KanWel! uit de startblokken

Sterrenburg bruist van de activiteiten

meer (schaak) -nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 


Sinds de komst van buurtcoach Vildan Ayaz begint Sterrenburg te bruisen van de activiteiten.Vrijdag 7 december maken 10 scootmobielers een puzzeltocht in en om het winkelcentrum. Zij starten om 14.00 uur bij café De Ster, op de bovenverdieping van het winkelcentrum. Zaterdag 8 december kunnen Sterrenburgers 's middags terecht op de rommelmarkt in de Tweelingenstraat en voor 21 december staat er een kerstbuffet en bingoavond in het Cultureel Centrum op het programma.

 

Bewonersinitiatieven
Al deze activiteiten komen tot stand op initiatief van wijkbewoners; waar nodig reikt Vildan Ayaz een helpende hand en is wijkbeheerder Gies van Tooren van corporatie Interstede steun en toeverlaat. De gedachte hierachter is dat wijkbewoners elkaar beter leren kennen en samen kleine problemen in de wijk aankaarten en oplossen. Dat laatste geldt met name de scootmobielers die als eersten ontdekken waar een verkeerslicht hapert of waar een straattegel losligt; zij zijn vaste klanten van de gemeentelijke wijklijn geworden.


Anderen ontdekken dat het heel gezellig kan zijn in de wijk als je elkaar eenmaal ontmoet hebt tijdens een evenement. Dat je niet steeds thuis hoeft te zitten maar ook samen iets kunt ondernemen. Dat je met andere actieve wijkbewoners best wat voor elkaar kunt krijgen: het Kan Wel!

 

Verder programma
Op dit moment zijn twee jongens in gesprek met de buurt rond de Halleyweg over het inrichten van een voetbalveldje op een open plek naast de flat, is er discussie over een picknicktafel en onderzoeken bewoners van de Octant de mogelijkheid om een defibrillator aan te schaffen waarmee ze in een noodsituatie kunnen ingrijpen.
Het apparaat zal niet uit het budget van KanWel! betaald worden, maar de cursus voor 15 deelnemers wel. Dan zijn er nog voorbereidingen gaande voor een inburgeringsspel eind januari in het Cultureel Centrum, lopen er mensen rond met het idee om op Kerstavond een lampionnentocht te organiseren en willen bewoners met een groep 65-plussers op stap.

 

 

www.tomsschaakboeken.nl

S