Persbericht

Wethouder Spigt start campagne tegen discriminatie

Gelijke behandelingsbus in Dordrecht

De nieuwe organisatie tegen discriminatie RADAR start op maandag 24 september een nieuwe campagne om aandacht te vragen voor gelijke behandeling en de mogelijkheden iets te doen tegen discriminatie. De Dordtse wethouder Hans Spigt van integratie, zijn Rotterdamse collega Orhan Kaya besturen maandag de gelijke behandelingstram van de RET in Rotterdam. Vervolgens rijden ze met een bus van Connexxion naar het Da Vinci College in het Leerpark in Dordrecht, waar de officiŽle aftrap van de campagne plaats vindt.

De Dordtse wethouder Hans Spigt licht bij de start van de campagne toe wat de accenten en prioriteiten zijn bij de aanpak van discriminatie in Dordrecht. Hij daagt jongeren uit om actief stelling te nemen. Wethouder Orhan Kaya zal een toelichting geven op het Rotterdamse Collegeprogramma om discriminatie en uitsluiting tegen te gaan.

De campagne markeert de bundeling van de drie antidiscriminatie bureaus in Dordrecht (Zuid-Holland Zuid), Breda (MiddenĖen West-Brabant) en Rotterdam-Rijnmond, die samen verder gaan onder de naam RADAR. Passagiers tijdens de tram- en busrit zijn verschillende wethouders en vertegenwoordigers van landelijke en plaatselijke organisaties voor gelijke behandeling en belangenorganisaties, zoals de voorzitter van de Commissie Gelijke Behandeling, Alex Geert Castermans en de directeur van Artikel 1, Hubert Fermina.


Bussen en banieren
Tijdens de campagne rijden er 40 bussen getooid met een gelijkebehandelings-leuze in de regio's Zuid-Holland Zuid, Rotterdam-Rijnmond, en Midden- en West-Brabant. De wethouders zullen gezamenlijk een groot formaat banier onthullen. Kleinere versies van deze banier zullen op grote schaal in het nieuwe werkgebied van RADAR te zien zijn. Het Da Vinci College krijgt als eerste school een exemplaar aangeboden. Rapper Risskant brengt de speciaal voor de campagne gemaakte rap ten gehore.

 

 

 

 

Dordrecht, 18 september 2007

Redactie

Mark Benjamin
Communicatie

telefoon (078) 639 64 35 of
06 - 53 58 78 33

Informatie

Margriet Maris
RADAR
telefoon (010) 411 39 11


www.tomsschaakboeken.nl