Open Huis Ontmoetingskerk

 

Elke 2e en 4e woensdag van de maand

van 10.00 tot 12.00 in de Ontmoetingskerk

 

02.12.10 Open Huis met winters onderwerp: Antarctica 2

22.11.10 Antarctica in Open Huis Ontmoetingskerk op 24 november

20.10.10 Op 27 oktober Bonsai bomen in Open Huis Ontmoetingskerk

07.10.10 Hans van Rossum over de geschiedenis van glas

17.09.10 22 sept. Ds Riet Boogaard over bezoek Israel en Palestijnse gebieden

29.08.10 8 sept.: Ontwikkeling van de nieuwe wijken, o.a. Sterrenburg

23.08.10 Programma Open Huis najaar 2010 t/m januari 2011

 

Nieuws uit de kerken 2010-1

Nieuws uit de kerken 2009-2

Voorgaande berichten te lezen via Dordts Nieuws 2008

 

op deze site meer schaak- en ander nieuws: www.tomsschaakboeken.nl

 

 

Open Huis Ontmoetingskerk met winters onderwerp.

 

Antarctica 2

 

02.12.10

Op woensdagmorgen 8 december is er weer een Open Huis in de Ont-moetingskerk aan de Slangenburg 3 in Sterrenburg.

Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom.

 

Er is koffie en thee en gelegenheid voor ontmoeting en een gezellig praatje of een goed gesprek. Voor de tweede achtereenvolgende keer is de heer Hans van Wijk uit Gorinchem de speciale gast. Hij vervolgt zijn presentatie over zijn reis naar Antarctica in het voorjaar van 2006 aan de hand van een indrukwekkende fotoserie .Deze keer vertelt hij over het deel van de reis naar South Georgia. De mooiste plekken op dit eiland werden bezocht en de meest imposante landschappen en grote groepen (zee)vogels en zeezoogdieren worden prachtig in beeld gebracht .

 

Het Open Huis duurt tot 12.00 uur en met het openbaar vervoer is de kerk te bereiken via de buslijnen 5 en 7 die stoppen voor de ingang van de kerk.

 

Antarctica in Open Huis Ontmoetingskerk

 

22.11.10

Op woensdagmorgen 24 november is er weer een Open Huis in de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg 3 in Sterrenburg.

Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom . Er is koffie en thee en gelegenheid voor ontmoeting en een gezellig praatje of een goed gesprek. Speciale gast deze morgen is dhr. Hans van Wijk uit Gorinchem.

 

Hij houdt een presentatie over zijn reis naar Antarctica in het voorjaar van 2006. Aan de hand van een indrukwekkende fotoserie neemt hij deze morgen de gasten mee op reis naar het Antarctisch Schiereiland, het vulkanische eiland Deception en de South Orkneyís. De meest imposante landschappen trekken voorbij en ook de (zee)vogels en zeezoogdieren worden prachtig in beeld gebracht .

Het Open Huis duurt tot 12.00 uur en met het openbaar vervoer is de kerk te bereiken via de buslijnen 5 en 7 die stoppen voor de ingan van de kerk.

 

Bonsai bomen in Open Huis Ontmoetingskerk.

 

20.10.10

Op woensdag 27 oktober is er weer Open Huis in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3 in Sterrenburg. Van 10.00uur tot 12.00 uur is iedereen van harte welkom. Er is koffie, thee en wat lekkers en gelegenheid voor ontmoeting en ontspanning. Speciale gast deze morgen is dhr. Jan de Bloeme uit Zwijndrecht.

 

Hij is lid van de Bonsaivereniging Zuid-Holland en zal een presentatie verzorgen over de geschiedenis en achtergrondvan het kweken en verzorgen van bonsai bomen. De bonsai boompjes komen oorspronkelijk uit Japan en door middel van speciale snoeitechnieken krijgen ze hun prachtige vormen. Er worden deze morgenbomen van Jan de Bloeme zelf en van andere leden van de vereniging tentoongesteld.

De Ontmoetingskerk is per openbaar vervoer te bereiken via de buslijnen 5 en 7, die stoppen voor de ingang van de kerk.

 

Hans van Rossum over

ontstaangeschiedenis van glas

 

woensdag 13 oktober vanaf 10 uur

 

07.10.10

Op woensdagmorgen 13 oktober is er weer Open Huis in de Ontmoe-tingskerk aan de Slangenburg 3 in Sterrenburg. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom en naast de gebruikelijke ingrediŽnten van koffie, thee metwat lekkers,gezelligheid en gelegenheid voor contact, is er ook weer een boeiend kort programma, waarin Hans van Rossum vertelt over de ontstaansgeschiedenis van het glas en de vroegste glasvormen.

 

Glas is vandaag de dag niet meer weg te denken . Het wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal voor bijvoorbeeld wijn, bier of olijfolie of voor glaswerk en ook voor ramen in gebouwen en autoís o.a. Hans van Rossum gaat verder in op de vraag wanneer glas voor het eerst werd toegepast en door wie? Waren dat de MesopotamiŽrs, de Egyptenaren of de Grieken?

 

Mede aan de hand van afbeeldingen krijgt u een indruk van de geschiedenis van het glas maar ook over de betekenis van de blaaspijp in de ontwikkeling ervan.

