Zonnebloemen in De Keukenhof

 

meer schaak- en ander nieuws op www.tomsschaakboeken.nl

 

 

 

30.04.08

Honderdtwintig Alblasserdammers hebben dankzij de plaatselijke afdeling van De Zonnebloem een bezoek gebracht aan De Keukenhof. Onder de deelnemers waren 45 mensen die op de rolstoel waren aangewezen. Zij werden begeleid door evenzoveel vrijwilligers.

 

Het gezelschap reisde naar Lisse met twee bussen, waarvan er een was uitgerust met een rolstoellift. Na de ontvangst in De Keukenhof met koffie en appelgebak ging ieder zijn weegs om van de bloemenpracht in de buitenlucht en in de grote hallen te genieten. Dat gebeurde opnieuw na de gezamenlijke lunch, waarbij Zonnebloem-voorzitter Rinus Eegdeman adviseerde om nog enige ruimte in de maag over te houden voor het broodje kroket, dat vanwege een misverstand in de keuken met enige vertraging werd geserveerd.

 

Toen een van de deelnemers opmerkte dat het toch wel erg veel werk is om al die bloemen water te geven, werd snel duidelijk hoe de natuur dat regelt. Een plensbui zorgde er namelijk voor dat iedereen een schuilplaats moest zoeken. Niettemin bleef de stemming goed, ook tijdens de terugreis naar Alblasserdam.

 

De volgende Zonnebloemreis is op 8 september, als samen met de afdeling Nieuw-Lekkerland de jaarlijkse boottocht wordt gehouden.

 

 

www.tomsschaakboeken.nl