Schaaksociëteit  DE WILLIGE DAME 2009-1

 

bezorgd door www.tomsschaakboeken.nl 

 

ALGEMENE INFO+ADRES + PARKEREN !!

AGENDA

NIEUWS

KAMPIOENSCHAP DWD

LUNCHSCHAAK VOORJAAR 2009

TEAMWEDSTRIJDEN 2008/2009 (2)
PARTIJEN

HISTORIE
VISSER’S POFFERTJESSALON  

ARCHIEVEN

 

 

De sociëteit komt bijeen in

VISSER’S POFFERTJESSALON
Groenmarkt 9 bij Scheffersplein


25.05.09 Laatste Nieuws(brief)

19.05.09 Eresimultaan door kersverse kampioen Pierre Smeets met score 73½ %

06.04.09 Schaaksocieteit De Willige Dame mag promoveren

14.01.09 Veel DWD-leden actief in het Corus Chess Tournament

09.01.09 Pierre Smeets snelschaakkampioen in nieuwjaarstoernooi

 

 

AGENDA 2009

 

Het Kampioenschap, het Lunchschaak en de thuiswedstrijden van De Willige Dame (behalve van Combiteam 3) worden natuurlijk gespeeld in:

VISSER’s Poffertjessalon, Groenmarkt 9, Dordrecht.

De volledige indeling van de teams en de wedstrijdprogramma’s van de RSB staan op de RSB/site

 

 

Woensdag  27 mei   12:30u  Lunchschaak Ronde 18

Woensdag   3 jun   12:30u  Lunchschaak Ronde 19

Woensdag  10 jun   12:30u  Lunchschaak Ronde 20 en Prijsuitreiking

 

Dinsdag    8 Sep   20:00u  Nieuwe ronde Nieuwe kansen!

 

Eresimultaan door Pierre Smeets
Score 73,5 %

 

 

Kampioen Pierre Smeets (rechts op de linker foto) gaat het straks opnemen

 tegen ca. 16 bezoekers van de Schaaksociëteit De Willige Dame.

V.l.n.r. Johan Went, Teunis den Rooijen, Pierre Smeets,

Juan Garcia, Teus Slotboom Sr en Jr.  *)

 

 

19.05.09

Om kwart over acht waren alle borden bezet voor de traditionele eresimultaan door de kersverse kampioen van De Willige Dame.

 

Pierre Smeets was dit jaar ongenaakbaar en stond zelfs geen halfje af. 100% dus en petje af. Ab-Actis-Thesaurus (Secretaris-Penningmeester)  Jaap Mol feliciteerde – Praeses Cor Paans was op werkweek met zijn school -  de kampioen met het schitterende resultaat en reikte hem de bijbehorende beker uit. Hans Berrevoets – eveneens afwezig – houdt zijn tweede prijs vanzelfsprekend te goed. De derde prijs ging volkomen verdiend naar Teus Slotboom Jr.

 

Vevolgens begon Pierre  in hoog tempo aan zijn rondjes langs de borden.

 

 

 

Cafeïne is uitstekende doping voor den schaakspeler:

v.l.n.r. Kees Klok, Willem Weerdesteijn, Henriëtte Kros,

Francijna en Paul Wijnhoven

 

20.05.09 00.20 Laatste nieuws van Jaap Mol:

 

Pierre heeft in een zeer hoog tempo een score van 73,5% gehaald!
Hij verloor van Hans Verberg,Teus Slotboom jr en Teunis den Rooijen.
Paul de Roos, Anne Meeldijk en Johan Went wisten hem op remise te houden.
Pierre was iedere beurt zo snel weer aan het bord, dat hij in een recordtijd klaar was. De teller stopte uiteindelijk op 12½ tegen 4½ in het voordeel van Pierre. We waren allemaal keurig op tijd thuis……

 

*) Door een storing aan het fototoestel zijn er helaas geen geschikte foto’s beschikbaar van de simultaan zelf. tvb

 

"Schaaksociëteit de Willige Dame

mag promoveren"

 

06.04.2009

De website www.dordrecht.net volgt schaaknieuws op de voet. Ook www.tomsschaakboeken.nl is actief. Naast de historische match Jansen - Van der Willigen, op 14 april bij Dordrecht, is er aandacht voor de mogelijke promotie van de schaaksoos de Willige Dame. In een oplage van 60.000 exemplaren kwam dit verhaal huis-aan-huis in De Stem van Dordt:

 

DORDRECHT -  Een unicum in de Dordtse schaakwereld. Schaaksociëteit de Willige Dame, opgericht in 1983, mag voor de eerste keer promoveren naar de landelijke competitie. De schaaksfeer staat voorop bij deze bijzondere sociëteit. Daarom is het altijd opvallend als er bijzondere sportieve resultaten worden neergezet.

