij in zijn voordeel te gaan beslissen, maar door een onnauwkeurigheid werden de pionnen van zwart op de damevleugel wel heel sterk. Jacques kon promoveren en Hans liet zich na wat gesputter mat zetten, waarna hij Jacques feliciteerde.

 

Willem Weerdesteijn (foto) valt positief op. Na een overwinning op Anne Meeldijk staat hij op zes. Een fantastisch resultaat! Paul de Roos kan van iedereen met een lach verliezen of winnen. Ditmaal wist hij onze internationele speler Hans Verberg, die vorige week nog knap derde werd met snelschaken, te verschalken. Joop de Jong was zijn rochade tegen Cor Paans al snel kwijt. Cor bood aardig tegenspel, maar uiteindelijk liet Joop toch zien dat hij de (veel) sterkere schaker is.

 

Aanstaande dinsdag is de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie 2012. Eén week later, op 29 januari, zijn er nieuwe kansen en nieuwe prijzen. Wie mee wil doen aan het nieuwe toernooi, kan contact opnemen met het bestuur. Team 2 komt overigens op donderdag 7 februari voor de eerste keer in het nieuwe jaar in actie. DWD 1 heeft een zogeheten vrije ronde, want de promotieklasse bestaat uit negen teams. Verder zijn er komend weekeinde veel leden actief in Wijk aan Zee. Alle schaakliefhebbers zijn er natuurlijk van harte welkom.

 

De uitslagen en de stand staan op de De Willige Dame-website via Sevilla: 

Terug naar boven

Hans Berrevoets & Cor Paans

 

Nog twee ronden te gaan in 2013

 

Schaaksociëteit De Willige Dame begint aan het kerstreces om het nieuwe jaar op dinsdag 8 januari met een snelschaaktoernooi te openen voor alle liefhebbers. Alleen op donderdag 27 december is er een korte onderbreking vanwege het Hoogendoorn-toernooi, dat gastvrijheid heeft bij onze vrienden van schaakclub Dordrecht. Extern doet het eerste team het goed met vijf matchpunten uit vier partijen in de promotieklasse van de RSB. Het viertal van de Willige Dame heeft een zelfde rapportcijfer. Alleen team twee is met drie matchpunten uit vier rondes in de tweede klasse B nog bezig om zich te verlossen van het degradatiespook. Volgens wedstrijdleider Jaap Mol – die de thuiswedstrijden nauwkeurig volgt – had DWD 2 twee matchpunten meer moeten hebben. In de vierde ronde werd sportief van koploper Spijkenisse 3 met 5 - 3 verloren, maar de 4 - 4 lag voor het oprapen. Voetballers zeggen dan altijd: De bal is rond. Tot begin februari heeft team 2 winterreces en dus nog drie rondes om verder van de staart af te schaken.

 

In het clubkampioenschap van de Willige Dame zijn in 2013 nog twee (!) rondes te spelen voordat op 29 januari de voorjaarscompetitie begint. Op dinsdag 8 januari is er immers vanaf 20:00 uur de gelegenheid om nieuwjaar te wensen en mee te doen aan het snelle kampioenschap. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom om de DWD sfeer te proeven.

 

In ronde veertien van het interne kampioenschap besloot Joop de Jong met Hans Nunnikhoven het punt te delen. De speciale verslaggevers registreerden: ,,Hier werd met beiden nog zeven minuten op de klok tot remise besloten Allebei nog vijf pionnen en een toren.” Jacques Hennekes versloeg een Slotboom (sr.) en klimt in het klassement. Anne Meeldijk kwam tegen Pieter Sandijck al snel een pion voor . Uiteindelijk werd het remise.

 

In dit seizoen is er overigens een nieuw fenomeen in opkomst: Het mat in één. Al eerder ging Jaap Mol ten onder in een gewonnen stand tegen Koos van Dalen, die zijn ogen niet geloofde bij zijn laatste zet. De speciale verslaggever nam een tweede geval waar. Kees staat voor Kees van het Hoff en Mark is Mark van Hulst:

 

,,Kees had een sterke aanval tegen Mark, maar....... ging mat in één. Dat had Kees even niet gezien. Mark vond het wel jammer dat als hij sterk gespeeld heeft er altijd weinig publiek is.” De twee schakers werken volgende week donderdag weer samen om het Hoogendoorntoernooi tot een succes te maken, waarvoor zij nog graag namen van deelnemers noteren.

Op de foto Mark (met de klok in handen) tegenover Kees bij een eerdere partij uit 2011, waar voorzitter Cor Paans toeschouwt. Overigens: Cor Paans schoof gedecideerd Piet Schuller van het bord af . Piet ging ten onder in de verwikkelingen en ging door zijn vlag.

 

De stand gaat in het nieuwe computerprogramma, Sevilla, dat aan de laatste eisen van de schaakbond voldoet. Het zou mooi zijn om daar ook in de interne competitie mee te gaan proef draaien, want het programma biedt veel extra informeren. Misschien is het wel een aardig hulpmiddel om het snelschaakkampioenschap op dinsdag 8 januari mee te beginnen.

 

Aangezien Jaaps printertje ons deze avond in de steek liet geen scan. Wel de uitslagen en de stand volgens Sevilla: 

Terug naar boven

Hans Berrevoets

 

Pierre Smeets neemt koppositie over van Joop de Jong

 

Met nog drie ronden voor de boeg, waarvan twee in 2013, heeft Pierre Smeets (foto links) de koppositie overgenomen van Joop de Jong. Het kampioenschap van De Willige Dame krijgt hierdoor na twaalf ronden (!) een nieuwe gele truidrager. Joop stond tot ergens ronde negen soeverein aan de kop, maar heeft de laatste partijen toch teveel punten gemorst. Pierre, net gearriveerd op plaats twee, ging er dan ook in de dertiende ronde eens voor zitten om de eerste play-offwedstrijd naar zijn hand te zetten. Het werd een lange zit en die werd uiteindelijk voor Pierre met een punt beloond. Joop de Jong is van de toppers nog de enige speler, die niet ooit eens de titel pakte. De historicus van de club vindt dat een titel zeker bij Joop hoort, gelet op zijn jarenlange niveau al in de Dordtse schaakwereld. ,,Hij moet nu vanaf de tweede  plaats in de achtervolging.”

