Gemeente verbeterd bewegwijzering
naar het centrum

op deze site meer schaak- en ander nieuws: www.tomsschaakboeken.nl

 

 

 

 

16.11.08
Volgend jaar start de gemeente met de uitvoering van een nieuw bewegwijzeringplan. Om de bereikbaarheid en leesbaarheid van de bebording van en naar de historische binnenstad te verbeteren wordt de bewegwijzering voor weggebruikers en voetgangers uitgebreid en gedeeltelijk aangepast.

Voor automobilisten komt er een duidelijke verwijzing naar het centrum, de hoofdroutes, de parkeergarages en laad- en losroutes. De verwijzingen Statenplein I en II, Grote Kerk en Groothoofd vervallen. In plaats daarvan wordt verwezen naar CENTRUM OOST en CENTRUM WEST. Ook wordt de verwijzing naar wijknummer 1 en de term binnenstad vervangen door CENTRUM. De nieuwe bewegwijzering start al bij de afritten op de hoofdstructuur: A16, A15 en de N3.

De verwijzing voor voetgangers naar maatschappelijke voorzieningen, zoals de politie en Intree, wordt ook verbeterd. Om voetgangers op een snelle en veilige manier naar de binnenstad te sturen begint de verwijzing direct bij de verschillende belangrijke vervoersoverstappunten zoals het NS Station, busstation, halte Waterbus en de parkeergarages.

Inloopbijeenkomst
Inwoners van Dordrecht krijgen de gelegenheid om het nieuwe bewegwijzeringplan te bekijken en hun reactie te geven. Zij zijn op dinsdagavond 18 november, tussen 17.00 en 20.00 uur, van harte welkom in de hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1.

In december 2008 wordt het bewegwijzeringplan definitief opgesteld, zodat de uitvoering volgend jaar kan starten.

 

www.tomsschaakboeken.nl