 

Daarom mocht in passende stijl praeses voor het leven - Cor Paans – (zie foto) van achter de bar in de speellokaliteit poffertjessalon Visser de promotie bekend maken.

 

De Willige Dame had een ongekend succes geboekt in de hoogste regionale klasse. ,,Eén wedstrijd voor het einde van de competitie is het team onder leiding van playing captein Hans Nunnikhoven al zeker van de tweede promotieplaats", aldus de voorzitter tot de leden. De concurrentie staat op drie (!) punten achterstand en dat komt mede omdat kampioen Charlois/Europoort 1 uit Rotterdam alleen tegen de Dordtenaren op een gelijk spel bleef steken.

 

De prestatie is extra opvallend. Twee seizoenen geleden degradeerde het team nog naar de eerste klasse. Direct daarna werd de weg terug ingeslagen naar de hoogte klasse. Dat betekent dus nu voor de Dordtenaren twee promoties op rij.

 

Schaaksociëteit de Willige Dame kan dus in het seizoen 2009-2010 op dezelfde sportieve hoogte gaan spelen als de eerste teams van schaakclub Dordrecht en van schaakclub Sliedrecht. Zoiets stond niet in de schaakplannen van de Willige Dame, dat als schaaksociëteit altijd de hoogste klasse van het distrikt als plafond wilde zien. ,,We bekijken nu", aldus Paans, ,,of er voldoende draagvlak is om de stap naar de landelijke KNSB-competitie te zetten." 

 

Mede door de sfeervolle en unieke speelgelegenheid poffertjessalon Visser heeft het schaakgezelschap altijd een eigen sfeer kunnen nastreven en behouden. De vereniging noemt zich geen schaakclub, maar een schaaksociëteit. Deze schaakvorm heeft overigens vanaf de negentiende eeuw bij schaken in Dordrecht. De formule wordt mede bepaald door de maximale omvang van de poffertjessalon Visser, dat door een historische inrichting op veel bezoekers een onuitwisbare indruk maakt. Oude foto's aan de muur laten ook een oud Dordrecht zien, met bijvoorbeeld op de dicht gevroren rivier van de Oude Maas auto's op het ijs.

  

Inmiddels doen 35 mensen aan het clubkampioenschap mee van de Willige Dame met in beginsel maximaal veertien partijen per avond.  Onder de vaste deelnemers zijn ook drie vrouwen, Arika van der Water, Henriëtte Kros en Francijna van Wijnhoven. Dat is op landelijke schaakgebied een hoog aantal damesschaaksters!

 

Ook schakers die in het verleden al uitkwamen in de landelijke competitie, waarderen de bijzondere schaaksfeer en de eigen competitie van de Willige Dame in Visser. Tweevoudig clubkampioen Pierre Smeets staat momenteel aan de leiding met een ongekende honderd procent score voor de Zwijndrechtspelers Kees van 't Hoff en Teus Slotboom jr. 

 

Vijftien jaar terug begonnen spelers zoals Joop de Jong, Gerrit de Wolf, Hans Berrevoets en Theunis den Rooijen in de laagsten klassen van het distrikt met het succes-team. Zij spelen nog steeds mee en ook Pierre Smeets, Freek Schouten, Hans Nunnikhoven, Jaap Verhoeff en Remco van Valen zijn vaste waarden in het team. ,,We promoveren altijd met elkaar en we degraderen met elkaar. We zijn het team van een schaaksoos. Dan is sfeer belangrijker dan punten maken, alhoewel we wel gemotiveerd ons best doen."

 

Deze formule heeft er wel voor gezorgd dat de Willige dame vanuit het haast historische Visser een geheel eigen plek heeft verworven in de Nederlandse schaakwereld. Inmiddels heeft de schaaksoos zelfs een tweede en derde team. Praeses Cor Paans is er dan ook trots op dat team 2 zich voor de tweede keer heeft weten te handhaven in de tweede klasse van de RSB.