 

Of er nog andere concurrentie is voor de ereplaatsen en met name de eerste plaats is niet geheel duidelijk. In elk geval zette Jacques Hennekes stappen voorwaarts. Hij versloeg vorige week Hans Berrevoets en wist in ronde dertien met Johan Went remise te bereiken door eeuwig schaak. Hij moest trouwens wel, want hij had tegen Johan een lichte officier onbeheerd gelaten tegen pionnen. Daarop wist Jacques wel met een creatief torenoffer een eeuwig schaakmechanisme in de stelling te vlechten.

 

Kees van ’t Hoff moest langzaam achteruit tegen Hans Berrevoets en verloor in 29 zetten. Een opvallende uitslag kwam op naam van Teus Slotboom sr., die in een lange partij Cor Paans versloeg en weer in de top 10 staat. Teus sr. kan zich nu gaan opmaken voor een andere titel: Hij is nu de eerste speler in het klassement, die niet extern voor De Willige Dame uitkomt. Zijn naaste belager is Kees van ’t Hoff, die vanuit Zwijndrecht altijd de beste was van het “vreemdelingenlegioen”. Overigens horen Teus sr. en Kees net zo bij de inventaris van De Willige Dame als de andere leden en wordt dit onderscheid alleen gemaakt om te bevorderen dat zij dit verslag ook blijven lezen.

 

Kees Klok (foto rechts) wist elegant remise tegen Piet Schuller te spelen. Willem Weerdesteijn won vooraf met snelschaken van Jacques Hennekes en wist Pieter Sandijck op remise te houden.  Anne Meeldijk won verdienstelijk van Paul de Roos.

 

Aanstaande maandag spelen het eerste team en het viertal thuis. Dinsdag is er een avond rapidschaak om het gelijknamige kampioenschap. DWD 2 volgt thuis een week later, één avond voor de laatste ronde in 2012 in eigen huis: Poffertjessalon Visser. Zowel bij het rapidschaak (18 december) als bij het snelschaken (8 januari) zijn schaakliefhebbers welkom om eens een avondje mee te doen.

 

Alle uitslagen en de stand: Ronde 13.pdf. En volgens Sevilla:

Terug naar boven

Hans Berrevoets

 

Nog vier ronden voor de kampioen bekend is

 

In het kampioenschap van de Willige Dame, dat in 2013 een geschiedenis heeft van dertig jaar, is het weer helpers weg. De vier slotronden zijn vier finaleavonden. De play-offs dus. Titelhouder Jacques Hennekes deed goede zaken. Hij ging als een trein tegen Hans Berrevoets, zoals hij kon constateren. Koploper Joop de Jong had toch wel een lastige avond tegen de drievoudige kampioen van Zwijndrecht, Kees van ’t Hoff (foto). Kees deed een remise in de aanbieding, toen de lopers van ongelijke kleur waren. Joop keek verder, maar er zat niet meer voor hem in. Kees stelde trots vast dat hij voor de eerste keer niet puntloos was gebleven tegen Joop.

 

Pieter Sandijck deed het met een remise goed tegen Teunis den Rooijen.  Jaap Mol liet in de analyses de kracht van het batterij zien (witte loper, dame op wit geen witte tegenstand), maar vooraf was al met Anne Meeldijk de vrede getekend. Cor Paans zag Han van Gorkom snel vertrekken, nadat Han een stuk onbeheerd had laten staan.

 

Volgende week 4 december weer intern. 11 december rapid en 18 dec. nog ronde veertien intern. Vanzelfsprekend zijn schaakliefhebbers welkom om op 11 december de Willige Dame sfeer te proeven of op de eerste schaakavond van 2013.

 

Alle uitslagen en de stand: Ronde 12.pdf. En volgens Sevilla:

Terug naar boven

Hans Berrevoets

 

Top drie van de Willige Dame blijft winnen

 

Lijstaanvoerder Joop de Jong, naaste concurrent Pierre Smeets en nummer drie Hans Nunnikhoven wonnen allen in de elfde ronde. Titelhouder Jacques Hennekes kwam op verdere afstand te staan door een vlot gelijkspel tegen de kersverse open kampioen van Maassluis Marcel Pluymert. Zo liggen de kaarten, met nog vijf ronden voor de boeg, in de top van het klassement van het kampioenschap van de Willige Dame.

 

Teunis den Rooijen (vierde) en Hans Berrevoets (vijfde) waren niet aanwezig, want zij hadden de lange reis naar Sommelsdijk van de avond tevoren nog in de benen. Teus Slotboom jr. was er wel, na zijn mooie externe winst, maar moest al vrij snel het hoofd buigen voor Hans Nunnikhoven. Teus Slotboom sr. verloor van een secuur spelende koploper Joop de Jong. In het eindspel waren drie ver opgerukte vrijpionnen, ondersteund door een actieve koning en toren van Joop hem te machtig. Kees van ’t Hoff had in zijn voorbereiding al rekening gehouden met Pierre Smeets tegenover zich, maar hij kon niet voor een verrassing zorgen.

 

   

 

Na lange tijd weer elkaars tegenstander: Jaap Mol (links) en Wim Platje tekenden de Vrede van Visser.

