Strooiploeg klaar voor winter

Strooizand voor eigen stoep gratis af te halen

meer (schaak) -nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

 

Persbericht

Netwerk staat in opdracht van de gemeente weer dag en nacht paraat om bij gladheid en opkomende gladheid wegen en fietspaden in Dordrecht te strooien. De gemeente geeft Netwerk opdracht om iedere winter bij ijzel, sneeuw en opvriezen te strooien. Zij houden hiervoor de informatie van Meteo Consult te Wageningen nauwlettend in de gaten. Zodra er een melding van gladheid binnenkomt, beginnen de strooiwagens, soms ook preventief met strooien. De volledige route is onder normale weersomstandigheden binnen vier uur gestrooid.

Waar wordt gestrooid?
De speciaal uitgeruste wagens van Netwerk strooien alleen de hoofdroutes, de belangrijke in- en uitgaande wegen van de wijken en de industriegebieden. Dit geldt ook voor de hoofdfietspaden en de busroutes. De gemeente raadt fietsers aan om bij gladheid de hoofdfietspaden te gebruiken. Deze worden bij gladheid namelijk snel gestrooid. De strooiroutes en meer informatie over het bestrijden van de gladheid in Dordrecht vindt u op de website www.dordrecht.nl/gladheid

Waar strooit de gemeente niet?
Bewoners, winkeliers en organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van gladheid in de eigen omgeving. Zoals op stoepen, in wandelgebieden, langs winkels en de toegang tot bedrijven.

troo
 
Gratis zand halen

U kunt vanaf vandaag gratis zakken zand ophalen bij Stadsbeheer aan de Kerkeplaat 3 (openingstijden van 08.30 tot 16.00 uur). Tijdens het winterseizoen kunt u ook strooizand of strooizout verkrijgen bij de bouwmarkten.

Wees voorzichtig!
De gemeente doet er alles aan om u veilig op weg te laten gaan. Zodra er een melding van gladheid binnenkomt, beginnen de strooiwagens, soms ook preventief met strooien. Maar ook op gestrooide routes kan het glad zijn, omdat het zout tijd nodig heeft om ijs of sneeuw te laten smelten. Pas uw snelheid in het verkeer daarom altijd aan en wees
voorzichtig

Meldingen over gladheid of klachten over strooien kunt u doorgeven via de gemeentelijke Wijklijn (078) 639 65 65 of via
www.dordrecht.nl/wijklijn.
U kunt ook op
www.dordrecht.nl/e-loket een melding maken.

 

www.tomsschaakboeken.nl

S