 

Het aantal aktieve leden is ook de laatste jaren behoorlijk gesteden. Groei is echter geen doelstelling voor de Willige Dame. De schaakplek in poffertjessalon Visser bepaalt de schaakmogelijkheden van de schaaksoos en uitbater Jaap Mol is in allerlei rollen actief om het schaken zo te bevorderen. Mol is in vijftig competities al tien keer voor al zijn klanten geeindigd. Mol is dan ook recordhouder kampioen van de Willige dame.

 

De laatste jaren moet hij de eer aan anderen laten. Mol staat nog wel in de top 10 van de club. Elke nieuwe competitie is vaak ook een open strijd. Jaap Verhoef was de Koning twee competities geleden. De vorige competitiestrijd werd Hans Nunnikhoven kampioen voor Hans Berrevoets en Gerrit de Wolf. Ze staan nu nog bescheiden rond de tiende plaats geklasseerd en tot de verrassingen van deze competitie behoren naast Smeets, van 't Hoff en Slotboom jr. ook Anne Meeldijk, Wim Vink en Cor Paans.

 

De ranglijst is vaak in beweging en passend in de traditie van de schaaksoos wordt zelden iemand twee keer achter elkaar kampioen. Het eerste team heeft in elk geval één traditie doorbroken: Twee promoties op rij werden binnen gehaald en de weg naar de landelijke competitie ligt open.

 

Dat is ook een historisch gegeven. Alhoewel er in de stad al langer dan 120 jaar aktief wordt geschaakt, was er alleen tussen 1986 en 2001 naast Dordrecht een tweede club - Groothoofd - op landelijk niveau te vinden. Wat dat betreft, is voor de Willige dame promoveren dubbel uniek en zal dat nog passend worden gevierd om de eigen stijl te handhaven.

 

Hans Berrevoets

 

 

NIEUWSBRIEF

25.05.2009

*DWD op reces maar lunchschaken gaat nog even door

*Het lunchschaken op de woensdagmiddag gaat nog even door vanaf half één in poffertjessalon Visser

*Nog drie ronden lunchschaak te gaan

*De lokaliteit van de Willige Dame gaat van 14 juni tot en met 14 juli dicht ivm de gebruikelijke zomervakantie

*Schaaksoos de Willige Dame is na de eresimultaan van kampioen Pierre Smeets al met reces gegaan

*De tweede dinsdag van september komen de borden in Visser weer op tafel*

 

13.05.2009

*Vandaag op www.tomsschaakboeken.nl: DWD ziet af van promotie naar de KNSB competitie

* Record aantal deelnemers intern: 34 mensen actief

* Eindstand aan de top: 1. Pierre Smeets, 2. Hans Berrevoets en 3. Teus Slotboom jr.

* Teus jr. voor de eerste maal op erepodium

* Paul de Roos, Jaap Mol en Cor Paans alle interne avonden aanwezig

* 13 mei: half één lunchschaken

* Slotavond dinsdag 19 mei met Smeets eresimultaan

* Vakantie tot de TWEEDE dinsdag van september

* Morgen eerste avond Drechtstreekkampioenschap: Mark van Hulst weet er meer over!!

* Eerste ronde bye of één bye in de eerste VIJF ronden is mogelijk *

 

10.05.2009

* DINSDAG 12 mei laatste ronde kampioenschap DWD

* Dinsdag 19 mei DERDE Pierre Smeets simultaan en slot seizoen 2008/2009  

* Goed resultaat Sliedrecht 1 in de KNSB, hulde dus

* Jeugd D4 net niet

* Nieuws op www.tomsschaakboeken.nl en regio nieuws bij www.dordrecht.net

* DWD promoveren naar de KNSB, dat is de vraag

* Lunchschaken woensdag 13 mei Visser

* Visser is vakantievieren tussen 14 juni en 14 juli, dus even geen poffers

* Nieuw seizoen DWD tweede dinsdag september, een traditie *

 

29.04.2009

* Pierre Smeets wordt de nieuwe clubkampioen van schaaksoos de Willige Dame: lees vandaag www.dordrecht.net (sport) en natuurlijk www.tomsschaakboeken.nl

* Een gelukwens!

* Theoretisch  zou Pierre Smeets nog twee keer kunnen verliezen en Teus Slotboom jr. (dé kandidaat voor zilver) twee keer kunnen winnen, maar Pierre komt niet in (schaak) actie in ronde 14 en 15!