 

Wim Platje heeft een ander oefenmoment met zijn band en kan vaker intern spelen. Het werd dus sinds 8 maart 2011 een weerzien met tienvoudig kampioen en “Angstgegner” Jaap Mol achter het bord. Zij speelden al in dezelfde competitie pakweg twintig jaar geleden. Willem begeleidde toen de competitie met een eigen clubblad. Na een nederlaag citeerde hij daarin dan Cato de Oudere, die al zijn redevoeringen in de Senaat van het oude Rome ongeacht het onderwerp steevast besloot met: "Ceterum Censeo Carthaginem Esse Delendam" (Overigens ben ik van mening, dat Carthago verwoest moet worden). Wim was dan overigens wel zo vrij om Carthago te vervangen door de naam van zijn tegenstander… Willem speelde traag, maar uiterst secuur tegen Jaaps Sokolsky (ook wel Orang-Oetanopening of Poolse opening genaamd.) Een foutje van Jaap resulteerde in kwaliteitswinst, maar Willem beoordeelde het naderende eindspel van dame en toren tegen dame en paard met elk vijf pionnen gezien zijn geslonken bedenktijd als erg moeilijk om in winst om te zetten. De remise met Jaap was in elk geval een teken van vrede.

 

Gijs van Willigen kwam een paard voor door een fout van Piet Schuller, die daar zo langzamerhand patent op heeft, want ook in de externe strijd tegen het tweede viertal van Spijkenisse op de vrijdagavond ervoor deed hij dat al. Wellicht moeten we Piet nog eens uitleggen, dat we spelen in Visser’s poffertjessalon en niet in Visser’s offertjessalon… Maar, net als toen, boog hij de achterstand toch weer om in een overwinning. Curieus was echter, dat beide spelers drie zetten lang niet opmerkten, dat een loper van Gijs en-prise stond, omdat de dekkende pion gepend stond. Een ondekbaar mat werd door een verkeerde damezet door Gijs op het nippertje vermeden, maar een ver opgerukte pion van Piet beslechtte de strijd. Cor Paans en Paul de Roos vochten een lang en ingewikkeld duel uit, dat waarschijnlijk terecht geen winnaar kende.

 

Alle uitslagen en de stand: Ronde 11.pdf. En volgens Sevilla:

 

 

Op dinsdag 27 november volgt de laatste ronde in de huidige cyclus. Ook op 4 december is er weer een interne ronde en voor 11 december staat rapidchess op de kalender. Dat is één avond na DWD 1 en DWD 3 extern in eigen huis. DWD 2 volgt een week later.

Terug naar boven

Hans Berrevoets & Willem Platje

 

Meer kanshebbers voor de ereplaatsen in DWD-kampioenschap

 

Joop de Jong is nog steeds de koploper, maar Pierre Smeets zit hem op de hielen. Hans Nunnikhoven is opgerukt naar plaats drie in het kampioenschap van De Willige Dame. Kees van ’t Hoff is teruggekeerd in de top tien na, zoals hij dat altijd voor de wedstrijd zegt tegen Johan Went, “een overwinning op een landelijke speler”. Zo liggen de kaarten met nog zes ronden voor de boeg.

 

Joop had tot twee ronden geleden een stuwmeer aan punten meer dan zijn eerste concurrent Pierre Smeets. Hij verloor echter van Pierre en ging er in de tiende ronde tegen Hans Berrevoets (foto) voor zitten. Joop weigerde remise in een stelling, die dat volgens hem wel was. Hij probeerde in een dame-eindspel een eeuwig schaakmechanisme te ontregelen en stond op een bepaald moment op winst. In tijdnood kwam de dreiging van eeuwig schaak echter weer terug en Hans wist de koning van Joop in de verkeerde hoek te krijgen. Pierre Smeets profiteerde half door een remise tegen Marcel Pluymert, die steeds meer in vorm groeit en op plek zes staat in het klassement. Jacques Hennekes moet zich na zijn verliespartij tegen Hans Nunnikhoven herpakken, want ondanks zijn voordeel in hout liet hij Hans de laatste kans.

 

Een mooi duel was er tussen Willem Platje en Gijs van Willigen. Gijs legde eerst uit dat hij in de bieb een boek had geleend over het bouwen van kathedralen als droom van idealen. Soms kost het realiseren van een droom enkele generaties. Gijs maakte echter de droom sneller waar. Willem Platje op zijn beurt, droomde van twee ver opgerukte vrijpionnen, die onweerstaanbaar naar de promotievelden marcheerden. Dat leek ook te gaan gebeuren, maar Willem verzuimde om op tijd profylactische maatregelen te nemen, gaf het loperpaar van Gijs onaanvaardbaar veel ruimte en kwam zo plotseling in een matnet terecht. (Commentaar van Willem achteraf: Ik was even een condoom vergeten…” )

 

Piet Schuller won van Mark van Hulst, die zijn nederlaag met een lach verwerkte. Wim de Graaf kon niet voorbij Willem Weerdesteijn komen. Kees van ’t Hoff van het succesvolle eerste team van Zwijndrecht geeft zijn partijen tegen enkele clubleden altijd een extra dimensie mee. Zo ook tegen Johan Went. Kees begon tijdens de partij steeds meer als een vorst achter de stukken te zitten en won. Anne Meeldijk won met zwart van de altijd aanvallend ingestelde Paul de Roos. Pieter Sandijck liet zich niet verrassen door Cor Paans.

 

Nog twee avonden komt de indeling uit de computer van Jaap Mol voordat de play-offs beginnen. Het is natuurlijk gezellig om in de donkere dagen voor Kerst gewoon rond acht uur op dinsdag naar de poffertjessalon te komen.

 

Overigens heeft de gehele vereniging de komende week ook externe verplichtingen. Het eerste team en het viertal gaan a.s. vrijdag 16 november op reis naar respectievelijk Charlois/Europoort 4 en Spijkenisse Viertal 2. Team twee gaat op maandagavond 19 november naar de Zwarte Pion 1 toe in Sommelsdijk op de Zuid-Hollandse eilanden.

