Osiris Trio viert 20ste verjaardag

in Dordrecht

Beethoven, Martin en Shostakoivich

op deze site meer schaak- en ander nieuws: www.tomsschaakboeken.nl

 

 

 

 

03.12.08.08
Het Osiris Trio start in de Kunstkerk in Dordrecht zijn jubileumtournee. Het Osiris Trio, Vesko Eschkenazy (viool), Larissa Groeneveld (cello) en Ellen Corver (piano) bestaat al sinds 1988. Zij spelen vaak in Nederland, maar zijn ook regelmatig in Amerika, Engeland, België, Estland, Zuid-Afrika en Canada om concerten te geven. ‘Een trio op Internationaal topniveau’, zoals Het Parool schreef in een recensie. Dit weekend in de Kunstkerk in Dordrecht.

 

Veelzijdig
Het repertoire van het trio is breed en veelzijdig. Het omvat onder andere het pianotrio-oeuvre van Haydn tot en met de werken van eigentijdse componisten geschreven in opdracht van het trio. Componisten als Klaas de Vries, Willem Jeths, Theo Verbeij, Maarten van Norden en Robert Nasveld hebben op deze wijze bijgedragen aan de uitbreiding van het repertoire.


Osiris Trio heeft een zestal zeer lovend ontvangen cd's op zijn naam staan, waarvan de cd Messiaens Quatuor pour la fin du temps met Harmen de Boer een 10 in het muziekblad Luister ontving. In september van dit jaar verscheen hun meest recente cd met werken van Antonin Dvorak.  Klassieke zaken schreef over de nieuwe cd van Osiris Trio: “Op deze nieuwe cd spelen Ellen, Larissa en Vesko een werk dat 17 jaar geleden ook al door het Osiris op cd is gezet, het Dumky-trio op.90 van Antonin Dvorák. Toen speelde Peter Brunt nog als violist in het ensemble, nu druk Vesko zijn stempel op het briljante stuk.


Het pianotrio op.65 is een groot, bijna symfonisch werk, een nieuwe uitdaging met een uitzonderlijk mooi resultaat. Dvoráks onderhuidse gedrevenheid verslapt geen moment, en tegelijkertijd is er een aantrekkelijke doorzichtigheid die maakt dat de muziek telkens weer verfrist en nergens zwaar of vermoeiend wordt.”


Het Osiris Trio speelt zaterdag 6 december het Beethoven pianotrio in Es op. 1/1, het pianotrio van Martin en pianotrio nr 2 van Schostakovich.

 

 

Zaterdag 6 december, Osiris Trio, 20.00 uur.

Toegangsprijs 17,50/15,00.  

 

www.tomsschaakboeken.nl