*  Dinsdag 5 mei: Ronde 14 en verder om zilver en brons

* Praeses Cor Paans zoekt naar meer externe spelers voor de Willige Dame en vooral om door te kunnen gaan in samenwerking met Zwijndrecht in team 3.

* Beslissing over promotie van DWD 1 naar KNSB competitie ja of nee kan rond 12-15 mei vallen

* Schaaknieuws op www.tomsschaakboeken.nl

* Voorzet Dordtse historische Kalender met vier schaakfeiten. Lees hierover op www.dordrecht.net *  

 

22.04.2009

*Teus jr. Slotboom knap naar 8 uit 10 en zie zijn positie ook op www.tomsschaakboeken.nl

* Nog drie rondes op drie komende dinsdagen!

* RSB zoekt bestuursleden en denkt na over schaaktoekomst.

* Zie bericht van onze voorzitter Teun Koorevaar: RSB Bestuursmemo mei vergadering 2009 http://www.r-s-b.nl/AV-RSB/Bestuursmemo2009.pdf

* Lunchschaken alleen nog vandaag en dan TWEE vrije woensdagen!

* Francijna wint taart en zie dat ook bij Tom.

* www.tomsschaakboeken.nl blijft populair *

 

15.04.2009

Op www.tomsschaakboeken.nl alles in beeld over de erematch Leo Jansen/Adri vd Willigen

* De RSB-site meldt nog de derde prijs van het snelschaak-viertal van DWD. De prijs is gisteravond in Visser aangekomen via de handen van teamcaptain Jan Molema

* Intern beginnen de vier laatste finalewedstrijden vanaf as dinsdag 21 april!

* Het schema op www.tomsschaakboeken.nl loopt met de interne partijen door tot 12 mei!

* Teus jr. en Kees van 't Hoff blijven knap op twee en drie en eerste teamspelers rukken op.

* Dordtse nieuws op www.dordrecht.net. *

 

13.04.2009

*Vier schaakfeiten in Dordtse historische kalender te zien op www.dordrecht.net)

*Dinsdag 14 april om half acht opening historische partij Van der Willi­gen/Jansen bij schaakclub Dordrecht met toespraken van Gert Zwartjes en Hans Berrevoets

* 20.15 uur: elfde schaakronde bij De Willige Dame en laatste voor de play-offs!

* Zaterdag 18 april nog schaken in de Alblasserwaard

* Alle schaaknieuws ook op www.tomsschaakboeken.nl *

 

08.04.2009

*Aanstaande dinsdag 14 april de laatste ronde voor de play-offs in kampioenschap DWD

* Henriette Kros valt op met alweer een overwinning: Zie verslag 08-04-2009 op www.tomsschaakboeken.nl

* www.dordrecht.net voor nieuws dichtbij olv Hans Huisman

* Pierre Smeets intern op goud

* Zes DWD 1 spelers in de top 10, maar Zwijndrecht blijft nog op zilver en brons staan

* Kampioenschap gaat door tot half mei week-aan-week! welkom

* Zoals bekend begint het nieuwe seizoen altijd de tweede dinsdag van september, want de koningin spreekt de derde dinsdag van september

* op www.tomsschaakboeken.nl ook reactie op komend aftreden zeer gewaardeerde RSB-voorzitter Teus Koorevaar *

 

04.04.2009

* DWD 1 sluit af met winst en prachtige score van Joop de Jong 6,5 uit 8

* Pierre, Jaap, Gerrit  en Hans ook goed in de plus

* Veel Willige Dame op de sportpagina van de Stem van Dordt dit weekeinde.

* Ook in de rubriek sport van www.dordrecht.net

* Verslag natuurlijk op www.tomsschaakboeken.nl

* Promoveert DWD naar de KNSB of niet? Dat is de vraag! *

 

01.04.2009

* Op www.tomsschaakboeken.nl Berrevoets/Platje verslag interne competitie

* Pierre Smeets ook op www.dordrecht.net zichtbaar naar negen uit negen

* Kees van 't Hoff en Teus Slotboom jr. duidelijk voor zilver en brons

* Daarna volgt vanaf plek vier al het peloton met daarvan aan kop Teunis den Rooijen en Hans Berrevoets

* Top drie boekt 21 winstpartijen uit 26 wedstrijden! Uniek!

