Nieuws uit de kerken 2010-01

 

21.05.10 Open Huis 26 mei Over het maken van quilts

06.05.10 Open Huis 12 mei Wijkpredikant Kees Streefkerk ‘Verbeeld geloven’

26.04.10 Open Huis 28 april met Renske Idsinga

12.04.10 Open Huis 14 april: Dick Apon presenteert Florida’s Everglades

20.03.10 Open Huis 31 maart: Paasoratorium Händel

01.03.10 Piet Schütz vertelt op 10 maart in Open Huis over beeldhouwen

19.02.10 Korea, Japan en hun keukens in Open Huis 24 febr.

02.02.10 Free Voice in Open Huis Ontmoetingskerk

29.01.10 Wilhelminakerk in trek door Bachcantates

25.01.10 Benefietconcert Ontmoetingskerk op 12 februari

20.01.10 Internationale conferentie van Sabeel in Open Huis 27 januari

04.01.10 Percival Stubbs 13 jan. in Open Huis Ontmoetingskerk  

 

Nieuws uit de kerken 2009-2

Oudere berichten te lezen via Dordts Nieuws 2008

 

op deze site meer schaak- en ander nieuws: www.tomsschaakboeken.nl

 

 

26 mei Open Huis Ontmoetingskerk.

Over het maken van quilts

 

21.05.10

Op woensdagmorgen 26 mei is er weer een Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg ( Slangenburg 3 ).

Van 10.00 tot 12.00 uur is iedereen welkom uit kerk en buurt. Er is koffie, thee en koek en gelegenheid voor een gesprek en ontmoeting.

Deze morgen laat  Cora Groeneveld  uit haar collectie wandkleden enkele zelfgemaakte quilts zien en ze vertelt hoe zo’n quilt tot stand komt en welke betekenis het maken van deze kleden voor haar heeft.

Het eerstvolgende Open Huis is op 16 juni.

De buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk.

 

12 mei Open Huis Ontmoetingskerk

‘Verbeeld Geloven’

door wijkpredikant Kees Streefkerk

 

06.05.10

Op woensdagmorgen 12 mei  is er weer Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg. Wijkpredikant Kees Streefkerk houdt deze morgen een presentatie en het onderwerp is ‘Verbeeld Geloof’.

 

Iedereen is welkom van 10.00 tot 12.00 uur in de kerk aan de Slangenburg 3.

Er is koffie , thee en koek en gelegenheid voor ontmoeting, een fijn gesprek of een spelletje.

De buslijnen 5 en 7 stoppen voor de kerk.

 

Open Huis Ontmoetingskerk

met Renske Idsinga

 

26.04.10

In het Open Huis van woensdagmorgen 28 april zal Renske Idsinga iets vertellen over het werk wat zij in  in Tanzania heeft gedaan. Meer dan 23 jaar heeft zij daar in een vrouwencentrum gewerkt en in Zambia is ze aan een school verbonden geweest. Zij zal er  ook beelden van laten zien.

 

Het Open Huis duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur en iedereen uit kerk en buurt, maar ook van elders uit de stad is er van harte welkom. Er is koffie, thee en koek en gelegenheid voor een gesprek of het doen van een spelletje.

Het adres van de Ontmoetingskerk is Slangenburg 3 en de buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk.

 

 

Open Huis Ontmoetingskerk

met Florida’s Everglades.

 

 

12.04.10

Op woensdagmorgen 14 april is er weer Open Huis in de Ontmoetingskerk (Slangenburg 3) in Sterrenburg.

 

Dick Apon verzorgt deze morgen een powerpointpresentatie over Florida’s Everglades. Het is een verslag van een ontdekkingstocht door een uniek moerasgebied in één van de Nationale Parken van Florida. In dit subtropisch gebied leven onder andere alligators, reigers, andere bijzondere vogels, schildpadden en herten, die, omdat het een beschermd gebied is ,dicht te benaderen zijn. Ook de flora is er heel bijzonder.

 

Het Open Huis(in principe elke 2e en 4e woensdagmorgen van de maand) is er voor iedereen. Er is ook altijd gelegenheid voor een praatje, het doen van een spelletje en het ontmoeten van anderen. Het Open Huis duurt van 10.00 tot 12.00 uur en de buslijnen 5 en 7 stoppen voor de deur van de kerk

 

 

 

Open Huis Ontmoetingskerk

op 31 maart met

Paasoratorium van Händel.

 

20.03.10

Doordat op woensdag 24 maart de uitvaartdienst van Milly Boele in de Ontmoetingskerk zal plaatsvinden, gaat het Open Huis van die dag niet door.

 

Dit wordt nu op woensdag 31 maart gehouden. Dan zal musicus Arie de Bruijn uit Papendrecht een inleiding houden over het Paasoratorium La Resurrezione, dat Händel op 23 jarige leeftijd in Rome schreef. Hij zal, aan de hand van een DVD, delen van dit prachtige oratorium, in een uitvoering door het Combattimento Consort Amsterdam o.l.v. Jan Willem de Vriend, laten horen en zien en dieper op de achtergrond van dit werk ingaan.

