ARCHIEF Schaaksociëteit 

DE WILLIGE DAME 2008-2

 

bezorgd door www.tomsschaakboeken.nl 

 

ALGEMENE INFO+ADRES + PARKEREN !!

AGENDA

NIEUWS

ARCHIEF NIEUWS 2008-1

ARCHIEF NIEUWS 2007

KAMPIOENSCHAP NAJAAR 2008

KAMPIOENSCHAP VOORJAAR 2008

KAMPIOENSCHAP NAJAAR 2007
KAMPIOENSCHAP VOORJAAR 2007 (2)

KAMPIOENSCHAP VOORJAAR 2007 (1)

LUNCHSCHAAK NAJAAR 2008
LUNCHSCHAAK VOORJAAR 2008

LUNCHSCHAAK 2007-2

LUNCHSCHAAK 2007-1

TEAMWEDSTRIJDEN 2008-2009 (1)

TEAMWEDSTRIJDEN 2007/2008 (2)

TEAMWEDSTRIJDEN 2007/2008 (1)  

TEAMWEDSTRIJDEN VOORJAAR 2007
PARTIJEN

HISTORIE
VISSER’S POFFERTJESSALON  

 

 

 

De sociëteit komt bijeen in

VISSER’S POFFERTJESSALON
Groenmarkt 9 bij Scheffersplein


12.11.08 Jaap Mol schaakfavoriet bij Victor Deconinick

28.09.08 Langste Competitie in hoogste klasse van de RSB

20.09.08 De Geboorte van DWD:  Cor en ik speelden gewoon een potje schaak”

17.09.08 DWD 1 speelt dit seizoen volgens de Hans (van Steenis) tactiek

15.09.08 Vaste basis voor Dordtse lunchschakers

07.09.08 Oud-kampioenen van De Willige Dame op een rij

06.09.08 Schaaksoos De Willige Dame begint dinsdag 9 september    

 

 

 

NIEUWSBRIEF

 

17.12.08

* De Willige dame is dus met kerstreces tot dinsdag 6 januari: Nieuwsjaars-
snelschaaktoernooi.

* Wie aan het nieuwe kampioenschap wil mee doen, is dan welkom om sfeer te proeven!

* Nog twee rondes en één simultaan van de nieuwe kampioen en dan is het weer: Helpers weg, nieuwe kansen, nieuwe prijzen: schaken.

* TEAM 1 woensdag  7 januari UIT

* TEAM 2 maandag  12 januari UIT
* COMBITEAM 3: vrijdag 9 januari THUIS, dat is bij Sc Zwijndrecht!!

 

 

 

Langste competitie in hoogste klasse van RSB

 

28.09.08
Charlois/Europoort 2,  Krimpen 1 en de Willige Dame 1 zijn met overwinningen in de langste competitie van de RSB begonnen.  De negen ploegen moeten immers acht wedstrijden spelen.

Charlois/Europoort 2 heeft de ambitie hoog te eindigen en de 6,5 tegen 1,5 tegen Rokado past in dat kader. Krimpen 1 is na dertig jaar weer terug uit de KNSB in de RSB competitie en gaat ook voor promotie. De Willige Dame 1 is voor de derde keer gepromoveerd uit de eerste klasse en verraste met 6-2 het uit de KNSB teruggevallen Moerkapelle 1.

Een mooie uitslag is de 4-4 voor Zwijndrecht 1 tegen SO Rotterdam 3. De vereniging bestaat 48 jaar en doet pas voor de eerste keer een competitie mee in de hoogste klasse van de RSB.


Verslagen:

De Willige Dame 1   -  Moerkapelle 1

SO Rotterdam         - Zwijndrecht 1

Alle uitslagen en standen:

RSB-site

 

Oud-kampioenen van de Willige Dame

 

 

07.09.08

Schaaksociëteit de Willige Dame heeft nog een bijzondere HALL OF FAME. Wie zijn er in de geschiedenis één of meer keren kampioen geworden. Dat hield dan telkens als beloning in: Het spelen van de eresimultaan tegen andere clubgenoten in poffertjessalon VISSER.

De vraag is natuurlijk vanaf de nieuwe competitie: Komt er een vijftiende naam in het rijtje bij of zal het toch weer een bekende naam zijn?

 

De traditie is de eresimultaan is een beetje begonnen, toen Erik Wetselaar nog een toonaangevend schaker bij de Willige Dame was in de jaren tachtig van de vorige eeuw.