* Dordtse historische kalender zie ook www.dordrecht.net

* Dinsdag 14 april: De erematch tussen Leo Jansen en Adri van de Willigen bij schaakclub Dordrecht! *

 

25.03.2009

* Vandaag op www.tomsschaakboeken.nl: volop strijd om zilver en brons in kampioenschap De Willige Dame

* Op de sportpagina van  www.dordrecht.net:  Pierre Smeets in één lijn naar schaaktitel de Willige Dame

* Verrassende zeges bij DWD van Cor Paans, Willem Platje en Henriette Kros en alweer een knap paardspel van Jaap Mol

*  DWD denkt na over wel of niet promoveren naar de landelijke (KNSB) competitie. Het gaat om - zoals dat heet – “voldoende draagvlak” (vaste selectie, voldoende invallers)

* In 1994 was de doelstelling van Joop de Jong, Gerrit de Wolf en Hans Berrevoets om eens de promotieklasse te halen: Nu mag het zelfs ietsje meer zijn, eventueel!

* Meer natuurlijk ook op www.tomsschaakboeken.nl

* Kees Klok pleit voor Jacques Perk, de dichter van de Tachtigers.

* Zie hem ook onder nieuws op www.dordrecht.net *

 

Veel DWD-leden actief in het

Corus Chess Tournament

 

14.01.09

Het aantal schakers met een band met de Willige Dame en Dordrecht, dat zich laat zien in het Coruschess, stijgt!  Het is dan ook altijd gezellig toeven in Wijk aan Zee tegen de zee en de duinen aan.

Van donderdag 22 januari tot en met zondag 25 januari komt een afvaardiging in actie in het NK voor journalisten. Hans Berrevoets is vanaf 1988 van de partij. Ook Jan Sulman, die in de nieuwe DWD-competitie gaat meedoen, zal zijn krachten meten met veel goede bekenden. Paul de Roos zal mogelijk afzegging i.v.m. zijn verjaardag.

 

Een mooi plaatje uit het Corus Journalisten Kampioenschap 2008

Hans Berrevoets (links) in de eerste ronde tegen Jan Sulman.

 Beiden sturen met grote regelmaat bijdragen voor deze site.

Dat geldt ook voor deelnemer Wim Roodnat.

Jan verzorgt het nieuws van de uiterst succesvolle jeugd van

NUVEMA-D4 te Oosterhout.

 

Hans speelt vaak mee in de top van het klassement en bereikte al meermalen de ereplaatsen. Zijn laatste echte titel dateert al weer vanaf 1998! Ook oud-Dordtenaar Gerard Bons en Wim Roodnat van Papendrecht/Alblasserdam zullen in dit toernooi aanschuiven. Mogelijk komt ook Peter van Wermeskerken nog meedoen. Kees van Tol is al een aantal jaren ouddeelnemer, maar hij schaakt weer in Papendrecht bij zijn eerste club Alblasserdam. Peter Boel, die meewerkte aan het nieuwe boek van de opening de Leeuw, behoort altijd tot de favorieten. Alexander Munninghoff speelt ook altijd met veel inzet. Bert Kieboom, oud-Dordtenaar, is ook een sieraad voor het toernooi en dat geldt voor elke deelnemer toch wel aan het kampioenschap want schaken en het verstevigen van de onderlinge band blijkt goed samen te kunnen gaan.

 

 

Tom van Bokhoven wordt ook standaard verwacht in Wijk aan Zee om namens de website een reportage te maken. Verder behoort Gerrit de Wolf vaak tot de vaste kijkers in Wijk aan Zee, net zoals soms ouddeelnemer Andre Adriaanse, die in elk geval via de site van Tom het DWD nieuws blijft volgen.

 

Een groep die zich ook mag verheugen op DWD belangstelling speelt in het weekeinde. Jan Dijkman, Kees van 't Hoff, Jan Molema en Johan Went spelen in het weekeinde van 24 en 25 januari mee in het Corus weekeinde toernooi volgens het rapidtempo. Jan Dijkman woont tegenwoordig in Assen en werd in het verleden twee keer kampioen van DWD.

Kees van 't Hoff doet voor de tweede keer het rapid mee. Johan Went is debutant en Jan Molema behoort al jaren tot de vaste rapidschakers.