 

Alle uitslagen en de stand: Ronde 10.pdf. En volgens Sevilla:

 

Op dinsdag 20 november zijn er ook in eigen huis weer nieuwe kansen!

Terug naar boven

Hans Berrevoets

 

Leider Joop de Jong geklopt door Pierre Smeets

 

In de negende ronde liep koploper Joop de Jong tegen zijn eerste nederlaag op tegen Pierre Smeets, maar blijft hij duidelijk leiden. Pierre Smeets staat even duidelijk op de tweede plaats. Teunis den Rooijen staat derde na een remise tegen clubkampioen Jacques Hennekes.

 

Zo liggen de kaarten in de top met nog zeven ronden te gaan. Joop en  Pierre namen voor de partij alle tijd en alle rust en na twee uur waren er nauwelijks twaalf zetten gedaan. Uiteindelijk kreeg Pierre toch het initiatief.

 

Nog drie ronden zijn er te gaan, voordat de zogeheten play-offs beginnen. Joop heeft als voordeel dat hij vanaf het begin de ranglijst aanvoerde, zodat zijn volgende tegenstanders van steeds lager in de top tien komen. Daarin staan vooral spelers van het eerste team en Teunis en Hans Berrevoets uit het tweede. Teus Slotboom sr., die gelijkmatig van Marcel Pluymert verloor, is ook nog verrassend top-10 speler. Zoon Teus jr. had een partij met wisselende kansen tegen Hans Berrevoets, maar verloor uiteindelijk nog.

 

Bij de wedstrijd Cor Paans – Kees van ’t Hoff was een speciale verslaggever: Cor zelf meldde, nadat hij een vrijpion had gekregen op de c-lijn: ”Ik moest nog oppassen dat ik, door de ver opgerukte pionnen van Kees op de koningsvleugel en zijn meerderheid daar, niet mat zou gaan. Met de toren op de h-lijn zou dat zo maar kunnen. Door mijn toren te offeren tegen een pion, kreeg ik de kans op promotie.” Door Kees werd toen het remiseaanbod van Cor geaccepteerd. Misschien was de stand winnend voor wit, maar Cor had nog maar drieëneenhalve minuut op de klok.

 

Verassend was verder de overwinning van Koos van Dalen (foto) op Jaap Mol. Anne Meeldijk en Willem Weerdesteijn deelden het punt tegen respectievelijk Piet Schuller en Paul de Roos.

 

Alle uitslagen en de stand: Ronde 9.pdf. En volgens Sevilla:

Terug naar boven

Hans Berrevoets

 

Pierre Smeets rukt op naar de tweede plaats

 

Na acht van de zestien ronden in het kampioenschap van de Willige Dame behoort een tweestrijd tussen koploper Joop de Jong en runner up Pierre Smeets tot de mogelijkheden. Titelhouder Jacques Hennekes besloot het initiatief te pakken door de kwaliteit te offeren tegen Pierre Smeets. Het leek erop dat de dame van Pierre een paard moest blijven dekken, terwijl ander materiaal van Jacques de dame permanent onder vuur nam. Pierre wist zijn verdediging op orde te brengen en kreeg stap voor stap ook (beslissend) initiatief.

 

     

 

Jaques Hennekes (links) en Pierre Smeets

 

Een publiekspartij speelde zich af in box twee tussen Johan Went en Cor Paans. Johan deed ergens een stuk cadeau tegen pionnen en probeerde met de kleintjes op te stomen naar de onderste rij. Cor Paans koos voor een tegenaanval,  dreigde mat achter de paaltjes en begon met de sloop van de pionnenwals. Johan Went herpakte zich echter en had ook meer tijd dan Cor. 1-0 voor Johan uiteindelijk. Willem Weerdesteijn centraliseerde veel stukkenmacht langs de a-lijn en uiteindelijk had Ton van der Breggen geen verdediging meer.

 

Teus Slotboom en Kees van ’t Hoff hadden een gemoedelijke partij, alhoewel Kees slordig met een loper om ging en dus nadeel opliep. Even namen de heren samen geen rookpauze en volgens de speciale verslaggever maakte dat duidelijk dat de spanning opliep. Bij de gezamenlijke volgende rookpauze maakten de spelers duidelijk, dat de waarneming niet op feiten was gestoeld en alleen op toeval was gebaseerd. Ondanks de gezelligheid bleef Teus sr. zijn voordeel behouden en won. Zijn hoge positie na acht ronden in het klassement mag steeds meer opvallend worden genoemd. 

 

Pieter Sandijck hield het er op, dat hij met een nederlaag tegen Marcel Pluymert te weinig had gehad en het was mooi te zien dat deze waarneming tot heerlijke analyses leidde. Wim de Graaf is voor de aanval net als Paul de Roos en hij won wederom. Dat deed ook Piet Schuller tegen Koos van Dalen en Hans Berrevoets tegen Jaap Mol.

 

Uitslagen en stand volgens het “oude” programma:  Ronde 8.pdf. En volgens: Sevilla:

 

Met nog acht ronden voor de boeg blijft Joop de Jong, die een avond andere verplichtingen had, nog duidelijk de man in het geel. Volgende week alweer ronde negen.  

Terug naar boven

Hans Berrevoets

 

Joop de Jong blijft ruim in het geel bij DWD

 

De wedstrijd Joop de Jong – Teus Slotboom jr. trok heel wat belangstelling, want er hing een remise in  de lucht. Helaas voor Teus verheerste Joop het eindspel met aan de twee kanten alleen een dame als hulp voor de koning. Joop bleef dus in het geel. Pierre Smeets won na een lange partij van de zich goed verwerende Teus sr. Jacques Hennekes was onder de indruk van het verzet van Kees van ’t Hoff, die echter op een bepaald moment net een verkeerd plan volgde.