Het Open Huis in de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg 3 begint om 10.00 uur en zal deze morgen duren tot ongeveer 12.30 uur. Iedereen is welkom, er is koffie, thee en koek en ook deze keer weer gelegenheid voor ontmoeting en een fijn gesprek.

De buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk.

 

 

 

Piet Schütz vertelt

in Open Huis

over beeldhouwen

 

 

01.03.10

Op woensdagmorgen 10 maart is er weer Open Huis in de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg 3 in Sterrenburg. Deze morgen is Piet Schütz uit Sterrenburg te gast en hij zal vertellen over zijn hobby, beeldhouwen.

 

Aan de orde komen verschillende steensoorten, hun herkomst en eigenschappen en de verschillende mogelijkheden die ze bieden, het proces van steen tot beeld en welke gereedschappen daarvoor nodig zijn.

Een aantal van zijn beelden en gereedschappen is eveneens te zien.

Het Open Huis duurt van 10.00 tot 12.00 uur en iedereen is er welkom. De buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk.

 

 

Korea, Japan en de 

Koreaanse en Japanse keuken in het Open Huis van 24 februari

 

19.02.10

Op 24 februari zijn Myonh-hee Chon en Kwang-sun Kim de speciale gasten in het Open Huis. Zij zullen aan de hand van beelden vertellen over hun achtergronden. In Rotterdam beheren zij een eigen restaurant en over de Koreaanse en Japanse keuken komen ze ook vertellen in dit Open Huis.

 

Om 10.00 uur is de kerk open en aansluitend op de presentatie zullen zij voor de gasten, die dat willen, een maaltijd verzorgen. Tegen 12.30. uur gaan we aan tafel en we hopen dit bijzondere maal rond 13.15 af te sluiten. Ze zullen ons een bijzonder menu aanbieden met typisch Koreaanse en Japanse gerechten.

Er zijn al heel wat aanmeldingen van mensen die mee willen eten, maar er is nog plaats voor meer gasten. Als u van deze bijzondere mogelijkheid heerlijk exotisch te eten, gebruik wilt maken, kunt u zich  opgeven bij onderstaande personen, via een mailtje of per telefoon. De kosten bedragen 5 EURO per persoon. U kunt op de ochtend zelf betalen.

 

Info:

Idelette Reehorst         T 6177589 E ideletter@hotmail.com 

Jan & Anneke van der Net  T 6187323

Annie Vogels              T 6174422 E a.vogels@tiscali.nl

 

 

Free Voice in Open Huis

 Ontmoetingskerk

 

 

 

 

02.02.10

Woensdagmorgen 10 februari is Victor Joseph te gast in het Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg, Slangenburg 3.

Media and Development  is de titel van de bijdrage van Victor Joseph, die als  programme officer werkzaam is bij de media organisatie Free Voice in Hilversum. Free Voice zet zich in voor persvrijheid en

onafhankelijke media in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, Midden-Oosten

en Oost-Europa.  Dit gebeurt via vijf thema’s capacity building, media

finance, kids news network, community media  en media and

disaster/conflict.

 

Free Voice is in 1986 opgericht door vier Nederlandse mediaorganisaties:

Nederlandse Vereniging van Journalisten

Nederlandse Dagblad Pers

Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren

Radio Nederland Wereldomroep

Aan de hand van concrete voorbeelden zal Joseph een beeld geven van

het werk van Free Voice zoals het opzetten van jeugdjournaals in het

buitenland en media steun  bij de tsunamiramp in Aceh/Indonesie en

recent in Haiti.

Iedereen is welkom deze morgen van 10.00 uur tot 12.00 uur. Er is koffie en thee en gelegenheid voor ontmoeting en een gezellig gesprek.

Per openbaar vervoer is de kerk te bereiken d.m.v. de buslijnen 5 en 7. Die stoppen voor de kerk.

 

Wilhelminakerk in trek door Bachcantates

 

 

28.01.10

DORDRECHT - In de Wilhelminakerk (Blekersdijk 41) zal op zondag 7 februari opnieuw een cantate van JS Bach ten gehore worden gebracht.

Dit zal een bijzonder toevoeging zijn aan de gebruikelijke kerkdiensten die er wekelijks worden gehouden. De cantatedienst vangt aan om 10.00 uur.

De cantate, nummer BWV 33, werd voor het eerst uitgevoerd in 1724 en draagt de titel “Allein zu dir, Herr Jesu Christ”.

 

 

“Wij hebben normaal gesproken een grote groep van vaste bezoekers in onze vieringen” zegt de wijkpredikant dominee Ries van der Zouwen, “maar dergelijke diensten worden vaak ook bezocht door mensen van buiten onze kerkgemeenschap. Dat stellen we erg op prijs. Het verbaast ons overigens niet, want de muziek van Bach wordt erg gewaardeerd”.