 

Wie een dag wil komen kijken, kan om half twee de altijd bijzondere start van de grootmeestergroepen volgen, maar zal verder naar de Moriaan op andere plekken voor de schakers rond moeten kijken. Het internationaal toernooi is zijn vermaard dat het al jaren woekeren met de ruimte is. Teun Koorevaar van de RSB zal op donderdag 22 januari met zijn PR project actief zijn. Ook dat is een mooie gelegenheid om de tocht naar Wijk aan ee te overwegen. Zie voor alle info ook bij Coruschess en op de RSB-site.

 

Overigens: In de tienkampen zijn ook regionale deelnemers te vinden, zoals Djurre den Heeten in groep 1, net onder de internationale groepen! Cor Oliemans is in de derde groepen te vinden.

 

Hans Berrevoets

 

Pierre Smeets snelschaakkampioen in Nieuwjaarstoernooi

Kees van ’t Hoff heel terecht tweede

 

09.01.09

Op de eerste koude dinsdagavond van het nieuwe jaar heeft Pierre Smeets na dertien partijen zich de sterkste getoond.

Nadat de snelschaakavond verschoven was hadden toch nog 14 mensen zich aangemeld om 20.15 uur.

 

Pierre Smeets snelschaakkampioen

 

Helaas kwam Martin Zwanenburg iets te laat binnen, de wedstrijdleider had de partijen al ingedeeld.

 

Er zou een hele competitie gespeeld worden, dus iedere partij was min of meer beslissend. De vorige edities speelden we ten slotte vaak een playoff in een winnaarspoule en kon je zodoende een tegenstander nog een keer tegenkomen.

 

Pierre was (bijna) ongenaakbaar en verloor slechts eenmaal en dat was van Kees. Kees was dan ook heel terecht de man van de tweede plaats met slechts twee verlies partijen. Kees had direct zijn eerste partij verloren en herstelde zich dus uiteindelijk keurig.

 

Teus Slotboom jr. speelde ook de hele avond sterk en legde met 10 punten beslag op de derde plek.

 

Na afloop moest er nog druk gepuzzeld worden want er was een winstpuntje van Kees kwijt??????

Daardoor werd de prijsuitreiking nog even uitgesteld want het was aldoende laat geworden en de meeste mensen waren weer de donkere, koude nacht ingegaan.

 

Cor Paans

 

Langste competitie in hoogste klasse van RSB

 

28.09.08
Charlois/Europoort 2,  Krimpen 1 en de Willige Dame 1 zijn met overwinningen in de langste competitie van de RSB begonnen.  De negen ploegen moeten immers acht wedstrijden spelen.

Charlois/Europoort 2 heeft de ambitie hoog te eindigen en de 6,5 tegen 1,5 tegen Rokado past in dat kader. Krimpen 1 is na dertig jaar weer terug uit de KNSB in de RSB competitie en gaat ook voor promotie. De Willige Dame 1 is voor de derde keer gepromoveerd uit de eerste klasse en verraste met 6-2 het uit de KNSB teruggevallen Moerkapelle 1.

Een mooie uitslag is de 4-4 voor Zwijndrecht 1 tegen SO Rotterdam 3. De vereniging bestaat 48 jaar en doet pas voor de eerste keer een competitie mee in de hoogste klasse van de RSB.


Verslagen:

De Willige Dame 1   -  Moerkapelle 1

SO Rotterdam         - Zwijndrecht 1

Alle uitslagen en standen:

RSB-site

 

ALGEMENE INFO + ADRES

 

 

SCHAAKSOCIËTEIT DE WILLIGE DAME

HEEFT CLUBAVOND OP DINSDAG

 

Schaaksociëteit de Willige Dame in Dordrecht is te vinden in poffertjes-salon Visser aan de Groenmarkt 9 (078-6137373) in hartje stad. Het Scheffersplein is vlakbij en daar was in de negentiende eeuw ook al een schaaksociëteit te vinden.

Praeses/voorzitter is Cor Paans, wedstrijdleider is Jaap Mol. Bezoekers/leden krijgen altijd als advies zo goedkoop mogelijk te parkeren in de parkeergarage Veemarkt of in de parkeergarage Spuihaven achter het Stadskantoor, beide te bereiken via de Spuiboulevard. In de avonduren is het tarief éénmalig € 1,00. (maandag tot en met zaterdag van 18.00 tot 03.00 uur).Zie: PARKEREN IN DORDRECHT

 

Zie ook: PARKEERGARAGES VEEMARKT EN SPUIBOULEVARD 24 UUR PER DAG OPEN

 

www.tomsschaakboeken.nl