Flitsende start Wantijbad


meer (schaak)nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

 

 

16.05.08 Persbericht

 

 

 

Op zaterdag 10 mei heeft het Wantijbad haar deuren ontsloten voor het zwemseizoen 2008. Na een dramatisch seizoen 2007 belooft de start van dit jaar veel goeds. De eerste dagen leverden direct al een record aantal bezoekers op. Het lange Pinksterweekend zorgde ervoor dat het ruime grasveld vol met mensen lag die genoten van het prachtige zomerse weer.

 


Een overvol bad op een schitterende
eerste Pinksterdag

 

 

“Als deze temperaturen aanhouden, dan kunnen we weer vergeten hoe stil het vorige jaar was, door al die regenbuien”, aldus de bedrijfsleider Bas Heijstek. Mochten de temperaturen oplopen, dan zullen tropenroosters worden ingesteld voor abonnementhouders. Die kunnen dan twee uur extra genieten van het mooiste buitenbad van Nederland. Speciaal voor hen is er bij temperaturen boven de 25 graden, een extra openstelling van 18.00-20.00 uur.

 


Boomplant als aandenken aan Wil van der Wiel,
 met v.l.n.r. Wilmar van der Wiel,
Bas Heijstek en Peter van der Wiel

 

 

Het Wantijbad wordt gedragen door vele vrijwilligers die allen hun steentje bijdragen aan het wel en wee van dit ruim 70 jaar oude bad. Na een facelift in 2006-2007 kan het bad weer fris voor de dag komen met een super de luxe kiosk en goede personeelsruimtes. Al die jaren is de groenvoorziening verzorgd door Wil van der Wiel, het voormalige bestuurslid die afgelopen zomer geheel onverwacht is overleden. Speciaal voor haar is op de dag voor de opening een boom gepland, een wilg. “ Dat past uitstekend bij een andere liefde van mijn moeder: wilgenknotten in de Biesbosch”, aldus zoon Peter van der Wiel die met zijn broer Wilmar de spade ter hand nam om het gat rondom de verse wilg dicht te gooien.

 

Dit seizoen zijn er naast de reguliere extra evenementen zoals de zwemvierdaagse en het leszwemmen, nog enkele andere evenementen ingepland:

 

Op 26 juli is er het spetterende festijn waarin alle watersporten zichzelf kunnen presenteren, van waterpolo tot reddend zwemmen. Van waterballet tot schoonspringen.

Op 13 augustus organiseert het Wantijbad een sponsorzwemavond waarbij alle deelnemers zoveel mogelijk banen moeten zwemmen. Per gezwommen baan wordt een bedrag gereserveerd voor het goede doel.

 

Daarnaast is er de mogelijkheid om kleine avond-evenementen te organiseren voor en door belangstellenden. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij de bedrijfsleider.

 

 

 

www.tomsschaakboeken.nl

S