Het Open Huis duurt deze morgen tot 12.00 uur en met het openbaar vervoer is de kerk te bereiken via de buslijnen 5 en 7, die stoppen voor de ingang van de kerk.

 

Open Huis Ontmoetingskerk 22 september

Israel en de Palestijnse gebieden

 

17.09.10

Op woensdagmorgen 22 september zal wijkpredikante ds. Riet Boo-gaard in het Open Huis vertellen over haar bezoek aan IsraŽl en de Palestijnse gebieden in het voorjaar.

 

Ze laat beelden zien van haar gang door het checkpoint van Bethlehem en vertelt over hoe het er toegaat. Ze bezocht de plaats Hebron waar de situatie al jaren uiterst gespannen is. Ook was de groep te gast bij een Joodse kolonist en bij Palestijnen die hun ervaringen vertelden.

 

De reis ging uit van Kerk in Actie in samenwerking met de stichting Sabeel Nederland. Iedereen is van harte welkom vanaf 10.00 uur in de Ontmoetings-kerk, Slangenburg 3 in Sterrenburg. Er is koffie, thee en wat lekkers en het Open Huis duurt tot 12.00 uur. De buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk.

 

Woensdagochtend 8 september:

Ontwikkeling van de nieuwe wijken

in Dordrecht Zuid

 

Wielwijk, Crabbehof, Zuidhoven en Sterrenburg

 

29.08.10

Op woensdagmorgen 8 september is er weer Open Huis in de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg 3 in Sterrenburg. Van 10.00 uur tot 12.00 uur is iedereen van harte welkom in de ontmoetingsruimte van de kerk. Er is koffie, thee en koek. Speciale gast is deze morgen de heer W.C. Hoogeweij, die zal vertellen over de ontwikkeling van de wijken Wielwijk, Crabbehof, Zuidhoven en Sterrenburg.

 

Dhr. Hoogeweij is van 1960 tot 1975hoofd van de afdeling plantsoenendienst geweest en daardoor nauw betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van de plannen voor deze Dordtse wijken. Hij zal uit eigen ervaring toelichten hoe ingewikkeld deze materie was en hoe de uitvoering uiteindelijk is verlopen.

 

Deze ochtend is de eerste uit een nieuwe reeks Open Huis ochtenden in deze kerk. Elke 2e en 4e woensdagmorgen van de maand staan de deuren van de kerk open voor iedereen uit kerk en buurt. Er is gelegenheid voor ontmoeting, een fijn gesprek of zomaar een gezellig praatje en er wordt elke keer een kort programma aangeboden, waarin de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod komen.

 

De kerk is per openbaar vervoer te bereiken. De buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk.

 

 

 

Programma 2010 t/m januari 2011

 

8 september

Wonen in een Dordtse wijk

De heer Hoogeweij houdt een interessante lezing over de ingewikkeldheid van de stadsontwikkeling van de wijken Sterrenburg., Wielwijk, Crabbenhof en Zuidhoven.

 

22 september

Israel en Palestijnse gebieden

Riet Boogaard vertelt over haar reis door IsraŽl en de Palestijnse gebieden in het voorjaar van 2010

 

13 oktober

Glas

Hans van Rossum geeft uitleg over de ontstaansgeschiedenis van glas en de toepassingen daarvan.

 

27 oktober

Bonsai

De heer Hoek van de bonsaivereniging Zuid-Holland komt vertellen over het kweken vanbonsaiboompjesen over de achtergrond van deze van oorsprong Japanse kunst.

 

10 november

OPEN HUIS +

Marieke van Leeuwen werkt als stadsdichter van Dordrecht en verzorgt een programma waaraan iedereen een eigen bijdrage kan leveren.

 

24 november

Antarctica 1

De heer Van wijk uit Gorinchem laat aan de hand van adembenemend mooie fotoís zien hoe prachtig Antarctica is.

 

8 december

Antarctica 2

Vervolg van de vele mooie fotoís van de heer Van Wijk.

 

22 december

OPEN HUIS +

Christmas Carols in een muzikaal programma voor kerst met musicus Arie de Bruijn.

 

12 januari

Grieken en Romeinen

Onze stadgenoot Percival Stubbs komt met weer een boeiende voordracht over de invloed van de oude Grieken en Romeinen op onze hedendaagse cultuur.

 

26 januari

Gebr. De Witt

Christian Melsen, voorzitter van de vereniging ďVrienden van de WittĒ vertelt over het belang van de gebroeders de Witt voor Dordrecht en ons land.

 

 

 

Websites Dordtse kerken etc.

 

www.dewilhelminakerk.nl

 

Wilhelminakerk

www.geloofindordrecht.nl 

Gereformeerde Kerkbode 2009

 

www.grotekerk-dordrecht.nl

Grote Kerk

 

www.katholiekdordrecht.nl

Katholieke parochies

 

www.kerkenvandordrecht.nl

Gezamenlijke kerken

 

www.rvkdordrecht.nl

Raad van Kerken

 

www.waalsekerken.nl

 

Waalse Hervormde Gemeenten

 

 

 

www.tomsschaakboeken.nl