 

Mark van Hulst (foto) viel positief op met een remise tegen Anne Meeldijk. Hans Nunnikhoven had Hans Berrevoets snel onder controle en nam er in totaal 38 zetten voor om het punt zonder gevaar binnen te halen. Cor Paans was als laatste klaar tegen Jaap Mol en pakte het punt. Hij kwam met de schrik vrij, want kort daarvoor dreigde nog een half of heel punt verlies toen hij even de controle leek te verliezen.

 

Er is nog van alles mogelijk natuurlijk, want er staan nog negen ronden op het programma!

 

De uitslagen van de zevende ronde:

 

  1 Joop de Jong          -  Teus Slotboom, Jr    1-0   

  2 Jacques Hennekes      -  Kees van't Hoff      1-0   

  3 Hans Nunnikhoven      -  Hans Berrevoets      1-0   

  4 Teus Slotboom, Sr     -  Pierre Smeets        0-1   

  5 Pieter Sandijck       -  Johan Went           0-1   

  6 Jaap Mol              -  Cor Paans            0-1   

  7 Mark van Hulst        -  Anne Meeldijk        ½-½   

  8 Han van Gorkom        -  Piet Schuller        1-0   

  9 Paul de Roos          -  Koos van Dalen       1-0   

 

Alle uitslagen van voorgaande ronden en de ranglijst uit het reserve-programma: Sevilla:

Terug naar boven

 

 

Joop de Jong slaat een stevig gat en Jaap Verhoef neemt afscheid

 

Joop de Jong (foto links) versloeg gisteren na een langdurig gevecht Hans Nunnikhoven. Door deze overwinning heeft Joop inmiddels flink afstand genomen van het achtervolgende peloton. Het is lang geleden dat het gat na zes rondes zo groot was. Joop bleef na afloop bescheiden en gaf aan dat een kampioenschap nog ver was. Geluiden in die richting konden er wel eens te veel druk op gaan leggen en die situatie wil Joop vermijden. Blijft staan dat Joop na vijf keer winst en een remise wel heel sterk bezig is en dat hij de afgelopen seizoenen regelmatig in de top drie terug te vinden was.

 

Jaap Mol moest al vroeg zijn meerdere erkennen in Teus Slotboom jr. Jaap had twee varianten bekeken waarin hij nog redelijk tegenspel zou kunnen bieden, maar Teus toverde echter een derde mogelijkheid uit de hoed en deze bleek Jaap te machtig. Jacques Hennekes won van Teus S;otboom sr. in een partij waar Jacques over vertelde, dat Teus toch wel heel taai en gedegen tegenspel bood. Maar helaas kon Teus zijn reuzendoderstatus niet vasthouden. Anne Meeldijk greep mis tegen Pieter Sandijck en Pieter benadert door deze winst weer de top tien.

 

Willem Weerdesteijn had een loper tegen wat pionnen voorsprong maar moest tot op het laatst goed oppassen voor Gijs van Willigen. Gijs had vooraf al aangegeven dat hij flink geoefend had en dat was te merken voor Willem. Het was echter net te weinig om Willem te verschalken. Paul de Roos en Han van Gorkom kwamen tot een remise en dat was ook het eindresultaat voor Cor Paans en Piet Schuller. Cor stond al snel een pion voor en dwong Piet aardig in de verdediging . Later in de partij kwam Cor ook een kwaliteit voor en de winst leek voor het grijpen. Helaas werd Cor toen overvallen door een blackout en moest hij vervolgens nog hard strijden voor het halve punt. De remise, die in de laatste 28 seconden van Piet overeen werd gekomen, geeft wel aan dat Piet niet meer zo gemakkelijk van zijn  stuk te brengen is bij een eventuele tijdnood.

 

Jaap Verhoef (foto rechts) speelde zijn (voorlopig) laatste partij in de competitie. Jaap vertrekt maandag naar Oostenrijk en gaat daar flink aan de slag om zijn huisje op te knappen. Jaap had van zijn zwanenzangpartij genoten en hij dankte Marcel Pluymert dat hij door Marcels goede tegenspel er zo'n leuke partij van had kunnen maken. Typisch Jaap! We zullen Jaap en zijn scherpe analyses  gaan missen.

Er is maar een oplossing, Jaap kom a.u.b. regelmatig deze kant op, zodat we weer een avondje van je spel en schaakbeleving kunnen genieten.

 

De uitslagen van de zesde ronde:

 

Hans Nunnikhoven      -  Joop de Jong         0-1   

Teus Slotboom, Sr     -  Jacques Hennekes     0-1   

Jaap Mol              -  Teus Slotboom, Jr    0-1   

Jaap Verhoef          -  Marcel Pluymert      1-0   

Cor Paans             -  Piet Schuller        ½-½   

Anne Meeldijk         -  Pieter Sandijck      0-1   

Gijs van der Willigen -  Willem Weerdesteijn  0-1   

Paul de Roos          -  Han van Gorkom       ½-½   

Koos van Dalen        -  Ton van der Breggen  1-0   

 

Ranglijst (Normal Ranking) in Sevilla:

 

Maandag a.s. spelen het eerste team en het viertal een externe wedstrijd. Dinsdag 16 oktober  is er snelschaken!

Terug naar boven

Cor Paans

 

Twee Slotboomen in de top vijf van DWD!

 

Na vijf ronden kampioenschap DWD staan er twee Slotboomen in de top vijf! Dat is een markant feit. Teus sr. staat zelfs met vier uit vijf een plek boven Teus jr.  Dat Teus de junior hoog staat, is eerder vertoond. Hij haalde al een keer brons. Senior schijnt, volgens doorgaans welingelichte bronnen, zelfs een trainer te hebben, die als Dolf in de schaakwereld bekend staat. Teus sr. lijkt nu gemotiveerd en geconcentreerd te zijn om spelers te kloppen, die vorig jaar nog bekend stonden als landelijke spelers. Vorige week was Jaap Verhoef de man van dienst, die het punt inleverde.

