Nieuws uit de kerken 2010-02

 

08.12.10 Taizé zoekt extra slaapplaatsen in Dordrecht

07.12.10 17 dec. Spoor van Licht. De Lichtjestocht start bij de Ontmoetingskerk  

08.11.10 Stadsdichter Marieke van Leeuwen in Open Huis op 10 november

01.11.10 Gastgezinnen voor deelnemers Nationale Synode

29.10.10 Iona, Wilhelminakerk, zondag 7 november

29.09.10 Zondag 3 okt. Bach in de Wilhelminakerk

27.09.10 Op 10 okt. om 19.00 uur Taizé-viering in Wilhelminakerk Blekersdijk

23.08.10 Najaarsprogramma Open Huis Ontmoetingskerk

 

Nieuws over Open Huis Ontmoetingskerk Najaar 2010

Nieuws uit de kerken 2010-1

Nieuws uit de kerken 2009-2

Voorgaande berichten te lezen via Dordts Nieuws 2008

 

op deze site meer schaak- en ander nieuws: www.tomsschaakboeken.nl

 

 

Spoor van Licht op 17 december.

 

Op vrijdag 17 december wordt er weer  een lichtjestocht gehouden. Deze lichtjestocht,”Spoor van Licht” begint bij de Ontmoetingskerk. Jong en oud mag meelopen ( de route is buggy-en rolstoelvriendelijk) Men moet zelf voor een lampion en lichtje zorgen.. We verzamelen om 18.00 uur voor de kerk en om 18.15 uur vertrekt de stoet voor een spannende tocht vol verrassingen.

 

Direct aansluitend op de tocht wordt in de kerk een kort programma aangeboden, met veel samenzang onder  begeleiding van orgel en trompet en met een ontroerend kerstspel voor en door de kinderen ,het geheel  afgewisseld door zang van een kinderkoor en Cantate Domino.

 

Daarna is er een warm onthaal (drinken en lekkers) voor allen die nog wat willen napraten of een kijkje nemen bij de tafels, waar boeken en platen en ook kerstspullen ten bate van goede doelen te koop zijn. Als u niet aan de lichtjestocht wilt meedoen, maar wel  het programma in de kerk wilt bijwonen, bent u vanaf 19.30 uur van harte welkom in de kerk. Wij hopen op veel belangstelling ook van gemeenteleden.

 

Informatie bij:   Marjan Berden      tel: 6179858

                  Idelette Reehorst  tel: 6177589

 

Stadsdichter Marieke van Leeuwen in Open Huis Ontmoetingskerk.

 

08.11.10

Op woensdag 10 november is er weer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg. Speciale gast deze morgen is Marieke van Leeuwen, stadsdichter van Dordrecht.

 

Marieke van Leeuwen komt met een verrassend programma voor en met de gasten .Zij zal onder andere vertellen over haar werk en er uit voor dragen.

 

Vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur is iedereen welkom in de ontmoetingsruimte van de kerk . Er is koffie en thee  en gelegenheid voor een gezellig praatje of een goed gesprek.

Ook is er gelegenheid voor een beperkt aantal belangstellenden om na afloop aan een mini workshop dichten mee te doen.

 

De Ontmoetingskerk (Slangenburg 3) is per openbaar vervoer te bereiken met de buslijnen 5 en 7. De bussen stoppen voor de ingang van de kerk.

 

IONA

 

Wilhelminakerk, Blekersdijk 41,

zondag 7 november om 10 uur

 

 

29.10.10

Op zondag 7 november om 10.00 uur vindt er in de Wilhelminakerk een viering plaats in de traditie van Iona. De  liederen, veelal meditatief en mystiek van aard, zullen klinken onder begeleiding van de muziekgroep van Ronald van der Schelde en met medewerking van de Wilhelminakerkcantorij o.l.v. Tineke Pennings. Voorganger in de dienst is ds. M.C. van der Zouwen.

 

Iona is een klein eiland voor de Schotse kust met een lange geschiedenis, die gekenmerkt wordt door geloof en spiritualiteit. In de 6e eeuw werd op het eiland een klooster gesticht van waaruit mede het evangelie werd verspreid over West -Europa. Tegelijkertijd wisten velen het eiland te vinden voor een gastvrij onthaal door de monniken en om zich te laven aan hun wijsheid en gebeden.

Door de invallen van de Vikingen en later de Reformatie werd deze geschiedenis doorbroken. Maar eind 19e / begin 20e eeuw ontstaat opnieuw een traditie van gastvrijheid en gebed: de Iona Community, opgericht door de Schotse predikant George McLeod. Het gemeenschappelijke leven op Iona wordt gevoed door verschillende bronnen: de Keltische tradities, de Benedictijnse beginselen, maar ook  mensen van nu die zich persoonlijk  inzetten voor vrede, recht en geloof vormen een bron van inspiratie. De gemeenschap ontvangt jaarlijks honderden gasten die op zoek zijn naar God, naar zichzelf en naar hun plek op de wereld.

 

Bach in de Wilhelminakerk

 

Zondag 3 oktober

 

 

 

29.09.10

DORDRECHT – In de Wilhelminakerk (Blekersdijk 41) zal zondag 3 oktober, tijdens een kerkdienst weer een Cantate van de componist JS Bach worden uitgevoerd. De dienst begint tien uur.

 

Het inmiddels vermaarde gelegenheidskoor –en orkest van de Wilhelminakerk brengt ten gehore de Cantate BWV 117 “ Sei Lob und Ehr dem höchsten Gut”. Een lofzang aan de Heer, Vader van al het goede.

 

De cantate dateert van rond 1730. In die tijd was men overtuigd dat daar waar de mens het moeilijk krijgt, de dankbaarheid opwelt voor Zijn redding in nood. Wellicht kijken we daar in onze tijd anders naar. Of misschien ook niet? Actuele vragen voor mensen van deze tijd.

De algehele muzikale leiding ligt bij dirigent/dominee Ries van der Zouwen. Hij mag tijdens deze dienst ook zijn kleindochter dopen.

Verder werken bekende namen mee zoals Jouke van der Leest als concertmeester, Wendeline Wilmink op het orgel, de alt Léonie Korff, tenor Steven van Gils en de bas Peter Scheele.

 

Info via mail rijkvandelagemaat@hetnet.nl of telefoon 651 31 83.

 

Websites Dordtse kerken etc.

 

www.dewilhelminakerk.nl

 

Wilhelminakerk

www.grotekerk-dordrecht.nl

Grote Kerk

 

www.katholiekdordrecht.nl

Katholieke parochies

 

www.kerkenvandordrecht.nl

Gezamenlijke kerken

 

www.rvkdordrecht.nl 

Raad van Kerken

 

www.waalsekerken.nl

 

Waalse Hervormde Gemeenten

 

 

 

www.tomsschaakboeken.nl