DE WILLIGE DAME
Simultaan door Pierre Smeets
30 januari 2007 in Poffertjessalon Visser Dordrecht
DE FOTO’S – HET VERSLAG  

 

DE SCHAAKARENA VAN 
SCHAAKSOCIETEIT DE WILLIGE DAME
MET TOPSIMULTAAN VAN SMEETS


De dinsdag 30 januari 2007 is om meer redenen een gedenkwaardige avond in de clubgeschiedenis. Pakweg elf nieuwe schaakliefhebbers wisten de weg te vinden naar de schaaksimultaan van kampioen Pierre Smeets. Zij proefden de schaaksfeer en werden genoteerd op de lijst van deelnemers voor het nieuwe kampioenschap van de schaaksocieteit de Willige Damevanaf dinsdag 6 februari (20. 00 uur).

 

Praeses Cor Paans begon met een korte toespraak en kondigde nieuwe rookbeleid aan, maar de afspraken worden volgende week dinsdag rond de loting voor de nieuwe competitie gemaakt. Wim Vink kreeg extra applaus voor zijn knappe derde plek. Hans Berrevoets kreeg de prijs voor de vice-kampioen.
Daarna stond PIERRE SMEETS in de schijnwerpers en hij

kreeg als nieuwe kampioen en warme woorden van Cor zijn eerste applaus.

TWINTIG schakers deden mee. Vier deden andere zaken. Kortom: Een volle bak met schaakenthousiasten. Dat beleeft veel voor de nieuwe interne competitie..

Pierre was zeer geconcentreerd, nam de tijd voor stellingen en speelde een simultaan, zoals die wordt ondernomen om een uitstekende prestatie neer te zetten. De puntenscore liep de eerste uren nauwelijks op. Pierre hield het tempo in de juiste pas om geen materiaal kwijt te raken door net te snel een zet te doen.


In deze sfeer gooide JAAP MOL zo ergens rond kwart over tien de lijn voor PIERRE SMEETS open en verraste hij met een krachtzet. Pierre schudde de eigenaar van poffertjessalon Visser de hand. Daarmee was het enige moment voorbij in de simultaan, waar de koning van Pierre niet meer op zijn benen kon blijven staan.

VEERTIEN OVERWINNINGEN en VIJF REMISES kwamen nog bij de puntentelling tot 16,5 tegen 3,5: 82,5 procent.

Een zware, inspannende prestatie, die aan het eind van de avond enkele keren met applaus werd omlijnd. Ook deze prestatie maakte van dinsdag 30 januari een gedenkwaardige avond............................

Dick Groot, debutant Teus Slotboom sr, Pieter Sandijck (ook debutant), Gerrit de Wolf en Wim Vink pakten remise.

 

De nieuwe deelnemers hebben het eerste schaakfeest in de Willige Dame  meegemaakt en zij komen volgende week weer schaak-uit.


(foto’s Tom van Bokhoven – tekst Hans Berrevoets)

www.tomsschaakboeken.nl

Show off, put your photos on your own website using our photo software