J.H. Lagendijk wethouder cultuur  

 
meer (schaak) -nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

 

Persbericht

Wethouder J.H. Lagendijk neemt per 1 januari het onderdeel cultuur, inclusief de projecten Hofkwartier en Energiehuis, over van wethouder J.W. Spigt. Deze neemt het project Maasterras over van Lagendijk.

Wethouder J.H. Lagendijk

Wethouder Spigt wil zich sterker richten op het onderdeel ruimtelijke ontwikkeling en binnenstad. Met name onderwerpen als de structuurvisie 2020 en de ontwikkeling van de Stadswerven vragen de komende tijd veel aandacht, terwijl ook in de cultuursector met de ontwikkeling van Hofkwartier en Energiehuis veel staat te gebeuren.

Daarnaast blijft Spigt als wethouder van sociale zaken voorzitter van het bestuur van de Sociale Dienst Drechtsteden en Drechtwerk. Op het terrein van sociale zaken is Spigt ook landelijk actief, onder meer in het bestuur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Spigt heeft de afgelopen zes jaar cultuur in zijn portefeuille gehad. In die tijd liet hij zijn werkkamer al vier keer door kunstenaars inrichten. Die afspraak blijft staan: de komende jaren mogen nog twee kunstenaars de kamer inrichten.

 

www.tomsschaakboeken.nl

S