 

  

 

Drie winnaars uit de vijfde ronde v.l.n.r. Teunis den Rooijen, Hans Nunnikhoven en schaakpredikant Kees van ’t Hoff.

 

Tijdens de rookpauze in de keuken waren dinsdag de naschokken tussen Teus sr. en Jaap nog voelbaar. Jaap Verhoef vertelde zijn tegenstander in de vijfde ronde, Anne Meeldijk, zelfs aan het begin dat hij weergaloos was verslagen door sr. Anne Meeldijk kon daaruit geen moed putten, want Jaap toverde in enkele minuten een huisvariant op het bord, die snel het punt opleverde.

Intussen had Teus sr. volgens lessen, die Naomi Snikkers ook de jeugd bijbrengt, al het loperpaar tegen Johan Went in stelling gebracht. Teus bleef rustig, uiterlijk kalm en vol concentratie en Johan moest de partij opgeven. Zelfs Kees van ’t Hoff, die Pieter Sandijck versloeg, liet blijken daardoor verrast te zijn: ,,Teus heb je van Johan Went gewonnen”.  Teus jr. bleef uiteindelijk tegen Teunis den Rooijen een pion achter en zag zijn vader in het klassement passeren.  Volgens andere bronnen ligt de stand na vijf ronden kampioenschap DWD vanavond naast het bord van Teus jr., zodat het gezin mee kan genieten van de amicale,sportieve competitie tussen  vader en zoon. Teus jr. wordt zo in elk geval opgeladen voor DWD 2 dat vrijdag speelt.

 

Naast het duo Johan – Teus sr. was de gele trui de inzet tussen Jacques Hennekes en koploper Joop de Jong. Jacques liet na enige tijd in de keuken optimistische signalen horen en op het bord had hij al een gezonde pion meer. Joop de Jong verhoogde echter de concentratie en misschien liet die Jacques wel een beetje in de steek. Een verslaggever naast het schaakbord meldde het volgende:  ,,Jacques ging toch nog de snuifdoos in tegen Joop. Door een paardvork verloor Jacques zijn loper. En Joop speelde dit op zijn Joops keurig uit.” Kortom: Joop de Jong blijft zeer duidelijk de koploper.

 

Marcel Pluymert kwam ook een pion voor tegen Hans Nunnikhoven, die alle verloven introk en de concentratie opvoerde. Mogelijk deed Marcel dat niet, had hij het punt wellicht mentaal al geteld, maar juist hij moest het punt inleveren. Kees van ’t Hoff staat inmiddels op 2 uit 2 door een lange strijd tegen Pieter Sandijck, die zijn aanvallende stelling langzaam zag verzanden in een mindere positie. Bij de in de totaal tien partijen waren verder geen verrassingen meer te noteren. Alleen Wim de Graaf stond minstens gelijk tegen Hans Berrevoets, maar wikkelde naar een verloren lopereindspel af.

 

De uitslagen van de vijfde ronde:

 

Joop de Jong        - Jacques Hennekes      1-0

Teus Slotboom, Jr   - Teunis den Rooijen    0-1

Marcel Pluymert     - Hans Nunnikhoven      0-1

Johan Went          - Teus Slotboom, Sr     0-1

Pieter Sandijck     - Kees van't Hoff       0-1

Jaap Verhoef        - Anne Meeldijk         1-0

Hans Berrevoets     - Wim de Graaf          1-0

Piet Schuller       - Paul de Roos          1-0

Cor Paans           - Gijs van der Willigen 1-0

Ton van der Breggen - Mark van Hulst        0-1

 

Op 9 oktober is alweer de zesde ronde! Aanmeldingen voor het dertiende Witten Haen toernooi blijven mogelijk!

Terug naar boven

 

 

Het was weer een avondje Slotboom

 

Joop de Jong en Jacques Hennekes staan aan de kop van het klassement na vier ronden kampioenschap van de Willige Dame. Het was op 25 september in poffertjessalon Visser echter vooral een avondje Slotboom. Overigens werd dat in alle rust gevierd, want Remco van Vaalen speelde een externe wedstrijd vooruit tegen de kopman van Rokado (remise). Frank Verkooyen was de gezellige opponent, die zich thuis voelde in de DWD-sfeer.

 

Daarom werd ook in alle rust Kees van ’t Hoff begroet door Cor Paans en de leden. Kees was weer hersteld en zat als een vorst achter zijn bord tegen Piet Schuller.

 

         

 

Teus Slotboom jr en Teus Slotboom sr. De punten bleven in de familie.

 

Maar misschien heette de echte vorst wel Teus Slotboom Sr. Hij schijnt, volgens bronnen, aan externe training te doen. Jaap Verhoef was zijn tegenstander. Jaap is altijd scherp en boekt goede resultaten. Hij zag alleen één Slotboomzet over het hoofd en verloor. Dat was een sensatie. Zoon Teus jr. voegde er nog een zege bij tegen Pieter Sandijck, dus de familie vertrok zacht glimlachend. Thuis aan de Noordendijk is er volgens andere bronnen nog een glaasje op gedronken.

 

Naomi Snikkers was snel klaar met Hans Berrevoets, die door één tempo-versnelling definitief op het verkeerde been stond. Onze andere verslaggever meldt: Anne Meeldijk stond een kwaliteit achter in het eindspel tegen Wim de Graaf, maar door een aftrekschaakje won Anne een volle toren. Anne accepteerde het remiseaanbod van Wim gaarne: Anne had nog één minuut op de klok. Koploper Joop de Jong en Marcel Pluymert maakten er een langdurig gelijkwaardig gevecht van. In de laatste fase gunde Marcel Joop echter een niet te missen kans. Bij de uitslagen kan worden geconstateerd dat Johan Went knap remise speelde.

