Sporten met een beperking

 

meer schaak- en ander nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

 

07.06.08 persbericht Gemeente


Speciaal voor kinderen met een beperking of chronische ziekte organiseert Fysiotherapie Balanz op woensdag 11 juni 2008 een Fitkidsdag. Van 13.00 uur tot 20.00 uur kunnen deze kinderen bij het gebouw van Balanz aan de Bamendaweg 36 in Dordrecht tal van demonstraties en activiteiten beleven. De Fitkidsdag wordt gerealiseerd in samenwerking met stichting Fitkids en stichting Artsen voor kinderen. Uni Mills en de Johan Cruyff Foundation sponsoren de dag. Het Sportbedrijf van de gemeente Dordrecht ondersteunt de stichting Fitkids.

 

Op Fitkidsdag is een hindernisbaan aanwezig en worden verschillende demonstraties gegeven. Kinderen kunnen met verschillende lessen meedoen en het team van Balanz staat klaar om allerlei metingen en testen te doen. Voor iedereen die meedoet aan de Fitkidsdag en zich laat testen is er een presentje.

 

Sporten is voor elk kind belangrijk maar niet voor iedereen even makkelijk. Voor kinderen met een beperking of een chronische ziekte is het niet zo vanzelfsprekend om elke week te sporten. Ook kinderen met overgewicht krijgen daar mee te maken.
Dat is jammer, want het trainen en sporten heeft positieve effecten op het welzijn van het kind. Het is goed voor het uithoudingsvermogen, zelfrespect en de sociale contacten. Het trainingsprogramma wordt samengesteld naar de behoefte en de mogelijkheden van het kind. Bij Fitkids wordt gewerkt aan het vergroten van zelfvertrouwen en de zelfstandigheid. Maar voorop staat natuurlijk plezier en ontspanning. Fitkids is voor kinderen van zes tot achttien jaar.

 

Meer informatie op www.fysiobalanz.nl  en www.fitkids.nu 

www.tomsschaakboeken.nl