VAN GAANDERIJ NAAR KUNSTGAANDERIJ EN TRY-OUT KUNSTEXPOSITIE
OP DE HUISKAMERDAG....

meer (schaak) -nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

 

 

VROUWEN IN GESPREK.

 

Een beeld van keramiste Gerda Vroon. Het is op zaterdag 29 december te zien op de kunstexpositie in de Wilhelminakerk. Gerda Vroon had dit jaar een succesvolle tuinexpositie, waarbij een grote belangstelling bleek voor haar zo veelzijdige creativiteit. ”Werken met klei blijft me inspireren", zegt ze zelf.  ,,Met klei heb je zoveel mogelijkheden en zoveel mooie technieken, dat je er oneindig mee kunt doorgaan. Keramiek maken is heel fascinerend."

 

DORDRECHT - De kunstexpositie vanaf half tien tot half vijf op zaterdag 29 december in de Dordtse Wilhelminakerk (Blekersdijk 41) heeft op de huiskamerdag een bijzondere plek gekregen Daarom hoort er een historische naam bij.

De Wilhelminakerk kreeg in 1922, bij een ingrijpende verbouwing, een nieuwe verdieping in de kerk: DE GAANDERIJ. Hierdoor werd een ruimteprobleem opgelost.

 

De GAANDERIJ is een aparte plek met aparte mogelijkheden. Zo is het idee ontstaan om op de weg vanaf de hoofdentree van de kerk tot op de gaanderij (eerste verdieping) iets bijzonders te gaan doen. In het verleden heeft de kerk vaker kunst een plek gegeven. Met de kunstgaanderij komen er nieuwe mogelijkheden los….

 

Deze naam voor het gebruik van de kunstweg omhoog – naar de eerste verdieping - ligt voor de hand en geeft passende uitstraling met respect voor historie: DUS DE KUNSTGAANDERIJ.

Het begrip KUNST slaat op de mogelijkheid om in de kerk veelzijdige talenten te laten zien. Vrij naar het jaarthema van de kerk: weg van geloven:

Kunst van geloven kan zichtbaar worden gemaakt met mensen van binnen of buiten de Wilhelminakerk.

 

Draagvlak

De huiskamerdag 2007 (zaterdag 29 december) is een try-out zijn van de eerste KUNSTGAANDERIJ.  Een kunst-proeftuin om te zien of we een mooie, sterke activiteit erbij kunnen krijgen, die meer kan overbrengen dan duizend woorden en die verbeelding inspireert....

 

 

Nel van de Lagemaat (schilderijen)

Anneke Spriesma (schilderijen)

Gerda Vroon (keramiek)

Margriet Besjes (sieraden)

Connie Braanker (keramiek)

Sybe en Pleunie de Lint (foto's)

Rianda van der Zouwen (beeldhouwen)

 

 

OFFICIELE OPENING:

Wijkpredikant ds. Ries van der Zouwen zal de expositie om 15 uur openen. Daarna geeft hij een lezing in de ruimte van de kunstexpositie over kunst en religie de eeuwen door. Ries van der Zouwen had kunst als bijvak tijdens zijn studie aan de Theologische universiteit in Kampen. Hij hoopt dat de try-out van de KUNSTGAANDERIJ op de huiskamerdag een basis legt voor regelmatige exposities.

DE KUNSTGAANDERIJ is na zaterdag 29 december ook nog te bekijken zondag 30 december na de kerkdienst en ook zondag 6 januari na de kerkdienst tot één uur.

www.tomsschaakboeken.nl

S