 

De uitslagen van de vierde ronde:

 

Marcel Pluymert     - Joop de Jong        0-1

Jacques Hennekes    - Jaap Mol            1-0

Teus Slotboom, Jr   - Pieter Sandijck     1-0

Hans Nunnikhoven    - Johan Went          ½-½

Teus Slotboom, Sr   - Jaap Verhoef        1-0

Naomi Snikkers      - Hans Berrevoets     1-0

Pierre Smeets       - Tabitha Snikkers    1-0

Kees van't Hoff     - Piet Schuller       1-0

Wim de Graaf        - Anne Meeldijk       ½-½

Paul de Roos        - Ton van der Breggen 1-0

Willem Weerdesteijn - Koos van Dalen      1-0

Terug naar boven

Hans Berrevoets en Cor Paans

 

Twaalf partijen in de derde ronde

 

De gele trui ging na de derde ronde naar naar Joop de Jong, die in  een lang schaakgevecht Johan Went versloeg. Marcel Pluymert bleef wel in de buurt, na zijn snelle en mooie zege op Paul de Roos, die hem in de vorige competitie nog had geklopt. Zo was na 3½ uur de stand in een avond met weer ouderwets twaalf (!) partijen op het rooster. Dat is een mooi opkomstcijfer en dat brengt het gemiddeld aantal partijen weer op tien per avond. De wedstrijdleider moest zichzelf uitroosteren om een laatkomer nog een partij te gunnen, maar hij zal ongetwijfeld de volgende keer zeggen: Tijd is tijd. Kortom: Wie geen bericht geeft en na 20.14 binnen loopt, mag een avond toeschouwer zijn.

 

Van achter de bar had vooraf Cor Paans als voorzitter gewezen op het Den Witten Haentoernooi van 22 oktober. Kees van ’t Hoff noteert volgende week dinsdag op de club graag de namen van deelnemers. Een avond eerder zal het eerste viertal oftewel ons derde team onder leiding van Piet Schuller naar De IJssel gaan. De basisopstelling is gelijk aan het succesvolle debuutjaar met ook RSB-Secretaris Willem Platje erbij.

 

De verschillen zijn in de top nog klein, maar achter Joop en Marcel deed Teunis den Rooijen goede zaken door Hans Berrevoets weer eens te trakteren op een nederlaag.  Het was een kwestie van initiatief pakken en vasthouden. Pieter Sandijck staat ook hoog door een winst op Han van Gorkom.

 

Kees Klok en Hans Verberg, de wereldverkenners, waren snel klaar. Kees offerde of deed een stuk cadeau. Hans Nunnikhoven en Pierre Smeets kwamen snel op remise uit. Een vast duel met een vaste opening met veel theorie en praktijkervaring is altijd de partij tussen Jaap Verhoef en Naomi Snikkers. Ditmaal leverde de overhoring een remise op. Zus Tabitha versloeg instructief Ton van der Breggen . Door hun beider studies zullen de twee zussen minder tijd hebben voor het schaken bij DWD.

 

Teus Slotboom sr. kondigde aan dat er tegen Piet Schuller wat te gebeuren stond. Na enige uitstel van de aanval, vielen de stukken van Piet Teus sr. één voor één toe. Cor Paans en Willem Weerdesteijn namen ook alle tijd en Cor won. Mark van Hulst speelde onbevangen op de aanval tegen Teus Slotboom jr, die wel van dat speltype houdt en toch won. Anne Meeldijk verloor van Jacques Hennekes, maar volgens het publiek ging Jacques dat niet gemakkelijk af. Objectieve feiten leveren alleen de bespreking van de partij op.

 

De uitslagen van de derde ronde:

 

1 Marcel Pluymert      - Paul de Roos        1 - 0

2 Pierre Smeets        - Hans Nunnikhoven    ½ - ½

3 Joop de Jong         - Johan Went          1 - 0

4 Kees Klok            - Hans Verberg        0 - 1

5 Mark van Hulst       - Teus Slotboom, Jr   0 - 1

6 Pieter Sandijck      - Han van Gorkom      1 - 0

7 Anne Meeldijk        - Jacques Hennekes    0 - 1

8 Piet Schuller        - Teus Slotboom, Sr   0 - 1

9 Jaap Verhoef         - Naomi Snikkers      ½ - ½

10 Tabitha Snikkers    - Ton van der Breggen 1 - 0

11 Teunis den Rooijen  - Hans Berrevoets     1 - 0

12 Cor Paans Willem    - Weerdesteijn        1 - 0

 

Aanstaande dinsdag 25 september de vierde ronde en op vrijdag 28 september mag DWD 1 naar Rokado, dat in de Hoeksche Waard in een kerk speelt! Daar hebben wij ook ervaring mee!

Terug naar boven

Hans Berrevoets

 

Marcel Pluymert voor de eerste keer in het geel van DWD

 

De verschillen zijn klein, na twee ronden in het DWD-kampioenschap, maar Marcel Pluymert draagt voor de eerste keer het geel. Johan Went en Jaap Mol volgen op de plaatsen twee en drie.

 

Zo rolde rond twaalf uur de stand uit de computer van Jaap Mol. Voor de indeling had Cor Paans nog de tijd om te wijzen op der komende wedstrijden van DWD 1 (uit eind september op vrijdag tegen Rokado) en DWD 2 (op 5 oktober op bezoek bij Capelle). De spelers zijn al geïnformeerd.

