Kunst in de Wilhelminakerk met nestor Cees Schellenberg (84)

 

 gaat om inspiratie van binnenuit

 

-         Cees Schellenberg geeft zaterdag 12 april toelichting op kunstexpositie

-         Kunstdienst in Wilhelminakerk op 6 april

 

meer schaak- en ander nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

 

Cees Schellenberg geeft toelichting op kunstexpositie

 

DORDRECHT - De nestor van de Dordtse kunstenaars, Cees Schellenberg (84), zal komend weekeinde twee keer toelichting geven op zijn werk en zijn kunstexpositie in de Wilhelminakerk.

 

Werken van Cees Schellenberg,

o.a. enkele van zijn befaamde kastjes

 

Hij is zaterdag 12 april van 14 tot 16 uur in de kerk aan de Blekersdijk 41 en zondag 13 april na de dienst (11.15 uur).

 

Schellenberg, het oudste werkend lid van teekengenootschap Pictura, werkt bezield van binnenuit. In de kerkzaal zijn een schilderijen van hem te zien naast de presentatie van twee dia-series over zijn werk en zijn leven. Op de eerste verdieping in de Wilhelminakerk is een stilteruimte ingericht rond vijf speciale kastjes met inhoud. Kunstliefhebbers kunnen de diepere betekenis achter het werk van Cees Schellenber ervaren.  Informatie ook op www.dewilhelminakerk.nl

 

Kunstdienst in de Wilhelminakerk met Cees Schellenberg

 

persbericht

  

DORDRECHT - De nestor van de kunstenaars in Dordrecht,  Cees Schellenberg (84), exposeert vanaf zondag 6 april zijn werk in de Dordtse Wilhelminakerk aan de Blekersdijk 41. 

Aan de expostie gaat om 10 uur een speciale kerkdienst vooraf onder leiding van ds. Ries van der Zouwen. De eredienst heeft  als thema: ,,Kunst van geloven."

 

Kunstenaar Cees Schellenberg (links) en Ds Ries van der Zouwen

 

Schellenberg, die een atelier heeft in het oudste teekengenootschap van Nederland, Pictura, geldt als een bezield kunstenaar. ,,Cees werkt van binnenuit," zegt beeldend kunstenaar Jan Hofland. Hij is tevens de archivaris van al het werk van Schellenberg en zal op zondag 6 april de tentoonstelling in de Wilhelminakerk om half twaalf openen. Het is daarmee gelijk een onderdeel van het kunstrondje Dordrecht, dat elke eerste zondag van de maand in de Dordtse binnenstad is.

 

,,Voor mij is deze bijzondere tentoonstelling in een kerk met een kerkdienst een droom die uit komt. Ik heb overal mijn werk kunnen laten zien in Dordrecht en daarbuiten.  Nu lijkt de tijd rijp te zijn voor een eerste expositie in de kerk," zegt Cees Schellenberg. 

Voorganger Ries van der Zouwen heeft veel met kunst. ,,Kunst gebeurt omdat je niet anders kunt: In de schoonheid, de creativiteit en het ambacht verwijst de creatieve mens ten diepste naar de Creator, de Schepper. Het is dus niet het onderwerp wat kunst tot religieuze kunst maakt, maar de intentie van de kunstenaar als medemens, medezoeker en medereiziger in het leven," aldus de predikant. Het werk van Schellenberg kan tevens op zaterdag 12 april van 14 tot 16 uur in de Wilhelminakerk worden bekeken en zondag 13 april na de kerkdienst.

 

Het thema Kunst van geloven lijkt in Dordrecht steeds meer aan te slaan, want ook een stedelijke werkgroep is deze naam gaan dragen. Nel van der Lagemaat (schilderijen) en Gerda Vroon (keramiek) geven op zaterdag 29 maart tussen 14 en 16 uur toelichting op een expositie in de Maranathakerk aan de Gravensingel in Dubbeldam.

Alle informatie op www.dewilhelminakerk.nl

 

Meer over Cees Schellenberg op deze site

 

www.tomsschaakboeken.nl