Jaap Verhoef, Pierre Smeets, Hans Berrevoets, Arno Slagboom, Theunis den Rooijen, Sander Vogelezang, Jaap Mol, Hans van Steenis, Nico Bijleveld, Jan de Heer, André Adriaanse, Jan Dijkman, Erik Wetselaar en Kevin Campbell zijn in elk geval te vinden in de eregalerij.

 

Een mogelijke nieuwe naam voor de HALL OF FAME mag zeker Joop de Jong worden genoemd. Wellicht breekt ook een jongere speler eens door? In januari 2009 is bekend, wie de eresimultaan zal spelen!

Van de laatste kampioenen zijn Jaap Verhoef, Pierre Smeets, Theunis den Rooijen en Hans Berrevoets volop actief. Arno Slagboom zit nog in de organisatie van het lunchschaken, maar speelt nu mee bij de Baronie in zijn (nieuwe) woonplaats Breda. Sander Vogelezang zal deelnemen aan de competitie bij RSR/Ivoren Toren in Rotterdam, een toonaangevende club daar. Hans van Steenis is te bewonderen achter het schaakbord in het hoge Noorden!

 


Schaaksoos DWD begint dinsdag 9 september

 

DORDRECHT - Drie teams in de externe competitie en ruim 35 deelnemers aan het eigen kampioenschap. Dat is de oogst na 25 jaar schaaksociëteit de Willige Dame. Aanstaande dinsdag (9 september) begint het schaakseizoen weer.

Aart Camijn, Harry Snelder en Cor Paans waren in de jaren tachtig n een huis aan de Wijnstraat de spelers van het eerste uur.

Paans is inmiddels al een kwart eeuw praeses van de Willige Dame. Zijn rol bij de club, is ook beschreven door Wim Platje.

zie elders

 

 

De Groenmarkt met in het midden de nostalgische Poffertjessalon VISSER, de huiskamer van Schaaksociëteit De Willige Dame.

 

De club is vooral aan de weg gaan timmeren, na de verhuizing - pakweg twintig jaar geleden - naar poffertjessalon Visser aan de Groenmarkt. Eigenaar Jaap Mol is vanaf dat moment één van de toonaangevende schakers en tevens recordhouder kampioenschappen.

 

Op dinsdag 9 september begint de Willige Dame wederom aan een kampioenschap met Jaap Verhoef als titelverdediger. Jaap Mol zal rond acht uur, volgens traditie, met de loting beginnen. Dat houdt in, dat topspelers net als andere clubschakers gelijk aan de beginstreep staan. Het eindklassement wordt pas na vijftien wedstrijdagen opgemaakt. De ervaring leert, dat elke competitie anders is en altijd spannend. Toch staan wel vaak de bekende namen in de top van het klassement, zoals bijvoorbeeld Pierre Smeets, Hans Berrevoets en Joop de Jong. Zij behoren samen met Jaap Verhoef, Theunis den Rooijen, Hans Nunnikhoven, Gerrit de Wolf, Freek Schouten en Remco van Vaalen tot de selectie van team één dat weer uitkomt in de hoogste klasse van het distrikt. Kanshebbers voor plaatsen in de top 10 bij DWD zijn verder vanaf 9 september spelers zoals Jan Molema, Johan Went, Kees van 't Hoff en Hans Verberg. Jaap Mol is gezien zijn rating van rond de 1840 ook een belangrijke speler om het klassement te maken. Teus Slotboom jr. kan ook van zich laten spreken en Paul de Roos is ook niet zomaar de specialist aanvalsschaak.

Verder telt iedereen mee ongeacht het speel niveau.

Door de bijzondere lokaliteit aan de Groenmarkt ademt de Willige Dame als schaaksociëteit ook een geheel eigen sfeer en gezelligheid uit.

Cor Paans wil daarover elke schaakliefhebbers meer vertellen via 078-6311090. Ook staat veel info op de website van de schaaksoos: www.tomsschaakboeken.nl

 

 

ALGEMENE INFO + ADRES

 

 

SCHAAKSOCIËTEIT DE WILLIGE DAME

HEEFT CLUBAVOND OP DINSDAG

 

Schaaksociëteit de Willige Dame in Dordrecht is te vinden in poffertjessalon Visser aan de Groenmarkt 9 (078-6137373) in hartje stad. Het Scheffersplein is vlakbij en daar was in de negentiende eeuw ook al een schaaksociëteit te vinden.

Praeses/voorzitter is Cor Paans, wedstrijdleider is Jaap Mol. Bezoekers/leden krijgen altijd als advies zo goedkoop mogelijk te parkeren in de parkeergarage Veemarkt of achter het Stadskantoor, beide te bereiken via de Spuiboulevard.

 

www.tomsschaakboeken.nl