 

Inmiddels heeft men al heel wat reputatie opgebouwd met dergelijke uitvoeringen in de Wilhelminakerk. Het werk wordt uitgevoerd door, het inmiddels gewaardeerde, Wilhelmina-cantatekoor en –orkest. De concertmeester van het orkest is Jouke van der Leest, terwijl het continuo is toevertrouwd aan Wendeline Wilmink en Godelinde Doolaard.

 

Naast koor en orkest vraagt deze cantate om drie solisten. Deze zijn gevonden in Jorg Delfos, altus, Ard Verkerke als tenor en de bas Peter Scheele.

Algehele muzikale leiding is in handen van de wijkpredikant Ries van der Zouwen, die ook de meditatie verzorgt. (Foto links)

 

De liturg is pastor mevrouw Mieke Zwart.

 

 

 

 

Benefietconcert Ontmoetingskerk

op 12 februari 2010

 

 

25.01.10

Heeft u deze datum al in uw agenda gereserveerd? Hebben we u nieuwsgierig gemaakt?

 

Met de opbrengst van de kaartverkoop van dit concert kunnen we het tekort voor de herinrichting voor een groot deel wegwerken. “De Grote Vier” die optreden zijn: Ton Kos, Myong–hee Chon, Marcus van Driel en Wim de Korver, die gelijktijdig op orgel, 2 piano’s en klavecimbel zullen spelen.

 

Het tot nu toe onbekende talent is Karlijn Streefkerk die op niveau de piano zal bespelen. Verder spelen en zingen mee: Cantate Domino, Quatuor Vocum, Kwang sun Kim, Barococo, Interval en Peter de Bruin. Verder zijn we blij met de medewerking van het kwintet “Vijf in Eén”.

 

Kaarten à € 10,00 incl. koffie in de pauze en € 5,00 voor jongeren tot en met 15 jaar incl. frisdrank. De kaartverkoop start 25 jan.

Verkoopadressen: Ontmoetingskerk na de kerkdienst; fam. Krenning, Pijnenburg 85, tel 078-617 02 85; fam. van Driel, Nijenstein 19, tel 078-617 36 79; fam. Kruijswijk, Kinkelenburg 79, tel 078-617 04 90;

Boekhandel Vos & van der Leer, winkelcentrum Sterrenburg.

 

Het concert begint om 20.00 uur, kerkzaal open 19.30 uur.

Namens de organisatiegroep Benefietconcert,

Evert Kruijswijk

 

 

Internationale conferentie

van Sabeel

Wijkpredikant Riet Boogaard vertelt

 

20.01.10

Op woensdagmorgen 27 januari in Het Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg zal wijkpredikant ds Riet Boogaard  iets vertellen over de internationale conferentie van Sabeel die zij in november 2008 bezocht.

 

Sabeel is een oecumenisch centrum voor theologie van Palestijnse christenen. De internationale conferentie met tal van sprekers, ontmoetingen en uitstapjes vond plaats in Nazareth en Jeruzalem en had als thema de Nakba, de tijd van rampspoed, die in 1948 na de stichting van de staat Israel, voor de Palestijnen begon. U krijgt een indruk van een wereld waar over in Nederland weinig bekend is. 

Vanaf 10.00 uur is men welkom in het Open Huis, wat tot 12.00 uur duurt. Er is koffie , thee en gelegenheid voor een gesprek of gezellig een spelletje doen. Ook is er een boekentafel.

De buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk, Slangenburg 3.

 

 

 

 

Percival Stubbs

in Open Huis Ontmoetingskerk.

 

 

07.12.09

Op woensdagmorgen 13 januari zal Percival Stubbs*) een presentatie houden over de overeenkomst tussen de wereld van de klassieke oudheid en de maatschappij van nu en de herkomst van veel Nederlandse woorden en uitdrukkingen uit de klassieke talen.Kunnen we eigenlijk wel communiceren als we alle “leenwoorden” uit onze taal zouden verwijderen?

 

Ook uitspraken van Romeinse keizers en voorwerpen uit die tijd komen aan bod.De in Dordrecht geboren en getogen Percival heeft zich uitgebreid verdiept in deze materie en kan er buitengewoon boeiend over vertellen. Er is een boekje van zijn hand verschenen  “Et Cetera”, wat ook op deze ochtend (gesigneerd en wel) te verkrijgen is.

Vanaf 10.00 uur is men welkom in de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg 3 in Sterrenburg. Er is koffie, thee en koek , een boekentafel en volop gelegenheid voor een goed gesprek . Het Open Huis duurt tot 12.00 uur. De buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk.

 

*) Meer informatie over Percival Stubbs

 

Idelette Reehorst

 

Websites Dordtse kerken etc.

 

www.dewilhelminakerk.nl

 

Wilhelminakerk

www.grotekerk-dordrecht.nl

Grote Kerk

 

www.katholiekdordrecht.nl

Katholieke parochies

 

www.kerkenvandordrecht.nl

Gezamenlijke kerken

 

www.rvkdordrecht.nl 

Raad van Kerken

 

www.waalsekerken.nl

 

Waalse Hervormde Gemeenten

 

 

 

www.tomsschaakboeken.nl