 

Op negen borden werd geschaakt. Marcel klopte tweede teamspeler Teus Slotboom jr. in een toreneindspel, wat toch iets lastiger te winnen bleek dan dat het halfweg de wedstrijd leek. Toch oogde Pluymert jr, die Pluymert sr, zou kunnen treffen in de hoogste klasse van de RSB, vol zelfvertrouwen. Hij was dan ook de hoogst geëindigde speler van De Willige Dame in het altijd gezellige Peter van der Laarstoernooi waar overigens ook Koos van Dalen goed speelde.

 

Johan Went had overigens de eerste primeur van de avond. Meestal trekt Piet Schuller een hele avond uit voor zijn partij, maar ditmaal gaf hij snel vrije doorgang. Daarvoor hadden Kees Klok en Han van Gorkom (Kees links op de foto) al tot een remise besloten  en aan de bar nagedacht over de halve eeuw dat zij elkaar al vriendschappelijk mogen meemaken.

 

Paul de Roos complimenteerde Jaap Mol hartelijk met zijn goede winstpartij. Jaap had Paul snel een stuk afhandig gemaakt en controleerde verder de wedstrijd. Pieter Sandijck bleef goed op de baan door goed uit de opening te komen tegen titelhouder Jacques Hennekes (remise). Dat werd ook na harde strijd de uitslag tussen Hans Berrevoets en Pierre Smeets. Een interessante partij speelde Teunis den Rooijen tegen de solide Joop de Jong, die vlot de investering van een stuk van Teunis accepteerde voor vrije centrumpionnen. Het was een wedstrijd, die een lange nazit verdiende. Teus Slotboom sr. versloeg Koos van Dalen en Cor Paans was laat klaar maar zonder score tegen Wim de Graaf, die met concentratie speelde.

 

De uitslagen van de tweede ronde:

 

Teunis den Rooijen - Joop de Jong      ½-½

Hans Berrevoets    - Pierre Smeets     ½-½

Jaap Mol           - Paul de Roos      1-0

Teus Slotboom, Jr  - Marcel Pluymert   0-1

Johan Went         - Piet Schuller     1-0

Jacques Hennekes   - Pieter Sandijck   ½-½

Han van Gorkom     - Kees Klok         ½-½

Wim de Graaf       - Cor Paans         1-0

Koos van Dalen     - Teus Slotboom, Sr 0-1

 

Op 18 september, op Prinsjesdag, alweer ronde drie. De verwachting is dan dat vakantiegangers hun eerste partijen gaan spelen

Terug naar boven

Hans Berrevoets

 

Vier remises en een historische toespraak van Cor Paans

 

De eerste speelavond in poffertjessalon Visser leverde vier remises, een historische toespraak van voorzitter Cor Paans (zie foto) en nog de afwezigheid van enkele favorieten op. Cor wees op de dertigste jaargang waaraan de competitie begint. In september 2013 is het dertig jaar geleden dat in huiskamersfeer werd begonnen door de Willige Dame. In 1987 volgde na de huiskamer- en café Avontuurperiode de verhuizing naar Visser. Jan de Heer en Erik Wetselaar waren kampioenen uit de voor-Visserperiode. Daarna begon vooral het tijdperk Jaap Mol.

 

Jacques Hennekes is nu de titelverdediger, die nog niet in actie kwam. Dat gold ook Naomi en Tabitha Snikkers, Kees van ’t Hoff en Jaap Verhoef. Volgende week dinsdag op 11 september beginnen zij aan de 59ste competitie.

 

Op het infobord in Visser hing ook al de (nieuwe) indeling van de drie externe teams. Cor Paans deelde mee dat het viertal  thuis tegelijkertijd zal spelen met team 1. Altijd moeilijk is de startwedstrijd en zeker als de lange reis naar Rokado wordt gemaakt op de laatste vrijdag van de maand september. Teamleider Hans Nunnikhoven zal komende dinsdag beginnen met het uitnodigen van de spelers. Team 2 onder leiding van Johan Went en Hans Berrevoets zal op 5 oktober afreizen naar Capelle 1, eens spelend in de meesterklasse. Toen Groothoofd naar de KNSB competitie promoveerde in 1986, was Capelle toonaangevend door een modern jeugdbeleid. Vader en zoon Van Dijk waren bekende namen in die tijd.

 

In de interne competitie waren enkele vier puntenwedstrijden, die in remise eindigden: Hans Nunnikhoven – Teunis den Rooijen en Johan Went – Marcel Pluymert. Volgens de waarnemers moest Marcel wel even de turbo aanzetten om toch in een eindspel van drie pionnen tegen een paard te kunnen uitkomen, want Johan controleerde lang de e-lijn.

 

Hans Verberg was er weer even en tekende met Piet Schuller de vrede en zo deden ook Mark van Hulst en Paul de Roos, die nog even onthulde eind september 2013 graag te willen stil staan bij zijn 75ste verjaardag! Zijn vader, die in het liedboek van de kerken staat, werd honderd jaar geleden geboren.

 

De uitslagen van de eerste ronde:

 

Teus Slotboom sr   - Teus Slotboom jr    0-1

Piet Schuller      - Hans Verberg        rem

Paul de Roos       - Mark van Hulst      rem

Johan Went         - Marcel Pluymert     rem

Joop de Jong       - Wim de Graaf        1-0

Hans Nunnikhoven   - Teunis den Rooijen  rem

Anne Meeldijk      - Cor Paans           1-0

Hans Berrevoets    - Willem Weerdesteijn 1-0

Pierre Smeets      - Koos van Dalen      1-0

 

Voor de wedstrijdleiding is en blijft het prettig, als uiterlijk om 20.15 uur de nieuwe indeling op het bord hangt. Dus tot uiterlijk 20.10 op 11 september!

Terug naar boven

 

Hans Berrevoets

 

Meer schaak- en ander nieuws op www.tomsschaakboeken.nl