Legale graffitimuur achter Wantijloods
Evaluatie volgend jaar

 

op deze site meer schaak- en ander nieuws: www.tomsschaakboeken.nl

 

 

 

 

19.08.08
Dordrecht krijgt in september een legale graffitimuur op de achterzijde van de Wantijloods. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Tijdens de inspraakprocedure zijn er geen reacties binnengekomen. De gemeente wil met de legale graffitiplek de ruimte bieden aan graffitikunst als kunstvorm. Daarnaast kan een legale graffitimuur een manier zijn om illegale graffiti in de stad te verminderen. Diverse andere gemeenten doen dit, het blijkt wisselend succesvol. Volgend jaar vindt de evaluatie plaats in Dordrecht.

 

Graffitikunstenaars kunnen de legale muur vanaf september gebruiken. Een aannemer gaat binnenkort in opdracht van de gemeente de voorzetwand plaatsen waartegen jongeren kunnen spuiten. Ook komt er een aantal afvalbakken en een bord met ‘legale graffitimuur’. De vraag om een legale graffitimuur komt van Dordtse jongeren die graag een plek willen waar zij zich legaal kunstzinnig met graffiti kunnen uiten. Tot dit moment bestond een dergelijke muur niet.
 
Locatie
De gemeente heeft de locatie bij het Energiehuis aan de Noordendijk in overleg met de jongeren onderzocht. Het gaat om de achterzijde van de Wantijloods, aan de Lijnbaan. Dit beschouwt de gemeente als een geschikte locatie, omdat jongeren hier rustig kunnen werken en er geen direct omwonenden zijn. Daarnaast is de locatie centraal gelegen in Dordrech t.
 
Proefperiode
Na realisatie van de muur komt er een proefperiode van een jaar. Hierna vindt een evaluatie plaats en wordt besloten of de muur blijft bestaan. Bij de evaluatie kijkt de gemeente onder andere naar de mening van de jongeren, de eventuele overlast in de omgeving en de beheeraspecten.

 

www.tomsschaakboeken.nl